GENEL - 28 Ocak 2019 Pazartesi 15:10

Cahit Eldemir: “Çocukların gelişimlerine katkı sağlıyoruz”

A
A
A
Cahit Eldemir: “Çocukların gelişimlerine katkı sağlıyoruz”

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Cahit Eldemir, Van’da yaşamını sürdüren bütün çocukların sosyal, kültürel, sportif ve ruhsal gelişimlerine katkı sağladıklarını söyledi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Cahit Eldemir, Van’da yaşamını sürdüren bütün çocukların sosyal, kültürel, sportif ve ruhsal gelişimlerine katkı sağladıklarını söyledi.


Van Ahbap Platformu gönüllüleri, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Eldemir’i ziyaret etti. Aralarında üniversite öğrencileri, öğretmen, mühendis, doktor ve avukat gibi çeşitli meslek gruplarından gönüllerin bulunduğu Van Ahbap Platformu gönüllüleri, kentte çocuklara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Cahit Eldemir ile bilgi alışverişinde bulundular. Koruma ve bakım altında bulunan, okullarda eğitim öğretimlerine devam eden, haklarında eğitim, danışmanlık, sağlık gibi tedbir kararları verilen ve sokakta çalıştırılan çocuklara yönelik daha etkin çalışmalar gerçekleştirmenin yollarının da görüşüldüğü ziyarette, çocuklarla beraber kitap okuma etkinliği başta olmak üzere çeşitli çalışmaların yapılması için de planlamalar yapıldı.


Burada konuşan Eldemir, Van’da yaşamını sürdüren bütün çocukların sosyal, kültürel, sportif ve ruhsal gelişimlerine katkı sağladıklarını belirterek, “Çocuklara koruyucu ve önleyici faaliyetler kapsamında sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, aileler ve okullarla işbirliği önemlidir. Daha etkin bir çalışma yürütmek ve daha verimli sonuçlar elde etmek için bu yöntemle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin gösterimine yoğun ilgi İstanbul’da Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin özel gösterimi düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül, filmi Gazze’de İsrail’in saldırısı sonucu bir araçta mahsur kalarak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Filistinli Hind Rajab’ın aile fertleriyle birlikte seyretti. İstanbul’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği iş birliği ile Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin özel gösterimi gerçekleştirildi. İstanbul Zeytinburnu ilçesi Fişekhane’de düzenlenen programa İstanbul Valisi Davut Gül, Gazzeli Hind Rajab’ın aile fertleri, iş insanları ve birçok davetli katıldı. Filmin gösterimi öncesi Vali Davut Gül, Rajab’ın aile fertleriyle bir araya gelerek çiçek takdim etti. Ardından Vali Davut Gül ve davetliler salona girerek filmi seyretti. Gösterim öncesi konuşan Vali Gül, "Gazze’deki yaşanmış bir hikayeden yola çıkarak bir insanlık dramını beyaz perdede seyredeceğiz. İstanbul’umuzda bunun daha çok izlenmesi, daha çok duyulması, herkesin bu zulümden haberdar olabilmesi için, bir kez daha o acıları görebilmemiz için arkadaşlarımızla bu filmi birlikte izleyeceğiz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah zalim, katil İsrail’in hak ettiği gibi cezalandırıldığını bu dünyada ölmeden görmemizi nasip etsin. İnşallah aile fertleri ile birlikte izleyeceğiz. Filmin kısaca hikayesine baktık. Gerçekten ne desek az kalacak. Binlerce, on binlerce örnekten sadece bir tanesi" dedi. Hind Rajab’ın yakını Alameerhamoda Hamada, "Türkiye’ye bu filmin gösterimi için teşekkür ediyoruz. Allah’tan Filistinli ve Gazzeli şehitlere rahmet etmesini diliyoruz" dedi.