POLİTİKA - 26 Mayıs 2018 Cumartesi 18:04

AK Parti Van milletvekili adaylarına coşkulu karşılama

A
A
A
AK Parti Van milletvekili adaylarına coşkulu karşılama

AK Parti Van milletvekili adayları, partililer tarafından kent merkezinde coşkuyla karşılandı.

AK Parti Van milletvekili adayları, partililer tarafından kent merkezinde coşkuyla karşılandı.


24 Haziran seçimleri öncesinde Ankara’da gerçekleştirilen AK Parti aday tanıtım toplantısının ardından, bugün Van’a gelen 8 milletvekili adayı, partililer tarafından büyük bir coşku ile karşılandı. Gerçekleştirilen milletvekili tanıtım mitinginde ise tek hedefin seçimlerden 8-0 galip gelmek olduğuna dikkat çekildi. Havaalanında çok sayıda partili tarafından karşılanan adaylar, daha sonra Cumhuriyet Caddesi yeni Van City AVM altında bulunan seçim bürosunda gerçekleşen aday tanıtım mitingine geçti. Yoğun katılımın gözlendiği aday tanıtım mitinginde konuşan AK Parti 1.’nci sıra Van Milletvekili Adayı Osman Nuri Gülaçar, 8 milletvekili adayın Van’a hizmet edeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın “Van’ı, Van’a emanet ettim” sözünü anımsatan milletvekili adayı Gülaçar, “Havaalanından buraya kadar büyük bir coşkuyla bizleri destekleyen elleri öpülesi analar, bacılar ve yol boyunca bize tezahürat eden yiğit gençler, Allah sizlerden razı olsun. Cumhurbaşkanımız ile görüştüğümüzde ‘Van’ı, Van’a emanet ettim’ dedi. Medeniyetler beşiği Van’ımız tarihi öneme sahip binlerce yıldır birçok kültürün kesişim noktası olmuştur. Bu kadar kıymetli bir şehrin kıymetli halkına da kıymetli vekillerimiz hizmet edeceklerdir” dedi.



“Oyumuzu Vanlı kardeşlerimize vereceğiz”


Gösterilen 8 milletvekili adayın Van’ı, Van yapan değerlere, dine, kültüre, aşiretlere uzak ve ilçelerine, sokaklarına yabancı olmadığının altını çizen Gülaçar, “Yani oyumuzu Vanlı kardeşlerimize vereceğiz. 16 yıllık AK Parti iktidarında Van tarihi önemine binaen birçok hizmet gördü. Yeni yollar, hastaneler, okullar, altyapılar gibi birçok hizmeti Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan önderliğinde gördü” diye konuştu.



“Küresel güçler Türkiye ekonomisini hedef almaya başladı”


Küresel güçlerin seçim öncesi Türkiye ekonomisini hedef aldığına vurgu yapan Gülaçar, “Hendek siyaseti sizlerin basiretiyle yerle bir oldu ve oyunları bozuldu. Hendekte başaramadıklarını 15 Temmuz darbe girişimiyle bir daha denediler. Şer ittifakı devletin kılcallarına sızarak tüm imkanları kullandı. Halkımızın üzerine uçak ve tanklar ile saldırdılar. Şimdi de küresel güçler Türkiye ekonomisini hedef almaya başladı. Kendilerini dünyanın efendileri ilan eden emperyalistler, ekonomimize yani bize bir operasyon düzenliyor. Ama sizler 24 Haziran seçimlerinde bu oyunu oylarınızla bozacaksınız” dedi.


Konuşmaların ardından milletvekili adayları Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, Ebubekir Kaçmaz, Gülşen Orhan, Yılmaz Kılıç, Bilal Emre Yörük ve Malik Özbey sahneye çıkarak partilileri selamladı. Aday tanıtım mitingine AK Parti Van milletvekili adaylarının yanı sıra, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve çok sayıda partili katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Belediye meclisinde 5 madde komisyona gönderildi Zonguldak Belediye meclisinde gündeme gelen 5 madde oy birliği ile komisyonlara gönderildi. Zonguldak Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk birleşimi Belediye Başkanı Tahsin Erdem başkanlığında belediye nikah salonunda yapıldı. Gündemde 5 madde ise oy birliği ile komisyonlara gönderildi. Mali Hizmetler Müdürlüğünün 2023 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesaplarının ve Cetvellerinin görüşülmesi hakkındaki yazısı görüşüler ilgili komisyona havale edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norma Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelikte B4 gurubunda yer alan Belediye kadrolarında yapılacak olan ihdas değişikliğine ait 1 sayılı cetvelin görüşülmesi hakkındaki yazısı okunarak komisyona gönderildi. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün Zonguldak Belediye Gelirleri Tarifesinin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Hizmetleri Ücretleri bölümünde Su Ücret Tarifesi ve Atıksu Ücret Tarifesi konulu kısımların (B) bendinin "Engelli İndirimli Konut" şeklinde düzenlenmesi ve (J) bendinin eklenerek "Şehit Yakını ve Gazi İndirimli Konut" şeklinde düzenlenerek ücretlerinin belirlenmesi hakkındaki yazısı okunarak komisyona gönderildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Merkez İlçe sınırları içerisindeki Belediye mülkiyetinde veya hissesi bulunan taşınmazların, 29813290 sayılı kanun 10/C maddesi kapsamında hak sahipliği tespit edilen kişilere, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun geçici 16’ncı maddesi uyarınca Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen yönetmeliğin 7’nci maddesi gereği yapı kayıt belgesi sahiplerine ve 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 17/3 maddesince parsel hissedarlarına tahsisen devir veya doğrudan satışlarına ilişkin ilgili kurumlarda yapılacak tüm iş ve işlemler için Belediye Encümeni ile Belediye Başkanı Tahsin Erdem’e yetki verilmesi hakkındaki yazısı okunarak komisyona gönderildi.
Ankara 77 ilde "SİBERGÖZ-37" operasyonu: Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 156 şüpheli yakalandı Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 77 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 77 ilde Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüphelinin yakalandığını kaydetti. "En hassas olduğumuz konuların başında çocuklarımızı korumak geliyor. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında" diyen Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili şu ayrıntıları paylaştı: "Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak ve Bayburt olmak üzere toplam 77 ilde düzenlenen ’SİBERGÖZ-37’ operasyonlarında şüphelilerin; CPS (Çocuk Koruma Sistemi) ve NCMEC (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi) isimli uluslararası kuruluşlarla yapılan çalışmalar sonucu; çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."