ASAYİŞ - 04 Ekim 2025 Cumartesi 14:36

Jandarmadan ‘can dostlara’ özel kutlama

A
A
A
Jandarmadan ‘can dostlara’ özel kutlama

Van İl Jandarma Komutanlığı, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla videolu bir paylaşım yaptı.


4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Van İl Jandarma Komutanlığı personeli, bünyelerinde bulunan atlar ve hassas burunlu köpeklere özenle bakmaya devam ediyor. Etkinlik kapsamında çocuklar da atlı jandarma timindeki atları ve hassas burunlu köpekleri ziyaret ederek sevdi.


Jandarma tarafından sosyal medyada paylaşılan gönderide ise şu ifadelere yer verildi:


"İl Jandarma Komutanlığımız personelince, bünyemizde barındırdığımız can dostlarımıza gözümüz gibi bakıyoruz. Komutanlığımızca 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü’nü kutluyoruz. İyi ki varsınız can dostlarımız. Jandarma, tüm canlılar için görevde."



Jandarmadan ‘can dostlara’ özel kutlama

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Montuyla ayakkabısını çıkarıp kot ve atletle denize giren genç boğuldu Antalya’da montu ile ayakkabısını çıkarıp, kot ve atletle denize giren genç, kıyıdan yaklaşık 10 metre açıkta boğularak hayatını kaybetti. Kıyıya çıkartılan gencin üzerinden kimlik çıkmayınca deniz polisi dalgıçları su altında kimlik aradı. Olay, saat 17.30 sıralarında dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nin Muratpaşa ilçesindeki kısmında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kıyafetleriyle sahile gelen 20-25 yaşlarındaki bir genç, ayakkabı, mont ve çoraplarını çıkarıp üzerinde kot ve atletiyle denize girdi. Kayalık alanda kıyıdan yaklaşık 10 metre açılan gencin çırpındığını gören iki genç, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Genç suyun içinde gözden kaybolurken, bölgeye deniz polisi, sahil güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edildi. Denizde araştırma yapan ekipler, su altında genci hareketsiz halde bulup karaya çıkardı. Sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde gencin hayatını kaybettiğini belirledi. Dalgıçlar sualtında kimlik aradı Karadaki eşyalarında kimliğine rastlanılmayan gencin cüzdan ve kimliğini bulmak için deniz polisi dalgıçları su altı taraması yaptı. Taramada herhangi bir ize rastlanılmazken, gencin cenazesi olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. "5 dakika sonra çırpınmaya başladı" Gencin boğulma tehlikesi geçirdiğini görünce 112 Acil Çağrı Merkezini aradığını belirten Muhammet Akyürek, "Girdikten 5 dakika sonra çırpınmaya başladı ve suya daldı. Etraftakileri uyarmaya çalıştık ama gelen olmayınca sahil güvenliği aradık" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.