YEREL HABERLER - 30 Mart 2012 Cuma 15:48

DEPREM VAN PEYNİRİ SATIŞINI DA VURDU

A
A
A
DEPREM VAN PEYNİRİ SATIŞINI DA VURDU

Van`da meydana gelen depremlerin ardından yaşanan ekonomi kriz Van`da peynir satışını da olumsuz etkiledi.
Depremlerin ardından Peynirciler Çarşısı esnafı da oldukça sıkıntılı günler yaşıyor. Satışların durma noktasına geldiğini belirten çarşı esnaflarından Rüstem Apaydın, yaklaşık 50 esnafın bulundu çarşıda bazı günlerde siftah bile yapamadan dükkanlarını kapattıkları söyledi. Yıllarıdır bu çarşıda otlu Van peynirini sattığını anlatan Apaydın, ilk kez çarşının bu kadar durgun olduğuna şahit olduğunu belirtti. Peynir fiyatlarının geçen yılın altında olmasına rağmen müşteri bulamadıklarını ifade eden Apaydın,
"Geçen yıl kilosunu 12-15 TL arasında değişen fiyatlarla sattığımız peyniri bu yıl yine aynı fiyata satıyoruz. Ama müşteri yok. Çünkü Van`ın yarısına yakını il dışında geri kalanının büyük bölümü ise konteynır kentlerde yaşıyor. Durum böyle olunca müşteri de bulamıyoruz" dedi.
"DAОITILAN YARDIM MALZEMELERİ VANLI ESNAFTAN ALINSIN"
Esnafa KOSGEB kanalı ile verilen kredileri almaktan zorlandıklarını dile getiren Apaydın, çeşitli yardım kuruluşların gönderdiği yardım malzemelerinin de Vanlı esnaflardan alınarak burada hazırlanmasını istedi. Apaydın, "Eğer il dışında gelen yardım paketleri burada hazırlansa hem nakliye ücreti ödenmeyeceği için daha fazla ürün alınmış olacak hem de Vanlı esnaflarda satış yaparak ilin ekonomisinin bir an önce canlanmasına neden olacaklar" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir