ÇEVRE - 03 Temmuz 2020 Cuma 15:02

Van OSB idari hizmet binası yenileniyor

A
A
A
Van OSB idari hizmet binası yenileniyor

Van’ın gelişmesi ve değişmesine katkı sağlayan organize sanayi bölgesinin (OSB) idari hizmet binası baştan aşağı yenileniyor.

Van’ın gelişmesi ve değişmesine katkı sağlayan organize sanayi bölgesinin (OSB) idari hizmet binası baştan aşağı yenileniyor.


Van’ın gelişmesinde, değişmesinde ve işsizlik sorunun çözümünde önemli katkılar sağlayan Van OSB, daha iyi hizmet verebilmek, daha hızlı iş takibi ortamı sağlamak ve modern bir görünüm oluşturmak için hizmet binasında başlattığı tadilat ve çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Van OSB’nin 1998 yılında kurulduğunu ifade eden Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, hizmet binasının ise 2001-2002 yılında inşa edildiğini söyledi. O zamanki ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak hizmet binasının inşa edildiğini dile getiren Aslan, “O zamanlarda son derece kibar, küçük ve depreme dayanıklı bir bina inşa edildi. Bu binada yaklaşık 20 senedir sanayimize, yatırımcımıza ve buradaki kurumlarımıza hizmet veriliyordu. Bu süre içerisinde 10 yıl boyunca müdürlük nezdinde, 2008 ve 2009 yılından itibaren de başkanlık nezdinde burada bir temsiliyet söz konusu oldu ve bu binamızda bizlerde dahil olmak üzere müdürlerimiz ve başkanlarımız onurla, gururla görev yaparak sanayicimize, yatırımcımıza, ilimize ve ülkemize hizmet verdiler” dedi.


Özellikle son 5 yılda Van Organize Sanayi Bölgesinin büyüyerek belli bir noktaya geldiğini dile getiren Aslan, “Birinci etabın yanında ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci etapları da Allah’a şükür tamamlandı. Artık ihtiyaç üzerine ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin gelişmesi ve büyümesi için üretimine ve istihdamına sunacağız. Tabi OSB böyle bir gelişim kaydettikten sonra artık idare binamızda buna cevap veremez duruma geldi. Üst düzey bir yetkilimiz bizi ziyaret ettiğinde onları ağırlayacak veya bir konferans ya da bir toplantı düzenleyecek, eğitimler verebilecek bir alanımız yoktu. Bizde tüm bunları hesaplayarak organize sanayi bölgemize yakışan, modern, sağlam, nitelikli, kullanışlı ve ihtiyaçları giderecek bir bina profili tasarladık. Mühendis ve mimar arkadaşlarımızla çalışarak eski hizmet binamızı yıkmadan böyle bir hizmet binası inşa ettik” ifadelerini kullandı.


Eski hizmet binasının 300 metrelik bir alanda ve tek katlı olduğuna dikkat çeken Aslan, “Şimdiki binamızı 900 metrelik bir alana çıkardık. Güzel ve kullanışlı binamızda makam odası, çok amaçlı salon, toplantı salonu, bürolar, personelin yemek yiyebileceği ve dinlenebileceği bir yemekhane ve mescit bulunuyor. Ayrıca OSB’nin en çok bir arşiv odasına ihtiyaç vardı. Çünkü daha önce her boşluğa arşiv stokluyorduk. Şimdi ise geçmiş 20 yılını kapsayan ve 20 yıldan daha fazla bir zamanı taşıyacak bir yer tasarladık. İki aylık gibi kısa bir sürede hizmetin ve üretimin devamlılığı, büyümenin kalitesi ve istihdamın geleceği açısından böyle bir yeri sanayicimize kazandırdık. Çok mutluyuz. Bu anlamda bize destek veren herkese teşekkür ediyor, yeni hizmet binamızın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kadınlar domates kasası yarışmasında erkeklere taş çıkarttı Antalya’nın Kumluca ilçesi ve çevre ilçelerdeki seralarda çalışan vatandaşların katılımıyla domates kasası taşıma, domates çekme ve halat yarışları düzenlendi. Kumluca Belediyesi tarafından Kumluca Şehir Stadı’nda düzenlenen yarışmalarda, Kumluca ve çevre ilçelerden katılan kadınlar kıyasıya mücadele etti. Domates kasası taşıma yarışmasında 3 dakikada 24 domates kasası taşıyan Zeynep Keyikçi birinci, 21 domates kasası taşıyan Hatice Işık ikinci, 17 domates kasası taşıyan Hörü Alkan üçüncü oldu. Domates yeme yarışmasında da 3 dakikada 1 kilo 362 gram domates yiyen Ayşegül Aydın birinci, 1 kilo 216 gram domates yiyen Ayşe Akyürek ikinci, 1 kilo 178 gram domates yiyen Mefaret Ünal ise üçüncü sırada yer aldı. Sekiz takımın katıldığı halat çekme yarışmasında ise finalde Kumluca Belediyesi takımıyla karşılaşan Kaşlılar takımı, zorlu mücadeleyi kazanarak şampiyon oldu. Yarışmalar, renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmada en fazla domates kasası taşıyan Zeynep Keyikçi, sera işçisi olduğunu ve her gün sayısız domates kasası taşıdığını söyledi. Yarışmayı birinci olarak bitirdiği için mutlu olduğunu dile getiren Keyikçi, festival dolayısıyla neşeli bir hafta geçirdiklerini kaydetti. Kaşlılar takımı halat çekme şampiyonu oldu Halat çekme yarışmasında birinci olan Kaşlılar takımının kaptanı Saliha Güçlü de serada çalışan kadınların hünerlerini sergilediğini belirtti. Takımıyla gurur duyduğunu ifade eden Güçlü, geçen yıl aynı yarışmada ikinci olduklarını belirterek, “Bu yıl birinciliği kaptırmadık” dedi. Etkinlikte Kumluca Belediyesi tiyatrocuları Uğur Duran ve Mehmet Karakaya kısa bir oyun sergilerken, müzisyen Tuğba Karakuş konser verdi. Yarışma sonunda başarılı olan kadınlara protokol üyelerinin eşleri tarafından çeşitli ödül ve hediyeler verildi.
Ankara Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi’nden ‘HUBİTSEM’ sempozyumu Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi (Hukuk, Bilişim İnovasyon ve Teknoloji Merkezi) tarafından, akademik dünya ile iş hayatını buluşturduğu Hukuk Bilişim ve Teknoloji Sempozyumu (HUBİTSEM) gerçekleştirildi. Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi işbirliği ve Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde akademik dünya ile iş hayatını buluşturduğu hukuk bilişim ve teknoloji sempozyumu gerçekleştirildi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı sempozyumda atölye çalışmaları hayata geçirildi. Dr. Pınar Yaşar Şatıroğlu, İHA muhabirine, gerçekleştirilecek sempozyumun amaçları hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: “Bilişim Hukuku, Hukuk, Yapay zeka ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin olarak bütün bilgi sahiplerini bir araya getirmeyi amaçladık. Klasik bilimsel toplantılardan farklı olarak hem hakemli tedbirlere yer verilmesi hem farklı kamu kurum temsilcilerinin gelmesi hem özel sektörde çalışanların özellikle de yöneticilerin yer aldığı bir etkinlik yapılacak. Bu etkinlik bizim ana etkinliğimiz. Ana ve yan etkinlik olarak ikiye ayırdık bu sempozyumu.” Atölye çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Şatıroğlu, gerçekleştirilecek çalışmalarda spesifik olarak o alanda uzmanlaşmış akademisyenler ile kurum temsilcilerinin olacağını belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Şu ana kadar üç ana oturum gerçekleştirildi. Bir tane de atölye çalışmamız gerçekleştirildi. Bu sempozyumla aslında amaçladığımız şey bütün partnerleri bir araya getirmek. Yani Ankara Barosu ve Atılım Üniversitesi bir araya gelerek konuyla ilgili olabilecek olan öğrenci, avukat, stajyer avukat, kurum çalışanı ve akademisyenleri bir araya getirerek yeni bir bilgi üretim noktası oluşturmak amaç aslında. HUBİTSEM’ de aslında bu amaca hizmet ediyor diyebiliriz. Akademik hayat ile İş hayatını tanıştırmayı çok istiyoruz. Çünkü hukuk fakültesi öğrencileri mezun olmadan önce genelde biraz daha kapalı bir toplumda okuyorlar. Aslında dışarda başka bir dünya var ve o dünya her geçen gün gelişiyor ve ilerliyor. Bu gelişen ve ilerleyen Dünya’nın bir parçası olmak istiyorsanız eğer hem akademik donanıma sahip olmanız lazım. Hem de özel sektöre ilişkin olarak çalışma prensiplerini bilmeniz gerekiyor. Bizde bu ikisini bir araya getirebilecek bir ışık yapmak istedik aslında.” Avukat Cenk Levent Eroğlu ise HUBİTSEM’in ulusal çapta yapılmış bir sempozyum olduğunu ifade ederek, “Toplamda 4 Barodan, 8 farklı ilden, 15 farklı üniversiteden 18 şirket ve 8 kamu kurumundan katılımcılar bu gün buradalar. Burada teknoloji hukukunun, bilişim hukukunun detaylarını inceliyoruz. Güncel meseleleri konuşuyoruz. İnsanların ve kurumların birbiri ile ağ kumasına vesile olmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Yapay zeka ve hukuk konularının da tartışılacağı oturumların bulunduğu sempozyum, 4 ile 5 Mayıs tarihleri arasında sürecek.