KÜLTÜR SANAT - 10 Ekim 2025 Cuma 08:59

Özalp’te Filistin’e destek etkinliği

A
A
A
Özalp’te Filistin’e destek etkinliği

Van’ın Özalp ilçesindeki Emek Ortaokulu, Filistin’e destek etkinlikleri kapsamında yardım kampanyası düzenledi.


Emek Ortaokulunda görevli öğretmenler, öğrenciler ve velilerin işbirliği ile okulun bahçesinde düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü. Okul Müdürü Hakan Zorlu tarafından Kudüs’ün önemi ve Filistin’de yaşananlarla ilgili yapılan konuşmanın ardından Emek Mahallesi’nde yürüyüş yapıldı. Ardından okul bahçesinde kurulan stantlarda öğrenciler, yardım amaçlı evlerinden getirdikleri ürünleri ikram etti. Kurulan kumbaraya bağışların atılması ile son bulan ekinlikte, 20 bin TL gelir elde edildi.


Okul Müdürü Hakan Zorlu, elde edilen 20 bin TL gelirin Van Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili dernek arasından yapılan protokol kapsamında ilgili banka hesabına aktarılacağını söyleyerek, katkılarından dolayı öğrencilere, öğretmenlere ve velilere teşekkür etti.



Özalp’te Filistin’e destek etkinliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Vergi Denetim Kurulu’na rüşvet soruşturmasında yeni operasyon: 10 gözaltı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında yeni bir operasyon başlatıldı. İstanbul merkezli 4 ilde gerçekleşen baskınlarda 10 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen "rüşvet" soruşturmasında yeni bir operasyon başlatıldı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen geniş kapsamlı operasyonların ilki 26 Aralık 2024’te düzenlenmişti. Soruşturma kapsamında düzenlenen 3. dalga operasyon sırasında şüphelilerden elde edilen telefonların bilirkişi incelemesi sırasında çok sayıda kişinin benzer eylemlere karıştıkları tespit edildi. Bu kapsamda imaj ve imaj inceleme tutanaklarında yer alan tespitlerde kimlikleri açığa çıkarılan şüphelilerin rüşvet suçuna karıştıkları, bu şahısların firma sahipleri ile ilişki kurarak cezai müeyyideden kaçınmaları karşılığında rüşvet talep ettikleri ve aldıkları belirlendi. Yeni deliller ışığında harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı ekipler, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında bu sabah yeni bir operasyon başlattı. Uzun süre devam eden teknik ve fiziki çalışmaların sonucunda İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda 10 şüphelinin yakalandığı belirtildi. Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Soruşturma kapsamında yürütülen tahkikat işlemlerinin devam ettiği aktarıldı.