ÇEVRE - 10 Eylül 2025 Çarşamba 10:34

Van Büyükşehir Belediyesi kaldırım işgallerine geçit vermiyor

A
A
A
Van Büyükşehir Belediyesi kaldırım işgallerine geçit vermiyor

Van Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kaldırımları işgal eden iş yerlerine karşı denetimlerini sıklaştırdı. Denetimlerde, birçok iş yerine uyarı sürecinin ardından toplama ve cezai işlem uygulandı.


Van Büyükşehir Belediyesi, şehir estetiğini ve yaya güvenliğini tehdit eden kaldırım işgallerine karşı denetimleri arttırdı. Kent merkezindeki denetimlerde yaya kaldırımları, engelli yolları ve araç yollarını işgal eden işletmeler tespit edilerek uyarılarda bulunuluyor. Vatandaşlardan gelen ihbarları da değerlendiren ekipler, işletmeleri kötü görüntü ve yaya ile araç trafiğinin aksatıldığına dair bilgilendirildi.


Yapılan uyarılara rağmen kaldırım, yol ve engelli geçiş yollarını işgal etmeye devam eden işletmeler hakkında yazılı ikazlar da düzenlendi. Bu ikazlara rağmen kurallara aykırı şekilde hareket etmeye devam eden işletmelere cezai işlem uygulandı. İşletmelerin işgal malzemeleri de İl Emniyet Müdürlüğü ile Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerinin ortak çalışması ile toplatıldı.


Vatandaşların kamusal alanları rahatça kullanabilmesi için denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini bildiren zabıta ekipleri, kaldırımların malzeme yığılması, masa-sandalye konulması ya da reklam panolarıyla daraltılan yürüyüş yollarının artık hoş görülmeyeceğini ifade etti.



Van Büyükşehir Belediyesi kaldırım işgallerine geçit vermiyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.