ÇEVRE - 19 Şubat 2025 Çarşamba 10:18

Muradiye Şelalesi muhteşem güzelliğiyle ziyaretçilerini ağırlıyor

A
A
A
Muradiye Şelalesi muhteşem güzelliğiyle ziyaretçilerini ağırlıyor

Van’ın doğal güzellikleri arasında öne çıkan Muradiye Şelalesi, yazın coşkun suları ve kışın donmuş manzarasıyla her mevsim ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.


Muradiye Şelalesi, kış aylarında sıcaklığın eksi 15 dereceye kadar düştüğü gecelerde tamamen donarak muhteşem bir görsel şölen sunuyor. Buz sarkıtları ve donmuş su kütleleri, şelaleyi adeta bir sanat eserine dönüştürüyor. Bu manzara, özellikle fotoğraf tutkunları ve doğaseverler için eşsiz bir fırsat sunuyor. Soğuk havaya rağmen Muradiye Şelalesi’ni ziyaret edenler, bu doğa harikasının karşısında hatıra fotoğrafları çektiriyor.


Erciş’ten gelen Selim Göldaş, ailesiyle birlikte şelaleyi ziyaret ettiğini belirterek, "Her mevsimde ayrı bir güzelliğe sahip olan Muradiye Şelalesi’ni görmeye geldik. Suyun buzda dans edişini izlemek gerçekten etkileyici. Hava soğuk olsa da bu manzarayı görmek her şeye değer. Herkesin burayı ziyaret etmesini tavsiye ediyorum" dedi.


Doğa fotoğrafçısı Ferzender Coşar ise Muradiye Şelalesi’nin kışın ortaya çıkardığı görsel şöleni anlatarak, "Van Gölü Havzası’nda yıllardır fotoğraf çekiyorum. Muradiye Şelalesi, özellikle kışın donduğunda muhteşem bir manzara oluşturuyor. Buz sarkıtları ve donmuş su kütleleri, fotoğrafçılar için eşsiz bir fırsat sunuyor. Bu görüntüleri sosyal medyada paylaşarak herkesin bu güzellikleri görmesini sağlıyoruz" diye konuştu.



Muradiye Şelalesi muhteşem güzelliğiyle ziyaretçilerini ağırlıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Buharkentliler ‘doğa ve tarih’ için yürüdü Aydın’ın Buharkent ilçesinde ilçe belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen doğa yürüyüşünün 28. rotası bu kez tarihle buluştu. Karura Harabeleri’ni de rotalarına ekleyen doğa tutkunları sağlıklı yaşam için de adımlamış oldu. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’un 2014 yılında göreve gelmesinin ardından başlatılan doğa yürüyüşleri her yıl farklı zamanlarda gerçekleştirilmeye devam ediyor. Hafta sonlarını doğa ve tarihle iç içe geçirmek isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş rotası be kez Kızıldere Mahallesi üzerinden Karura Harabeleri (Buhar Bacaları) mevkisine uzandı. Her yaştan katılımın gözlendiği yürüyüşe protokol üyeleri de katılarak heyecana ortak oldu. "Hemşehrilerimizi doğa ve tarih ile buluşturmaya devam edeceğiz" Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, geleneksel halde 28. Doğa yürüyüşlerini yine yoğun katılımla gerçekleştirdiklerini ifade ederek: "28. Geleneksel Doğa Yürüyüşümüzde; Kızıldere Mahallemizden başlayarak Karura Harabeleri (Buhar Bacaları) mevkisine uzanan parkurda doğanın eşsiz güzellikleri eşliğinde, sağlıklı ve keyifli bir günü hemşehrilerimizle birlikte yaşayarak, ilçemizin önemli tarihi değerlerine de yakından tanıklık ettik. Yaklaşık 200 hemşerimizin katılımı ile 12 kilometrelik yolu hep birlikte tamamladık. Bu anlamlı etkinliğimize katılım sağlayarak bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime gönülden teşekkür ediyorum. Geleneksel hale getirdiğimiz doğa yürüyüşlerimizi önümüzdeki dönemlerde de sürdürmeye, hemşehrilerimizi doğa ve tarih ile buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.