YEREL HABERLER - 03 Şubat 2012 Cuma 14:58

EĞİTİM-SEN`DEN DEPREM SONRASI EĞİTİM RAPORU

A
A
A
EĞİTİM-SEN`DEN DEPREM SONRASI EĞİTİM RAPORU

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Van Şube Başkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) grubu bulunan siyasi partilere gönderilmek üzere eğitim camiasının sorun ve sıkıntılarının yer aldığı 5 sayfalık bir rapor hazırladı.
Mavi Plaza İş Merkezi’nin yanında bulunan Eğitim-Sen Van Şubesi’nde bir basın açıklaması yapan Şube Sekreteri Mucip Vergili, raporu hazırlarken gerekli olan bilgiyi derlemek ve toplamak amacıyla okulları gezdiklerini, öğretmenlerle görüştüklerini ifade etti. Yaşanan depremlerde en çok etkilenen kesimlerden birinin de eğitim camiası olduğunu belirten Vergili, depremlerde 76 meslektaşlarını kaybettiklerini hatırlattı. Depremlerden sonra okulların hasar görmesi sonucu geçici bir tedbir olarak eğitim
öğretime ileri bir tarihe kadar verilen aranın da iyi değerlendirilemediğini de iddia eden Vergili, "Okullar kapalı olduğu süre içerisinde, okulların eğitim-öğretime hazırlanması çalışmalarında yetersiz kalınmış ve ortaya çıkan kriz süreci iyi yönetilememiştir" ifadelerini kullandı.
Bu süreçte her kesimden destek istediklerini de belirten Vergili, öğretmenlerin barınma, ekonomi, görevlendirme ve tayin hakkı, okulların durumu, öğrenciler ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin yaşandığı sıkıntılar ve Eğitim-Sen Van Şube Başkanlığının önerilerinin yer aldığı 5 sayfalık raporu, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerle paylaşacaklarını anlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir