YEREL HABERLER - 31 Temmuz 2014 Perşembe 13:52

Tuşba Belediyesi’nden Bayramlaşma Programı

A
A
A
Tuşba Belediyesi’nden Bayramlaşma Programı

Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen bir törenle personeli bayramlaştı.
Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen bayramlaşma törenine, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin yanı sıra 2. Nolu Yol-İş Sendikası Başkanı Mevlüt Sağlam, sendikanın genel sekreteri Ferzende Bilici ile Belediye Personel Müdürü Veysi İnci ve belediye çalışanları katıldı.
“HER SAHURA GAZZELİ KARDEŞLERİMİZİN GÖZYAŞLARI İLE UYANDIK”
Burada bir açıklama yapan Başkan Doç. Dr. Özgökçe, Ramazan ayının bereketini hep beraber doya doya yaşamalarına rağmen, İslam coğrafyasında özellikle de Gezze’de yaşanan katliamlardan dolayı Ramazan Bayramını buruk geçirdikleri kaydetti. Her bayramda katil İsrail’in, terörist devletin Müslümanlar üzerinde bilinçli bir şekilde uyguladığı saldırıları bu bayramda da gerçekleştirdiğini vurgulayan Doç. Dr. Özgökçe,” Her sahura Gazzeli kardeşlerimizin gözyaşları ile uyandık. Katledilen kadın ve çocukların sesleriyle uyandık. Bu yapılanların zülüm olduğunu dünyada sadece ve sadece dile getiren Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayip Erdoğan oldu. Allah’ın izni ile bu insan bugün Van’a gelecek. Türkiye’de yapılan bir Cumhurbaşkanı seçimi değildir. Aynı zamanda mazlumların feryadına yetişecek bir lideri seçme yarışıdır. Zulme uğrayan tüm insanlar için dünyada ses çıkaran bir lider varsa o da Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’dır. Onun için kendisini dört gözle bekliyoruz” dedi.
“İNSANLAR ARASINDAKİ İLETİŞİMSİZLİK HAD SAFHADA”
İslam kültüründe olan bayramlaşma ve ziyaretlerin sürekli artırarak devam ettirmek istediklerini belirten Başkan Doç. Dr. Özgökçe, iletişim çağında olmalarına rağmen iletişimsizliğin had safhada olduğu kaydetti. İnsanların bir birini sormadığı bir dönemi yaşadıklarının altını çizen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, aynı evde yaşayanların dahi bir biriyle görüşmediğini kaydederek, “Biz Tuşba ailesi olarak bayramlaşma geleneğimizi devam ettirmek istiyoruz. Biz zaten tüm fakir, fukara ve yetimi ziyaret ediyoruz. Kendi içimizde de bu ziyaretleri gerçekleştirirsek, muhabbetimizi artırırsak inanıyoruz bu bizim işimize ve gücümüze de yansıyacaktır. Birbirini tanımayan insanlarda çok güzel bir ekip oluşmaz. Birbiri ile haşir neşir olan bir birini tanıyan ekiple çok güzel çalışmalar ortaya çıkar. Bunun için inanıyoruz ki biz Tuşba ailesi olarak, belediyenin her bir ferdi olarak inşallah bu birlik beraberliğimizi bir aile fertleri ilişkisi içerisinde gerçekleştireceğiz” dedi.
Önümüzdeki pazartesi gününden itibaren tüm birim müdürlüklerinin belirledikleri plan ve projeler çerçevesinde çalışmalarını artırarak devam ettireceklerini de vurgulayan Doç. Dr. Özgökçe, belediye personellerin de kendilerine ait olan veya olmayan çalışmaları bilmeleri gerektiğini anlattı. Personelin, görev ve yetki alanlarını neler olduğunu bilmelerini isteyen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, personellere önerilerde bulundu. Mesai mefhumuna çok dikkat ettiğini ve personelden de aynı hassasiyeti göstermelerini isteyen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “Mesai kavramı bizim için çok önemlidir. Biz ona çok önem veriyoruz. Sizler de mutlaka bu mesai kavramına çok önem veriyorsunuz. Bütün kardeşlerimizden mesai kavramına azami dikkat, azami gayret göstermesi gerekir. Bunu yapmadığımız zaman insanlarımızın bedduası gelecektir” şeklinde konuştu.
“BİZİM KİMSEYLE BİR PROBLEMİMİZ YOK”
Kimseyle bir problemleri olmadığını da vurgulayan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Bizim hiç kimseyle bir sorunumuz yok. Bizim tek işimiz mevcut belediyecilik sorunlarıdır. Yani insanımızın belediyecilik anlamında beklediği ne varsa en büyük problemimiz o dur. Onun için biz o problemlerimizi tespit ettik. Bunun tüm mahalleler bazında elimizde mevcuttur. İnşallah Rabbim nasip ederse o problemlerimize yoğunlaşacağız. Bütün kardeşlerimize en üstün hizmeti zamanında götüreceğiz. Bunun hep beraber sizlerin adına basının önünde söz veriyorum. Çünkü biz bunu yapmakla mükellefiz ve bunu yapmak için buradayız. İnsanlarımız bizde bunu bekliyorlar ve hamdolsun ilk kazandığımız günden itibaren gittiğimiz mahallelerimizde insanlarımız ile hemhalız, hiçbir zaman toplumda kendimizi soyutlamadık. İnsanlarla iç içeyiz, toplumun her kesimiyle sürekli beraberiz”
Personelin bir bölümünün farklı kurumlardan geldiğinin de hatırlatan Başkan Doç. Dr. Özgökçe, ancak belediyeciliğin diğer kurumlardan biraz farklı olduğunu anlattı. Belediyeciliğin bir hizmet yarış solduğunu ve bundan dolayı insanları memnun etmenin daha zor olduğunu kaydeden Başkan Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Biz de bu memnuniyeti en üst düzeye getirebilmek için işimizi zamanında yapacağız. Eğer siz o işi zamanında yapmasanız, insanlara o güler yüzü gösteremezseniz hiç bir anlamı olmaz. İnanıyorum ki Tuşba’da herkes gelen insanlarımızı güleryüz ile karşılayacak. Tuşba’da biz bunu istiyoruz. Hiç kimseye ikinci insan muamelesi görmeden, hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimsenin şekline, diline, rengine, dinine, giyim ve kuşamına bakmaksızın işlemlerini yasa ve kanunlar çerçevesinde belirtilen tarifelerin dışında da hiçbir şey uygulamadan sadece hak ve hukuk dairesi çerçevesinde ne lazımsa onu yapacağız. Belediyede biz bunu yaptığımızda inanın insanlar Tuşba’yı parmak ile gösterecek. Biz öyle bir kültürde öyle bir yaşantıda ve öyle bir inançtan geliyoruz. Bir vatandaş geldiğinde bu vatandaşa verilecek hizmetin zamanında yerine getirmemiz lazım. Git yarın gel denmeyecek. İnsanlarımıza en güzel hizmeti hep beraber sunacağız. Gerek teknolojik, gerek yerinde ve gerekse de bizlerin insani ilişkilerimizle onlara en güzel hizmeti sunacağız” ifadelerini kullandı.
“YANLIŞ YAPAN KİŞİ BELEDİYEDE YERİ OLMAZ”
En ufak bir hatanın bile çok farklı yorumlanarak toplumun farklı kesimlerine farklı şekilde lanse edildiğini dile getiren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Tuşba Belediyesi’ne herkes gelecek, belediyemizi ziyaret edecek, işi çözüldüğünden de teşekkürden başka bir şey yapmayacak. Bir belediye başkanı olarak buraya gelen hiç kimseden hediye kabul etmiyoruz. Bir kalem dahi hediye kabul etmiyoruz. Çünkü Allah muhafaza biliyorsunuz birçok sıkıntı hediyeleşme ile başlıyor. Ben size tekrar ediyorum, bir belediye başkanı olarak kesinlikle ne bir hediye ne de herhangi bir şey kabul etmiyoruz. Sizlerden de ricam kabul etmeyin. Allah’a şükürler olsun hiçbirinizin de buna ihtiyacı yok. Hiçbir şeyi kabul etmeyin. Bir arkadaşımızda böyle yanlış bir şeyi duyarsak kusura bakmayın bir saniye de olsa gözyaşına bakmayız. Yanlış yapan kişi belediyede yeri olmaz. Bu kim olursa olsun” şeklinde konuştu.
2. Nolu Yol İş Sendikası Başkanı Mevlüt Sağlam ise yıllardır bayram kutlama geleneğini bu şekilde sürdürdüklerini kaydederek, “Yaklaşık 30 yıldan beri bayram kutlama geleneğimizi bu şekilde sürdürüyoruz. Bugün de Tuşba Belediyemiz bize bu imkanı tanıdığı için kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu günler sevginin, kardeşliğin ve barışın sağlandığı günlerdir” dedi.
Daha sonra Belediye Başkanı Doç. Dr. Özgökçe ve 2. Nolu Yol İş Sendikası Başkanı Sağlam tüm personelle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Ayrıca personellere şeker ve kolonya ikramında bulunuldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Uluslararası Turan Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu Uluslararası Turan Film Festivali Ödül Töreni, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yunus Emre Salonu’nda gerçekleştirildi. Türkiye’nin yanı sıra 77 ülkeden bin 57 başvurunun yapıldığı ‘Kızılelma’ temalı festivalde; ülkemizden 158, Azerbaycan’dan 47, Kırgızistan’dan 31, Kazakistan’dan 21, Özbekistan’dan 15 ve Türkmenistan’dan 10 film yarıştı. Ege Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen “Uluslararası Turan Film Festivali Ödül Töreni, Türk Dünyası sinemasının tüm paydaşlarını bir araya getirdi. Törene, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, EÜ üst yönetimi, yurt içinden ve dışından sanatçılar, yönetmenler, senaristler, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı. Fotoğraf ve resim sergileri törene renk kattı Ödül töreni öncesi Atatürk Kültür Merkezi Fuaye Alanında; Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığının “Sessiz Tanıklar Türk Boylarına Yolculuk” sergisi ile TÜRKSOY’un “Türk Dünyası Resim Sergisi” ve “Türk Dünyası Kültür Başkentleri Fotoğraf Sergisi” sanatseverle buluştu. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Sanatsal faaliyetler üretmek, sanatın gelişimine katkı sağlamak, sanatı ve sanatçıyı sanatseverlerle bir araya getirmek, tam akredite öğrenci odaklı araştırma üniversitemizin toplumsal görevleri arasındadır. Bu bilinçten hareketle Türk dünyasının ortak değerlerini ve kültürel bağlarını vurgulayarak, bu bağların güçlenmesine katkıda bulunmak, Türk devletleri ve topluluklarının kültürel çeşitliliğine ve zenginliğine katkıda bulunmak hedefiyle yola çıktığımız bu önemli organizasyonun henüz fikir aşamasında iş birliği talebinde bulunduğumuz bütün çevreler tarafından heyecanla karşılanarak sağlanan desteklerle bugünlere gelmesi sağlanmıştır” diye konuştu. “Festivalimizin geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum” Bu tür bir festivale ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Prof. Dr. Budak, “Uluslararası Turan Film Festivali, uzun süren hazırlık aşamasının ardından iki gündür Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Festival kapsamında uluslararası film yarışması, 3 Söyleşi, 2 Fotoğraf Sergisi, 7 Gösterim Seçkisi, 1 Resim Sergisi, 1 Konser, 1 Dans Gösterisi gerçekleştirildi. Festivale 77 ülkeden bin 55 başvuru yapıldı. Türkiye’den 158 Film, Azerbaycan 47 Film, Kırgızistan 31, Kazakistan 21, Özbekistan 15 ve Türkmenistan’dan 10 film katılım gösterdi. Yapılan tüm başvurular alanlarında duayen jüri üyelerinden oluşan seçili kurullar tarafından incelendikten sonra dereceye girenleri belirlendi. Bugünkü ödül töreninde dereceye giren filmlere verilecek ödüllerin yanı sıra Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Sinema Sanatına Katkı Ödülü, İnsani Değerlere Katkı Ödülü gibi 13 ayrı kategoride özel ödüller de verilecek. Ödül alacak olan sanatçılarımızı şimdiden tebrik ediyorum. Ayrıca bu büyük organizasyonda bizlerle birlikte olan ve büyük desteklerini gördüğümüz Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğüne, TÜRKSOY’a, çok kıymetli sergilerini bizlere açan Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığına ve festivalimize destek veren gerek ülkemizdeki gerekse Türk Dünyasındaki değerli kurumlarına şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Festivalimizin ileriki yıllarda da Türk Dünyasında genişleyerek geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum” dedi. “Türk dünyasının zenginliğini arşivlerle ortaya koyuyoruz” Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal, “Bu etkinliğin, kültürün birleştiriciliği adına çok önemli bir program olduğunu ifade etmek istiyorum. Türk kültürü ve sanatının paylaşımı ve gelişimi adına düzenlenen bu festival son derece anlamlıdır. Bu programın bir paydaşı olarak Türk dünyasının zenginliğini çeşitli arşiv belgeleriyle ortaya koymaktan son derece bahtiyarız. Türkiye olarak dünyanın en büyük arşivlerine sahip olduğumuzu bilmenizi isterim. Festivalimize ev sahipliği yapan Ege Üniversitesine ve Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a, hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, “Sinema ortak kültür mirasımızı gelecek nesillere taşıma noktasında en önemli araçlardan biridir. Bu etkinlik, Türk sinemasının çeşitliliğini yansıtmasının yanı sıra birliğimizi ve kardeşliğimizi bir kez daha tüm dünyaya gösterme fırsatı verdi. Festivalin gerçekleşmesine katkı sunan kurumlarımıza teşekkür ediyor, yarışan tüm sanatçılarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven ise, “Sinema, dertli insanın işidir. Sinema yapan insan derdini paylaşmak, yarasını göstermek ister. Filmini çektikten sonra da dertleşmek ister. Bu bakımdan festivaller de sinemacıların dertleştikleri yerlerdir. Özellikle uluslararası festivaller bizim için çok önemli. Turan Film Festivali de ilk yılından büyük bir başlangıç yaptı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi. Ödüller sahiplerini buldu Turan Film Festivali kapsamında ilk olarak prestij ödülleri verildi. İnsani Değerlere Katkı Ödülü Yönetmen Derviş Zaim ile Gönül Dağı dizi yapımcısı Ferhat Eşsiz’e, Kültürel Çeşitliliğe Katkı Ödülü TRT AVAZ kurumu adına TRT İzmir Bölge Müdürü Mevlüt Şahbaz’a, İnsan Haklarına Katkı Ödülü Karabağ-Azerbaycan Göç ve Mülteciler Bakanlığı Bakan Müşaviri Nesimi Nerimanov’a Toplumsal Duyarlılık Ödülü Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven’e verildi. Sinema Sanatına Katkı Ödülünü sırasıyla; Azerbaycan Sinema Ajansı, Kazakfilm, Kırgız Cumhuriyeti Kültür, Bilgi, Spor ve Gençlik Politikaları Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü adına Talant Osmanov, Özbekistan Kültür Bakanlığı Sinematografi Ajans Uluslararası İlişkiler Daire Koordinatörü Gofurjon Musaev, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven ve Oğuzhan Türkmen Film Stüdyosu adına Salisalih Bayramov aldı. Ege Üniversitesi 2024 Yılı Vefa Özel Ödülünü Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fecir Alptekin ve TRT Belgesel Kanal Koordinatörlüğü adına Koordinatör Ahmet Canbaz alırken, Genç Yetenek Ödülü Ruslan İbrahimli’ye, Teknoloji ve Sinema İlişkisi Ödülü 1453 Filmi ile Hamit Keleş’e, Medya Özel Ödülü Anadolu Ajansı adına İzmir Bölge Müdürü Ahmet Caner Baysal’a, Kültürel Hafıza Ödülü Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Daire Başkanı Dr. Yasin Yıldız’a, Kültürel Miras Ödülü Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal’a, TÜRKSOY Özel Ödülü ise Rejisör Alovov’a verildi. Festivalde yarışan filmlerde ise; Azerbaycan birinciliğini “Voice” filmi ile Zamin Mammadov, Kazakistan birinciliğini “Lullaby” filmi ile Dilshat Rakhmatullin, Kırgızistan birinciliğini “Hope” filmi ile Saule Mukanbetova, Özbekistan birinciliğini “Taste of Grapes” filmi ile Dmitriy Lebedev, Türkiye birinciliğini “Tradition” filmi ile Ali Rıza Bayazıt, Türkmenistan birinciliğini “Ümit” filmi ile İskender Muhammet Annamuhammedov, Uluslararası kategori birinciliğini ise “Goli’s Greatest Adventure/Iran” filmi ile Elika Mehranpoor aldı. Yöresel danslar ve şarkılar katılımcıları coşturdu Ödüllerin verilmesinin ardından festivale destek veren kurum ve sponsorların temsilcilerine plaket takdimi gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Ekin Dans Topluluğunun “Zeybek Gösterisi”, Azerbaycan Sema Halk Dansları Topluluğunun “Azerbaycan Halk Müziğinden Potpuri”, “Göçebeler Kırgız Halk Dansı”, Kazakistan “Süyünbay Sazı” Folklor Topluluğu Dansçıları, Özbekistan Namangan Filartmonisi Müzik ve Dans Sanatçıları sahne aldı. Daha sonra tüm ülkelerin sanatçıları sahneye çıkarak Rektör Prof. Dr. Necdet Budak eşliğinde “Anayurdum” parçasını seslendirdiler. Festival tanıtım filminin de gösterildiği törenin sonunda, ödül alanlar, jüri ve katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.