KÜLTÜR SANAT - 22 Mart 2019 Cuma 10:12

Van’da fotosafari

A
A
A
Van’da fotosafari

Vadi Doğa Sporları Kulübü ile Fujifilm yetkilileri, Van’da ilkini düzenledikleri Fotosafari ile fotoğraf severleri buluşturdu.

Vadi Doğa Sporları Kulübü ile Fujifilm yetkilileri, Van’da ilkini düzenledikleri Fotosafari ile fotoğraf severleri buluşturdu.


Vadi Doğa Sporları Kulübü ve Fujifilmin organizasyonu ile yapılan Fotosafariye, amatör ve profesyonel toplamda 55 fotoğraf sever katıldı. Van’ın Edremit ilçesinde kahvaltı ile başlayan etkinlik, Fuji Film yetkilileri; Ümit Erdem ve İbrahim Barun’un çekim için yanlarında getirdikleri fotoğraf makinelerinin özellikleri ve fotoğrafçılık hakkında teknik bilgilerin verilmesiyle devam etti.


Fotosafarinin ilk ayağı Edremit Kent Meydanı ve Edremit Marinada yapılan çekimlerle başladı. Çekimleri iki semazen, bir zumba hocası ve bir de yerel kıyafetli bir model eşlik etti. Edremit’ten sonra Gevaş’a, ardından da Akdamar Adası’na gidilerek Akdamar Kilisesi’nde çekimlere devam edildi. Fotosafari İskele sahilinde yapılan değerlendirme toplantısı ile son buldu.


Etkinlik ile ilgili kısa bilgi veren Fujifilm yetkilisi Ümit Erdem; “Van’da ilk defa böyle bir etkinlik düzenledik. Katılım oldukça yüksekti. Van fotoğraf açısından çok zengin bir coğrafya inşallah en kısa zamanda bu etkinliğimizin ikincisini yapmayı düşünüyoruz”’ dedi.


Etkinliğe katkı sağlayan Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demiz ise, “Bu etkinlikte amacımız hem Van’daki fotoğraf severleri buluşturmak hem de Van’ın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmaktı. Nitekim Fotosafariye katılan arkadaşların çektikleri fotoğraflar 200 bine yakın üyesi olan Fujifilm fotoğraf gruplarında paylaşıldı. Bu da Van’ın tanıtımı için çok önemli. Etkinliğimiz çok güzel geçti. Ancak hava koşulları nedeni ile gitmeyi düşündüğümüz Altınsaç koylarına gidemedik. En kısa zamanda etkinliğimizi tekrarlamayı düşünüyoruz. Ayrıca bu etkinliğimize katılanlar ve bizlere kaktı sunan Edremit Belediyesine, Gevaş Kaymakamlığı ve Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığına çok teşekkür ediyoruz”’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Osman Zeki Korkmaz: “Şimdiden zihinsel olarak kimsenin tatile çıkmaya hakkı yok” İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, Adana Demirspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üç hafta sonra lig bitecek ama bizim işimiz devam edecek. O yüzden şimdiden kimsenin zihinsel olarak tatile çıkmaya hakkı yok” dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında İstanbulspor, evinde karşılaştığı Adana Demirspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Müsabakanın ardından İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ligden düşmenin matematiksel olarak kesinleşmesine kadar bir oyun kimliğine sahip olduklarına değinerek Korkmaz, “Geçtiğimiz hafta bunun uzağındaydık. Bir hafta boyunca bunun üzerine çalıştık. Bu zamana kadar oluşturduğumuz futbol kimliği devam ettirmemiz gerekiyordu. Bugün 90 dakikanın sonundaki davranıştan memnunuz ancak skor alamadık. Maça yine dalgın ve tatil düşüncesiyle başladık. Yediğimiz golde sadece doğru savunma pozisyonunu alsaydık ofsayt nedeniyle iptal edilecekti. Savunma duruşu hatasından golü yedik. İkinci yarıda reaksiyon verdik. Top daha çok rakip yarı sahadaydı. Daha fazla şut, gol girişimi, korner, etkili hücum sonlandırma girişimi yapmamız gerekiyordu. Pozisyonlarımız var ama daha etkili olmamız gerekiyordu. Son 3 haftada zihinlerimizi toparlamamız gerekiyor. Bu zamana kadar var ettiğimiz bir futbol kimliği ve kültürü var. Bunu sert bir şekilde devam ettirmemiz, ortaya koymamız gerekiyor. Zihinsel olarak kimsenin tatile çıkmasına izin veremeyiz. Üç hafta sonra lig bitecek ama bizim işimiz devam edecek. O yüzden şimdiden zihinsel olarak tatile çıkmaya kimsenin hakkı yok. İlk 15 dakika bunun faturasını ödedik. Bu da sonucu belirledi” diye konuştu.