ASAYİŞ - 02 Ekim 2017 Pazartesi 10:29

15 ayrı operasyonda 51 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

A
A
A
15 ayrı operasyonda 51 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Van’da jandarma ekipleri, 4 ayrı ilçede gerçekleştirdiği 15 ayrı operasyonda piyasa değeri 250 bin lira olan 51 bin paket kaçak sigara ele geçirdi.

Van’da jandarma ekipleri, 4 ayrı ilçede gerçekleştirdiği 15 ayrı operasyonda piyasa değeri 250 bin lira olan 51 bin paket kaçak sigara ele geçirdi.


Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçakçılara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde gündelik hayatlarını devam ettirebilmeleri, suçluların yakalanması amacıyla yol kontrol ve aramaları aralıksız devam ediyor. 28 Eylül-1 Ekim 2017 tarihleri arasında Muradiye, Gevaş, Çatak ve Özalp ilçelerinde icra edilen yol kontrol ve aramalarında Jandarma ekipleri tarafından 15 kaçakçılık olayına müdahale edildi. Meydana gelen olaylarda piyasa değeri 250 bin TL olan 51 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaralara el konulurken olaylara karışan şahıslar hakkında adli ve idari işlem başlatıldı. Jandarma trafik timleri tarafından olaylarda kullanılan araçlara 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre 22 bin 639 TL idari para cezası uygulanırken, şahıslara 645 bin TL ceza kesilmesi maksadıyla düzenlenen tutanaklar TAPDK’ya gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.