ASAYİŞ - 21 Haziran 2018 Perşembe 11:12

Jandarmadan kaçak avcılara geçit yok

A
A
A
Jandarmadan kaçak avcılara geçit yok

Van’ın Çaldıran ilçesinde jandarma ekipleri tarafından icra edilen çalışmalarda 2 kamyonette kaçak avlanmış 2 bin 300 kilo inci kefali ele geçirilirken, şahıslara 14 bin 588 TL idari para cezası uygulandı.

Van’ın Çaldıran ilçesinde jandarma ekipleri tarafından icra edilen çalışmalarda 2 kamyonette kaçak avlanmış 2 bin 300 kilo inci kefali ele geçirilirken, şahıslara 14 bin 588 TL idari para cezası uygulandı.


Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Van’ın simgelerinden olan inci kefalinin korunmasına yönelik çalışmalarına av yasağının başladığı 15 Nisan tarihinden buyana aralıksız devam ediyor. Gerek Van Gölü üzerinde gerekse yollar üzerinde denetim faaliyetlerine devam eden jandarma ekipleri, kaçak avlanan balıkları taşıyan 2 aracı Çaldıran ilçesinde oluşturdukları yol kontrolünde yakaladı. Jandarma ekipleri yol kontrolünde durdurdukları 2 kamyonette kaçak avlanmış 2 bin 300 kilo inci kefali ele geçirilirken, şahıslara Su Ürünleri Kanununa Muhalefetten 7 bin 932 TL idari para cezası uygulandı. Kaçak avlanan balıkları taşımakta kullanılan araçlar Jandarma Trafik Timi tarafından 15 gün süreyle trafikten men edilirken araç sahiplerine 6 bin 656 TL trafik cezası uygulandı.


Yetkililer tarafından Van İl Jandarma Komutanlığınca av yasağı döneminde kaçak avlanmanın engellenmesine yönelik olarak 7/24 esasına göre önleyici faaliyetlere aralıksız devam edileceği belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kazdağları’nda asırlardır Hıdırellez’i mezarlıkta kutluyorlar Balıkesir’in Edremit ilçesi Tahtakuşlar Mezarlığı’nda asırlardır sürdürülen Hıdırellez geleneği, bölgede yaşayan Tahtacı Türkmenleri tarafından yaşatılıyor. Mezarlıkta gerçekleşen Hıdırellez etkinliği büyük ilgi görüyor. Tahtacı Türkmenleri, asırlardır sürdürdükleri Hıdırellez geleneği dahilinde Kazdağları eteklerindeki Tahtakuşlar Mahallesi’nin mezarlığında bir araya gelerek ölmüşleri için hayırlar yaptı ve Hıdırellez’i kutladılar. Mezarları süsleyen ve yanlarında getirdikleri yemekleri yiyen Tahtacı Türkmenleri, odun ateşinde pişirdikleri kahve ile çerez ve şekerleri birbirlerine ve ziyaretçilere ikram etti. Yüzyıllardır bu geleneği devam ettirildiğini ifade eden Tahtakuşlar Muhtarı Kadir Sürgit “Ölmüşlerimizin ruhuna değsin diye çay, kahve ikramları, yemek ikramları, çerez ikramları, ölmüşlerimizi anmak için yapıyoruz. Ölmüşlerimizin anmak için kültürel bir etkinliğimiz yüzyıldan beri süren bizim için çok önemli bir gün” dedi. Bu etkinliği izlemek için Kazdağları’na geldiğini ifade eden Yeşim Varol, “Kazdağları’na ilk defa geliyorum. Hıdrellez için de bu köye ilk defa geliyorum. İnanılmaz güzel bir yer. Bence çok anlamlı bir etkinlik bu. İnsanların ölmüşlerini anmaları için onlarla birlikte anılarını tazelemeleri için ve hayır yapmaları için inanılmaz güzel bir etkinlik. Ben bayıldım. Bence herkes hayatında en az bir kere görmeli” dedi.