EĞİTİM - 17 Nisan 2019 Çarşamba 15:48

Erciş YBO’dan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı

A
A
A
Erciş YBO’dan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı

Van’ın Erciş Yatılı Bölge Okulu (YBO) tarafından "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" düzenlendi.

Van’ın Erciş Yatılı Bölge Okulu (YBO) tarafından "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" düzenlendi.


Danışman Öğretmen Çiğdem Çolak koordinatörlüğünde öğrenciler tarafından hazırlanan 26 proje, Erciş YBO Çok Amaçlı Salonunda sergilendi. Fuar açılışına Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, ilçede görev yapan hakim ve savcılar, kamu kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Sadık İşler gerçekleştirdi. Ardından bir konuşma yapan Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, ilçede ciddi manada proje yürütüldüğünü belirterek, “Bu yıl rekor düzeyde başvuru yapıldı. Bütün okullarımız bilim fuarı için başvuru yaptılar. 73 tane okulumuz vardı. Bunlardan 56 tanesi TÜBİTAK tarafından onaylandı ve destek gördü. Bu 56 proje bizim için bir gurur vesilesi oldu. Bizlerin sayesinde Van, Türkiye ikincisi oldu. Burada emeği geçen TÜBİTAK koordinatörlerimize, okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. İlçemizde Allah’a şükürler olsun eğitim seviyemiz her geçen gün yükselmektedir. Amacımız çocuklarımızı nitelikli olarak yetiştirmektir. Önce kendisine, vatana, milletine, ailesine birer faydalı evlat olarak yetiştirmek istiyoruz. Sadece akademik anlamda öğrencilerimizi yetiştirmek istemiyoruz. Sadece sınavlara odaklı bir sistem yapmak istemiyoruz. Çocuğu bilimsel düşünebilen, araştıran, sorgulayan, çok okuyan nitelikli bir insan olarak yetiştirmek istiyoruz. Bu alanda çok sayıda da sosyal etkinliklerimiz mevcut. Burada emeği geçen herkese ayrı, ayrı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.


Konuşmaların ardından, fuar alanı davetliler tarafından gezildi. Öğretmen ve öğrenciler, projeleri hakkında davetlilere bilgi verilirken, fuarda en dikkat çeken proje ise hava basıncı ve su ile elde edilen gazla birlikte havaya fırlatılan roket oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’teki feci kazada ölenlerin kimliği tespit edildi Gaziantep’in İslahiye ilçesinde beton tankerinin karşı şeride geçerek yolcu minibüsünü biçtiği kazada hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti yapıldı. Kazada ölenlerin 8’inin kadın 1’inin ise erkek olduğu açıklandı. Kaza, Gaziantep’in İslahiye ilçesi Hassa karayolu Ağabeyi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Hatay’ın Hassa ilçesi istikametinden Gaziantep’in İslahiye ilçesine giden 56 AAB 043 plakalı Mehmet G. yönetimindeki beton tankeri sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek İslahiye ilçesinden Hassa ilçesine yönünde seyir halinde olan Latif Örs yönetimindeki 27 K 2127 plakalı yolcu minibüsüne çarptı. Feci kaza sonrası 9 kişi hayatını kaybederken 1’i ağır 11 kişi de yaralandı. Feci kazada hayatını kaybedenlerin 4’ünün öğrenci olduğu öğrenildi. Feci kazada hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti yapıldı Toplam 9 kişinin ölümü, 2’si ağır 11 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan feci kazada kimlik tespit yapıldı. Feci kazada Şükrü Sağlam, Sena Taşkın, Ümran Yıldırım, Elif Görmez, Rakibe Erinmez, Sultan Erinmez, Sude Çelik, Hatice Gönen ve Sibel Sağlam hayatını kaybetti. Yaralananların da kimlikleri belirlendi Feci kazada yaralananların ise Sude Taşkın, Ayşem Yıldırım, Songül Sıla Kılıç, Mehmet Erinmez, Enes Oğuz, Zeynep Gök, Mehmet Sağlam, Samet Saydam, Latif Örs ve Emine Yener olduğu öğrenildi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ve tedavilerinin sürdüğü de vurgulandı. Kaza ile ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.