GENEL - 27 Ekim 2020 Salı 16:51

Erciş’te iki aşiret arasındaki husumet barışla sona erdi

A
A
A
Erciş’te iki aşiret arasındaki husumet barışla sona erdi

Van’ın Erciş ilçesinde aralarında husumet bulunan iki aşiret arasındaki husumet barışla sona erdi.

Van’ın Erciş ilçesinde aralarında husumet bulunan iki aşiret arasındaki husumet barışla sona erdi.


Seyitkan ve Evdoyi aşiretleri arasında 4 yıldır devam eden husumet barışla sona erdi. Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu’nun katılımı ile husumetli aileler barış yemeğinde bir araya geldi. Özel bir salonda gerçekleştirilen programda konuşan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. İslam dininin kırgınlık ve küskünlüğü uygun görmediğini belirten Kaymakam Mehmetbeyoğlu, “Bizler bu konuda birlik ve beraberliği sağlayabilmek ve kardeşlik bağlarını yeniden tesis etmek üzere bir araya geldik. Çok şükür ki barışı, birlik ve beraberliği hakim kıldık. Barışa vesile olanlardan, emek verenlerden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.


Konuşmanın ardından yapılan dualar eşliğinde iki aşiret arasındaki husumet, barış ve kardeşlik temennileri ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.