- 30 Mayıs 2020 Cumartesi 10:54

OLEYİS Van il temsilciliğine atama

A
A
A
OLEYİS Van il temsilciliğine atama

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Otel Lokanta Eğlence Yerleri İşçi Sendikası (OLEYİS) Van İl Temsilciliğine Ahmet Bayram getirildi.

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Otel Lokanta Eğlence Yerleri İşçi Sendikası (OLEYİS) Van İl Temsilciliğine Ahmet Bayram getirildi.


OLEYİS Genel Merkez Yönetim Kurulu kararıyla Van İl Temsilciliği görevine atanan Ahmet Bayram, sendikanın Van’da faaliyetlere başladıklarını açıkladı. Temel hedefinin sendika üyelerinin haklarını korumak ve daha iyi çalışma şartları elde etmek olduğunu ifade eden Ahmet Bayram, “Ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişimin kaçınılmaz olduğunu, bu gelişim esnasında işçinin güçlü kalması gerektiği gibi, Sendika üyelerinin maddi ve manevi imkânlarının da yükseltmenin gayreti içinde olacağız. Hak ararken kimsenin hakkına girmeyeceğimiz, üyelerimizin daha iyi şartlarda çalışması için elimizden geleni yapmaya gayret göstereceğiz” dedi.


İşçi ve emekçi hakkını ararken işverenlerin haklarını da göz ardı etmeyeceklerine dikkat çeken Bayram, “Biz, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelerin birbirini tetiklediğini düşünüyoruz. İşçilerimiz ve emekçilerimiz sendikamıza üye olmaktan çekinmesinler. Yasalarımızın üyelik konusunda kendilerine tanımış oldukları hakkı iş yerlerinde örgütlenerek hayata geçirsinler, kayıt dışı çalışmalara engel olsunlar. Bizim mücadelemiz, ülke olarak da çok ciddi mücadele ettiğimiz kayıt dışı çalışmaları engellemeye yönelik bir çalışmadır. Dolayısıyla tüm emekçilerimizi 73 yıllık tarihe sahip büyük ailemize katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.


Diğer sendikalardan farklı olarak ezberleri bozacaklarını aktaran Bayram, “Birbirimizi ve ilkelerimizi sahiplenerek, işçi hareketinin güçlü, farklı ve özgün sesi olmak, üyelerimizi sendikamızın üyesi olarak değil, sendikamızın asıl sahipleri olarak görüyoruz. İşçi ve emekçi kardeşlerimizin duyguları ile oynamadan, hakkı olanı almak için mücadele edeceğiz. Büyük bir onurla yürüteceğim Van il temsilciliği görevini şahsıma tevdi eden Genel Başkanımız Vedat Böke başta olmak üzere, genel merkez yönetim kuruluna ve her zaman yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen HAK-İŞ Konfederasyonu Van İl Başkanı Abdullah Efeoğlu’na teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan “Bağ Küllemesi Hastalıkları” yüzde 90 verim kaybına yol açabilir Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından arazi kontrolleri kapsamında üzüm bağlarında, külleme, mildiyö, ölükol ve salkım güvesinde ilaçlama dönemleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Tescilli cimin üzümünün bağlarında “Bağ Küllemesi Hastalıkları” ile mücadelenin yapılmaması durumunda yüzde 90 verim kaybı yaşanacağı belirtildi. Bağ Küllemesi, asmanın yaprak, sap, sürgün, salkım gibi tüm yeşil aksamında gelişerek zarar oluşturan önemli bir hastalıktır. Hastalık, iklim şartlarının uygun gittiği ve mücadelesinin doğru yapılmadığı yıllarda yüzde 90’a varan ürün kayıplarına neden oluyor. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde Ziraat Yüksek Mühendisi olarak görev yapan Selahattin Albayrak, konu hakkında üreticileri bilgilendirerek şu uyarılarda bulundu; ‘Hastalığın yapraktaki Belirtileri’ “Hastalık başlangıçta yaprakların üst yüzeyinde yağ lekesine benzeyen sarımsı-açık yeşil renk açılmalarına neden olur. İleriki dönemde yaprak parlaklığını ve esnekliğini kaybeder, kalınlaşır, gevrekleşir ve kenardan içe doğru kıvrılır. Hastalığın bulunduğu kısımlarda grimsi-beyaz tozlu bir görünüm oluşur. ‘Hastalığın sürgünlerdeki belirtileri’ Sürgünler üzerinde başlangıçta siyaha yakın koyu renkli lekeler oluşur. Sürgündeki bu lekeler sezon sonuna doğru kırmızımsı kahverengine dönüşmektedir. ‘Hastalığın tanelerdeki belirtileri’ Hastalığa erken yakalanan taneler küçük kalır ve gelişemez. Hastalık tanelerde meyve sapı istikametinde çatlamaya neden olur. Taneler ben düşme dönemine kadar hastalığa duyarlıdır. ‘Mücadelesi ve kültürel önlemler’ Hastalıklı çubuklar budanarak imha edilmelidir. Yetişme sezonu içinde yaprak ve sürgün seyreltmesi yapılarak asmanın iç kısımlarına kadar iyi bir havalanma ve güneşlenme sağlanmalıdır. ‘Kimyasal mücadele’ 1. İlaçlama: Sürgünlerin 25-30 cm uzunlukta olduğu dönemde, 2. İlaçlama: Çiçeklenme öncesi, çiçek tomurcuklarının ayrıldığı dönemde, 3. İlaçlama: Tanelerin saçma iriliğinde olduğu dönemde, 4. ve sonraki ilaçlamalar: Üçüncü ilaçlamadan sonra hastalık gelişimi ve kullanılan ilacın etki süresi dikkate alınarak ben düşme dönemine kadar yapılmalıdır. Son ilaçlama ile hasat arasında gerekli bekleme süresine dikkat edilmelidir.”