YEREL HABERLER - 30 Mart 2012 Cuma 15:54

BAHAR GELİNCE YÜZLER GÜLDÜ

A
A
A
BAHAR GELİNCE YÜZLER GÜLDÜ

Van`daki depremlerden sonra hasar gören İrfan Baştuğ İlköğretim Okulu bahçesinde kurulan çadırlarda eğitim gören öğrencilerin yüzü, ilkbaharla birlikte daha çok gülmeye başladı.
Aylarca yaşadıkları stresin yanında şiddetli soğuklar altında adeta hapis oldukları çadırda eğitim öğretim gören öğrenciler baharla birlikte daha özgür ve rahat hareket etmeye başladılar. Hava sıcaklığının yükselmesi ile geniş bir alanda kurulan 30 çadırın pencereleri açılırken, öğrenciler de teneffüslerde okul bahçesini şenlendirdiler. Çadırın penceresindeki tülün ardından gülümseyen çocuk görüntüsü, hem sıcak havanın, hem de deprem stresinin az da olsa yenildiğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Her çadırda iki sınıfın eğitim öğretim gördüğünü anlatan öğrenciler, deprem sebebi ile kaybettikleri zaman açığını gidermek için aylardır yoğun çalıştıklarını anlattılar. Öğrenciler, eksik kalan ders konularını tamamlamak için öğretmenlerinin büyük çaba gösterdiğini, kendilerinin daha fazla çalıştığını anlattılar. Çadırların içi çok soğuk olmaza da aylarca şiddetli soğuklar yüzünden pek dışarı çıkamadıklarını, ilkbaharla birlikte daha güzel günler yaşadıklarını anlatan öğrenciler "Yavaş yavaş deprem
stresini üzerimizden atarken baharın gelmesi ile artık daha çok dışarıda gezip eğlenme imkanımız oldu. Bu da moralimizi düzeltiyor. Çadırların pencereleri açıldı ve artık teneffüslerimizi dışarıda geçiriyoruz. Artık daha mutluyuz ve geleceğe umutla bakıyoruz. Umarız önümüzdeki eğitim öğretim dönemine kadar yeni okulumuz bitirilir de bu yılki sıkıntıları tekrar yaşamayız" dediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir