KÜLTÜR SANAT - 12 Ekim 2021 Salı 13:31

Erdemliler Harekâtı Derneği ile Doğu Makedonya Türkleri Derneği arasında işbirliği protokolü

A
A
A
Erdemliler Harekâtı Derneği ile Doğu Makedonya Türkleri Derneği arasında işbirliği protokolü

Van’da 2015 yılında kurulan ve düzenli olarak programlar yaparak gençliğin milli ve manevi öğretilerini yerine getirmek için güncel faaliyetlerde bulunan Erdemliler Harekâtı Derneği, Doğu Makedonya Türkleri Derneği ile işbirliği protokolü imzaladı.

Van’da 2015 yılında kurulan ve düzenli olarak programlar yaparak gençliğin milli ve manevi öğretilerini yerine getirmek için güncel faaliyetlerde bulunan Erdemliler Harekâtı Derneği, Doğu Makedonya Türkleri Derneği ile işbirliği protokolü imzaladı.


Van’da kurulduğu günden bu yana başlıca tecrübe sohbetleri, eğitim seminerleri, kamplar, okuma günleri gibi birçok aktiviteyi gerçekleştiren Erdemliler Harekâtı Derneği, Doğu Makedonya Türkleri Derneği ile işbirliği protokolü imzaladı. Van Erdemliler Harekâtı Derneği Başkanı Yunus Altın ile Kuzey Makedon’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı ve aynı zamanda Doğu Makedonya Türkleri Derneği Başkanı olan Enver Hüseyin, iki dernek arasında yapılacak olan çalışmalar kapsamında işbirliği protokolü imzaladı.


Protokol sonrası açıklamalarda bulunan Van Erdemliler Harekâtı Derneği Başkanı Yunus Altın, "Erdemliler Harekatı Derneğimiz genel itibariyle; milli, manevi, kültürel, ahlâki ve evrensel değerlere bağlı bir toplum oluşturmak için eğitim öğretimin her kademesinde; yurt, pansiyon, misafirhane, eğitim merkezi, kültür sitesi, kamp, spor ve dinlenme salonu, lokal, araştırma merkezi, bilgisayar ve dil laboratuvarı, aşevi, gençlik merkezi gibi yerleri kurmak, işletmek, işlettirmek, gerektiğinde resmi kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapan ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur. Derneğimiz Van ilinin ilk ve tek Avrupa Birliği ESC gönüllülük akreditasyonuna sahiptir. Derneğimizin yurt dışı programlarımız kapsamında yaptığı protokol doğrultusunda 2022 yılı için yaklaşık 60 gönüllü arkadaşımızı eski Osmanlı topraklarında soydaşlarımızla bir araya getirmek ve kültürel zenginliklerimizin yaşatılması ve geliştirilmesi için temaslarda bulunmak üzere götüreceğiz. Bu bağlamda Makedonya’nın bizim için önemi Evladı Fatihan Osmanlı emaneti olması ve soydaşlarımızın olmasıyla daha büyük bir önem taşımaktadır. Soydaşlarımız arasında yapılan protokolün her iki dernek adına hayırlar getirmesini temenni ederim" dedi.


Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakan Yardımcısı Enver Hüseyin ise "Türkiye’nin gücü bizim gücümüzdür. Türkiye’nin gelişmesi bizim gelişmemizdir. Türkiye’nin duruşu bizim duruşumuzdur. Bizler evladı Fatihan’ız, Türkiye’nin Makedonya’daki son kalesiyiz. Dernekler arasında yaptığımız protokol çok önemlidir ve Türkiye ile aramızdaki bağ her geçen gün daha da güçleniyor. Yapılan bu protokolün vatana, millete hayırlı olmasını niyaz ediyorum" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da üretici kadınlara 60 bin çilek fidesi dağıtıldı Burdur’da “Kadınlar Üretiyor Özel İdare Destekliyor” projesi çerçevesinde 10 kadın çiftçiye 60 bin çilek fidesi dağıtıldı. Burdur Valiliği koordinesinde İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ortaklığında hazırlanan, yüzde yüz İl Özel İdaresi hibe destekli “Kadınlar Üretiyor Özel İdare Destekliyor” projesi çerçevesinde Kemer Asarcık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne üye 10 kadın çiftçiye 1‘er dekar alanda yetiştirilmek üzere 6 biner adet olmak üzere toplam 60 bin çilek fidesi dağıtıldı. Kemer ilçe merkezinde düzenlenen programda Vali Türker Öksüz, Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz ve İzzet Akbulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav tarafından konuşma yapıldı. Yapılan konuşmalar sonrası Vali Öksüz ve protokol üyeleri tarafından kadın girişimcilere temsili çilek fidesi takdim edildi. Programda konuşan Vali Öksüz, “Bugün bu güzel ilçede, güzel günde hep birlikte bir üretim sürecinin küçükte olsa bir adımını atacağız. Öncelikle Kadınlar Üretiyor, Özel İdare Destekliyor çilek üretimi projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz burada tarımı, hayvancılığı desteklemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Burdur hakikaten tarımı ile hayvancılığı ile öne çıkmış bir şehir. Bu konuda da belli bir noktaya gelmiş. Ama biz tarımda, bitkisel üretimde üretim çeşitliliğini de sağlamak adına ve toplum kalkınmasının başlangıcı olan üretimi destekleme adına bu projeyi ortaya koyduk. Geçen hafta zeytincilik projesi ile başlamıştık. Çeşitli ilçelerimizde zeytincilik projesi ile birlikte zeytin üretimi ve daha sonra da zeytine dayalı bir sanayinin kurulması için bir adım attık. 7 bin civarında zeytini toprakla buluşturmuş olduk. Burada da 60 bin çilek üretimi ile inşallah bir başlangıcı yapacağız. Kadınlarımızdan oluşturulan Asarcık kooperatifinin zaten bir üretimi var. Ben de bunu çok memnuniyetle öğrendiğimi ifade etmek istiyorum. El emeği göz nuru ürünlerini zaten satıyorlar, üretiyorlar. Onların bu üretiminden dolayı onları tebrik ediyor ve kutluyoruz. Bir araya gelmeleri kooperatif adı altında o dayanışmayı göstermelerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Biz de kooperatifimizin bu güzel emeğine bir katkı göstermek istiyoruz. Onları inşallah çilek üretimi ile destekleyeceğiz” dedi. Program sonrası Vali Öksüz, beraberindeki heyetle birlikte ilk çilek fidelerinin toprağa dikimini gerçekleştirdi.