ÇEVRE - 20 Ağustos 2025 Çarşamba 17:08

Terzioğlu caddesindeki çalışmalarda sona doğru

A
A
A
Terzioğlu caddesindeki çalışmalarda sona doğru

Van Büyükşehir Belediyesi, Terzioğlu Caddesi’nde başlatmış olduğu kapsamlı yenileme çalışmalarını sürdürüyor.


Baştan sona yenilenecek olan caddeye kaldırım, orta refüj, asfaltlama ve aydınlatma çalışmaları yapılacak. Kent genelinde yol yenileme çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, kent trafiği rahatlatmak ve alternatif güzergâhları daha konforlu hale getirmek amacıyla başlatmış olduğu yenileme çalışmalarına devam ediyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında bin 400 metre uzunluğundaki Terzioğlu Caddesinde altyapı çalışmaları tamamlanırken, PMT serimine başlandı. PMT seriminin ardından caddeye sıcak asfalt yapılacak.


Caddenin yapılan çalışmalarla çok daha konforlu hale geldiğini belirten mahalle sakinlerinden Cevdet Tuğra "Van gelişmekte olan bir kent. Her geçen gün trafik daha da yoğunlaşarak çekilmez bir hal almaya başladı. Bu şekilde alternatif yolların açılması kentimiz için çok iyi bir karar. Mahallemizde yapılan çalışmaları çok olumlu buluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.


Yollarının daha önce kötü durumda olduğunu söyleyen Nevzat Demirhan ise "Yolumuz daha önce tek şeritli ve kaldırımı olmadığı için tehlike arz ediyordu. Yapılan çalışmalarla yolumuza artık kaldırımlı ve çift şeritli olacak. Kentimize ve mahallemize hayırlı olsun" dedi.



Terzioğlu caddesindeki çalışmalarda sona doğru

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü. Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi. Kaza anı kamerada Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.