GENEL - 20 Eylül 2019 Cuma 09:35

VEDAŞ çalışanlarından kan bağışı

A
A
A
VEDAŞ çalışanlarından kan bağışı

Vangölü Elektrik Dağıtım A.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) çalışanları, “Sorumluluk Kanımızda Var” düşüncesinden hareketle şirket merkezinde kurulan Kızılay standında kan bağışında bulundu.


Çalışanların kan bağışına gönüllü katılımı nedeniyle oldukça mutlu olduğunu ifade eden VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu; “Kan, acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bu düşünceyle, toplumumuzun her bir ferdinin düzenli olarak kan bağışında bulunması büyük önem arz ediyor. Hizmet bölgemizdeki illerde de düzenli olarak kan bağışında bulunuyoruz. Şirket merkezimizde kurulan Kızılay standında, personelimizin yanı sıra vatandaşlarımız da kan bağışında bulundular. Hem çalışanlarımıza, hem kan bağışına katkı sağlayan vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.


Kızılay Van Kan Bağış Merkezi Doktoru Abdul Mubin Rahmani ise, “Kan bağışında farkındalık oluşturmak adına kurumların yaptığı bu tür bağışları çok önemsiyoruz. Düzenli bağışçılarımız arasında olan VEDAŞ ailesine hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Pendik cinayetinde gözaltına alınan şüpheli adliyeye sevk edildi Pendik’te çöp konteynerinde parçalara ayrılmış olarak cesedi bulunan 79 yaşındaki Nihat Salih ile ilgili soruşturmada gözaltına alınan şüpheli Bilal D. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelinin emniyetteki ifadesinde suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Beyaz kovanın boşaltıldığı çöp konteynerinde ise cesedin başının bulunduğu ortaya çıktı. Beyaz kova kriminal incelemeye gönderilirken, şüpheli Bilal D.’nin evinde de kan izleri arandı. İstanbul Pendik’te önce gün ortaya çıkan kan donduran olayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. 4 ayrı çöp konteynerinde parçalanmış cesedi bulunan 8 çocuk babası 79 yaşındaki Nihat Salih’in cinayeti ile ilgili gözaltına alınan 39 yaşındaki seyyar satıcı Bilal D.’yle ilgili soruşturma derinleştirildi. Tüyler ürperten vahşet, çöpten plastik eşya toplayan 48 yaşındaki Ö.Z. adlı kadının çöp konteynerini karıştırırken insana ait bacak ve bir kesik kol görmesiyle ortaya çıktı. Olay sonrası çalışma yapan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamera görüntülerinde, beyaz kovayı çöpe boşalttığını tespit ettikleri Bilal D.’yi gözaltına aldı. Görüntülerde Bilal D.’nin, kovayı daha sonra yeşillik alana attığı görüldü. İfadesinde olayla ilgisinin olmadığını iddia eden Bilal D.’nin beyaz kovayı boşalttığı çöp konteynerinde, öldürülen Nihat Salih’in parçalanmış cesede ait kafasının bulunduğu ortaya çıktı. Beyaz kova ve kanlı battaniye kriminale gönderildi Elde edilen bu çalışmaların ardından şüpheli olarak gözaltına alınan Bilal D.’nin çöp boşalttığı beyaz kova, çöp konteynerinde bulunan kanlı battaniye ve öldürülen Nihat Salih’in başında bulunan takke, incelenmek üzere Kriminal Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Beyaz kovada, maktul Nihat Salih’in DNA’sının olup olmadığı incelenecek. Takke ve kanlı battaniyede ise şüpheli Bilal D.’nin izleri aranacak. Adliyeye sevk edildi Öte yandan, gözaltına alınan şüpheli Bilal D. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelinin emniyetteki ifadesinde, "İşe giderken çöp gördüm onu çöpe attım. Kovanın içinde ne vardı bilmiyorum. Benim olayla bir alakam yok" dediği öğrenildi.
Muğla Bodrum’da mahalle sakinlerine huzur vermiyorlar Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2 şahsın rahat tavırlarla bir ikametin bahçesine girip sırt çantasını alıp götürdükleri anlar, güvenlik kamerasına yansıdı. Aynı sokakta geçen hafta da polis ile aranan bir kişis arasında kovalamaca yaşanmıştı. 23 Mayıs gecesi Çırkan Mahallesi Barbaros Hayrettin Sokak’taki 3 katlı binanın bir süredir boş olan 2’nci katında, aralarında aranan şahısların da olduğu kişilerin ev sahibinin bilgisi dışında yaşamaya başladığı ihbarını alan polis bahse konu binaya geldi. Polisin geldiğini fark eden ikametteki bir kadın ile çeşitli suçlardan arandığı öğrenilen bir erkek şahıs, balkondan atladı. Yan taraftaki binaların bahçelerine giren şüpheliler, koşarak uzaklaştı. Olayda bir kişi gözaltına alındı. 23 Mayıs günü sabaha karşı ikamete yeniden birilerinin geldiği ihbarı üzerine polis yeniden bölgeye gelerek kontrollerde bulundu. Aynı sokakta yine olay Dün sabahın erken saatlerinde yaşanan ve güvenlik kameralarına yansıyan olayda ise kimliği belirsiz 2 kişinin siyah bir otomobille bölgeye geldiği görüldü. Şahıslardan biri geçen hafta polis baskınının yaşandığı evin kapısına giderek kontrol etti. İki şahsın daha sonra bahse konu binanın yan tarafındaki binaya ağızlarında sigara ve rahat tavırlarla girdikleri görüldü. Bir süre ikametin bahçesinde vakit geçiren şüpheliler, bahçedeki sırt çantasını alıp yine rahat tavırlarla olay yerinden uzaklaştılar. İkamet sakinleri ise sabah uyandıklarında önce etraftaki çamurlu ayak izlerini fark ettiler. Daha sonra içerisinde çeşitli malzemelerin olduğu sırt çantasının yerinde olmadığını gördüler. Bir haftada 2’nci olayı yaşayan mahalleli, şüpheli şahısların yakalanarak adalete teslim edilmelerini istedi.
Samsun Hem gönle hem de bütçeye hitap eden restoran, vatandaşın takdirini topluyor Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Başkanı Halit Doğan, sosyal belediyecilikte örnek hizmetler hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Hem gönüllere hem de hemşehrilerimizin bütçesine hitap ediyoruz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın talimatıyla belediyeye ait 153 Restoran’da güncellenen fiyatlar vatandaşların beğenisini topladı. Aynı zamanda 153 Kafe’de de çay, simit fiyatlarında indirime gidildi. SBB Başkanı Halit Doğan, “Şehrimizin belli noktalarında aynı hizmeti hemşehrilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” diyerek müjdeyi verdi. “Gönle dokunan hizmetler hayata geçirmek önceliğimiz” İnsanı merkeze alan hizmetleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Başkan Halit Doğan, “İnsanımızı merkeze alan, hemşehrilerimizin gönlüne dokunan her çalışmayı çok önemsiyorum. Hemşerilerimizin talepleri doğrultusunda hareket etmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda da hayata geçirdiğimiz her hizmette önce insanımızın mutluluğu için çalışıyoruz. 153 Restoranımızdaki fiyat güncellemelerimiz de hemşehrilerimizden çok olumlu dönüşler aldı. Aynı zamanda 153 Kafemizde de fiyat güncellemesinde bulunduk. Şehrimizin belirli noktalarında, esnafımızı da etkilememeye özen göstererek hemşehrilerimizi aynı hizmetle buluşturmayı sürdüreceğiz. Bir insanımızı bile mutlu edebiliyorsak büyük bir mutluluk kaynağı bizim için. Hem kaliteli hizmet hem de uygun fiyatlı yemekleri hemşehrilerimizle buluşturmuş oluyoruz. İnşallah gönle dokunan çalışmalarımızı artırmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Vatandaştan 153 Restoran’a tam not 153 Restoran’da yemek yiyen vatandaşlar da memnuniyetini ifade etti. Fiyatlardan memnuniyetlerini belirten Kemal Cingöz isimli vatandaş, “Fiyatlardan da uygulamadan da çok memnunum. Biz şoför esnafıyız. Ekonomik fiyata yemek yiyoruz. Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek az. Kısa sürede gönüllere dokunan hizmetler yaptı” şeklinde konuştu. Restorana ilk kez geldiğini söyleyen Cengiz Kabakçıoğlu ise, “Arkadaşlarımın önerisi üzerine geldim. 70 lirayı duyunca inanmadım ama gerçekten öyleymiş. Bu fiyata yemek yiyebildiğimiz için mutluyum. Başkanımıza çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Samsun Dr. Furtun, meslektaşları tarafından anıldı Samsun’da görevi başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun, vefatının 9’uncu yılında meslektaşları tarafından anıldı. Görev yaptığı Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun, Samsun Tabip Odası yöneticileri ve meslektaşları tarafından yâd edildi. Dr. Kamil Furtun için ilk anma mezarı başında gerçekleştirildi. Asri Mezarlık’ta düzenlenen anma töreninde Kamil Furtun için dualar edildi. Dr. Kamil Furtun’un eşi eski Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu belirterek, eşinin hatırasını ömür boyu yaşatacaklarını ifade etti. Adının verildiği Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde düzenlenen ve eşi Dr. Funda Furtun başta olmak üzere Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Sema Aydoğdu ile mesai arkadaşlarının katıldığı anma töreni, Dr. Kamil Furtun’un hastane bahçesinde bulunan büstüne karanfil bırakılmasıyla başladı. Daha sonra hastane önünde yapılan basın açıklamasında sağlık sektöründe yaşanan şiddet olaylarının dinmediğine dikkat çekildi. “Sadece hekim değil umutlar da ölüyor” Tabip Odası Başkanı Dr. Sema Aydoğdu, burada yaptığı açıklamada, “Dile kolay 9 yıl, söylemesi ne kadar kolay değil mi? Hala dün gibi, hala bugün gibi ve hep de öyle olacak gibi. Bugün bu ülkede bir uzman hekim, bir cerrah 23 yılda yetişiyor. Bugün bu ülkede hiçbir meslek mensubunun almadığı uzunlukta bir eğitimden geçerek hekim, uzman hekim, cerrah, göğüs cerrahisi uzmanı olunabiliyor. Yani bugün bu ülkede bir hekim katledildiğinde sadece bir hekim ölmüyor, bu 9 yılda hayatları kurtarılabilir, şifalarına kavuşabilir binlerce hastanın, hasta yakının umudu da ölüyor. Daha çok hakarete uğramamak, daha çok ölmemek için, etkin sağlıkta şiddet yasasına ihtiyaç olduğunu bir kez daha yineliyorum. Şiddetin çözümü, şiddete karşı sıfır tolerans ve etkin yasaların bir an önce gündeme konulmasıyla sağlanacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi bu konuda bir an önce adım atmalıdır. Biz şiddete sıfır tolerans için mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.