EĞİTİM - 26 Temmuz 2021 Pazartesi 13:14

Van’ı gururlandıran LGS Türkiye birincileri ilk tercihlerine yerleşti

A
A
A
Van’ı gururlandıran LGS Türkiye birincileri ilk tercihlerine yerleşti

Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı 2021 Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) tüm soruları doğru yanıtlayan Vanlı öğrenciler ilk tercihine yerleşti.

Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı 2021 Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) tüm soruları doğru yanıtlayan Vanlı öğrenciler ilk tercihine yerleşti.


Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS), 2021 tercih sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığınca LGS kapsamında 6 Haziran’da yapılan sınavda 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayıp 500 tam puan almıştı.


Van’da da Özalp Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hakan Şakar ve Bil Koleji öğrencisi Yusuf Enes Yolcudağ, LGS’de tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasına girmişti. Takdir toplayan öğrenciler, daha sonra yerleşmek istedikleri okulları tercih etti. Tercih sonuçlarına göre; imam hatip öğrencisi Hakan Şakar ilk tercihi olan İstanbul Erkek Lisesine, Yusuf Enes Yolcudağ ise yine ilk tercihi olan Ankara Çankaya Fen Lisesine yerleşti. İlk tercihlerine yerleşen öğrenciler, büyük sevinç yaşadı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.