EĞİTİM - 19 Kasım 2019 Salı 16:26

Van’da 75 bin aile ziyaret edilecek

A
A
A
Van’da 75 bin aile ziyaret edilecek

Van Milli Eğitim Müdürlüğü, veli-okul işbirliğini geliştirmek ve okula ilgiyi artırmak amacıyla 75 bin aileyi ziyaret edecek.

Van Milli Eğitim Müdürlüğü, veli-okul işbirliğini geliştirmek ve okula ilgiyi artırmak amacıyla 75 bin aileyi ziyaret edecek.


2019-2020 eğitim öğretim yılında ilk kez uygulanan ara tatili fırsata çevirmek isteyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaklaşık 75 bin aileyi evlerinde ziyaret edecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, veli-öğrenci ve okul işbirliğini geliştirmek ve okula ilgiyi arttırmak amacıyla böyle bir ziyaretin gerçekleştirileceğini belirterek, “Yarın yapılacak olan veli ziyaretleriyle vatandaşların okula ilgisini artırmayı, veli-öğrenci-okul işbirliğini geliştirmeyi, akademik başarıyı artırmayı ve beraberinde devlet-millet kaynaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. İnanıyorum ki bu ziyaretlerle velilerin okula ilgisinin artacağı gibi, öğrencilerde de çok güzel değişimlerin yaşanmasına vesile olacaktır” dedi.


Öğrencilerin öğretmenlerini evlerinde gördüklerinde bundan olumlu yönde etkilendiklerini dile getiren Tevke, “Öğrencilerimiz bu şekilde onlara verdiğimiz değeri daha iyi anlıyorlar. Bu ziyaretler öğrencilerin derslerine de etki ediyor. Öğrencilerde olumlu neticelere yol açacak olan ev ziyaretleri, okul-aile ilişkisini de güçlendirecektir” ifadelerini kullandı.


Uygulamanın bir günle sınırla kalmayacağını, eğitim öğretimin her döneminde gerçekleştirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekleyen Tevke, “Öğrencilerin eğitimindeki yeri ve önemi çok büyük olan velilerin, başarının devamlılığını sağlama konusunda da tamamlayıcı rolleri var. Bütün gayemiz, öğrencilerimizin mutlu ve sağlıklı eğitim öğretim hayatı geçirerek hayata emin adımlarla yürüyecekleri güzel gelecek inşa etmektir” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Trabzon Yunanistanlı turizmcilerin ardından Cezayirli turizmcileri ağırladı Cezayir’den gelen seyahat acentesi temsilcileri, Trabzon’da turizmciler ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Trabzon, Yunanistan’dan gelen turizm acentelerinin ardından bu kez Cezayirli turizmcileri ağırladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, DOKA, Türk Hava Yolları ve TGA işbirliğiyle Cezayir’in önde gelen turizm acente temsilcileri Trabzon, Rize ve Artvin illerini kapsayan etkinlikler için bölgeye geldi. Tanıtım gezisi kapsamında Trabzon’daki sektör temsilcileri Cezayir’den gelen turizmcilerle ikili iş görüşmeleri etkinliğinde buluştu. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Kemal Akpınar etkinlikte yaptığı konuşmada, hedeflerinin Kuzey Afrika pazarında Karadeniz’i güçlü bir tatil destinasyonu olarak konumlandırmak olduğunu söyledi. Akpınar “Geçen yıl yine mayıs ayında Kuzey Afrika ülkelerinden Mısır, Cezayir, Fas, Tunus ülkelerine yönelik bir program yapmıştık. Bu yılda Cezayir programıyla birlikte Kuzey Afrika’ya açılımı aslında kesinleştirmiş bulunuyoruz. Bölgemizin eşsiz tarihi, kültürel değerlerini, destinasyonlarını, yine bölgemizin doğal güzelliklerini bu coğrafyada daha fazla tanıtma imkanı bulacağımızı düşünüyorum. Bundan sonra önümüzdeki dönemde inşallah belki bir rehber çalışmasıyla bu işi daha da güçlendirerek Kuzey Afrika’yı önemli bir pazar olarak konumlandırmak istiyoruz. Tanıtım çalışmalarının Kuzey Afrika ile sınırlı kalmayarak Orta Avrupa ve Uzak Doğu ülkeleri gibi pazarlara da açılmasını planlayarak hedef pazarlarımızı çeşitlendirilmesini önemsiyoruz. Turizmde hizmet kalitesinin arttıracak yatırımlarla birlikte çok daha güçlü, turizmle cazibe merkezi haline gelmiş bir Trabzon, bir Doğu Karadeniz hayalimiz var” dedi. TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise Cezayir’den gelen turizmcileri Karadeniz’in güzel şehri Trabzon’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Karadeniz bölgesinin Körfez ülkelerinin olduğu gibi Kuzey Afrika ülkeleri için de ideal bir turizm bölgesi olduğunu ifade eden Başkan Çelebi, “Kuzey Afrika Karadeniz bölgesine çok benziyor, dağlarıyla, yeşillikleri ile Karadeniz’i aratmayacak bir doğal güzellikleri var. Cezayirli misafirlerimizin daha farklı bir yapıya, daha farklı bir doğaya ve daha koyu bir yeşilliğe sahip Karadeniz’den çok memnun kalacağını düşünüyorum. Burada çok rahat edebilirler” diye konuştu. TGA tarafından yapılan sunumun ardından Cezayir’den gelen seyahat acenteleri, Trabzon’daki sektör temsilcileriyle iş görüşmeleri gerçekleştirdi, yeni iş birliklerine adım attı. İkili iş görüşmeleri etkinliğinde 700’nin üzerinde görüşme gerçekleştirildi.