EĞİTİM - 25 Ocak 2026 Pazar 17:01

Van’da İHAKUT’tan afetlere havadan müdahale toplantısı

A
A
A
Van’da İHAKUT’tan afetlere havadan müdahale toplantısı

İHAKUT Havacılık Spor Kulübü, afet ve acil durumlarda havadan arama ve tespit faaliyetlerine yönelik çalışmalar kapsamında Van’da toplantı düzenledi.


Edremit ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, kulüp üyeleri ve davetliler katıldı. Toplantıda, insansız hava araçlarının (İHA) afet ve acil durumlarda arama kurtarma çalışmalarına sağlayacağı katkılar ele alındı.


Toplantıda konuşan İHAKUT Havacılık Spor Kulübü Marmara Koordinatörü Okay Narlı, kulübün yaklaşık 2,5 yıldır aktif olarak faaliyet gösterdiğini ve 4 ay önce resmi statü kazandığını söyledi. Narlı, İHAKUT’un Havacılık Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı resmi bir spor kulübü olduğunu belirtti.


Kulübün temel amacının, muhtemel deprem ve afet durumlarında başta AFAD olmak üzere jandarma, polis ve diğer kolluk kuvvetlerine havadan arama ve tespit desteği sağlamak olduğunu ifade eden Narlı, "İHAKUT Havacılık Spor Kulübü olarak göreve çıkabilmemiz için resmi kanallardan davet almamız gerekiyor. AFAD, valilik, emniyet ya da jandarmadan gelen her türlü resmi davet doğrultusunda sahada görev alıyoruz" dedi.


Narlı ayrıca, farklı illerde AFAD ile protokoller imzaladıklarını belirterek, Yalova, İzmir ve Bursa’nın bu illerden bazıları olduğunu kaydetti.


İHAKUT Havacılık Spor Kulübü Van Koordinatörü Recep Dağ ise toplantının amacına ilişkin yaptığı açıklamada, Van ve çevresinde afetlere hazırlık bilincini artırmayı, kurumlar arası koordinasyonu güçlendirmeyi ve gönüllülerin teknik kapasitesini geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.



Van’da İHAKUT’tan afetlere havadan müdahale toplantısı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Metin Diyadin: "Hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık" Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, Antalyaspor karşısında mağlubiyeti hak etmediklerini belirterek, "Maç boyunca daha net pozisyonlara giren taraf bizdik ancak basit hatalardan kalemizde goller gördük" dedi. Gençlerbirliği, Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında deplasmanda karşılaştığı Antalyaspor’a 2-1 mağlup oldu. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, karşılaşmaya iyi başladıklarını ancak yedikleri basit gollerin maçın sonucunu tayin ettiğini söyledi. Mücadeleye planladıkları gibi başladıklarını ve öne geçtiklerini ifade eden Diyadin, "Oyuna istediğimiz gibi başladık ve golü bulduk. İkinci golü de karşı karşıya pozisyonda kaçırdık. Antalyaspor’un en önemli silahının defans arkasına yapılan koşular olduğunu biliyorduk. Ancak ikinci yarıda yemememiz gereken goller yedik. Özellikle iki golün de kenar ortalardan gelmesi ve ikincisinin kesinlikle yenmemesi gereken bir gol olması bizi üzdü" diye konuştu. "Mağlubiyeti hak etmedik" Maçın genelinde daha net fırsatlar yakalayan tarafın kendileri olduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam, "İkinci yarıda bir iki tane çok net pozisyonumuz var. En az 2-3 tane de final paslarında değerlendiremediğimiz anlar oldu. Oyunun geneline baktığımda kesinlikle hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldığımızı düşünüyorum. Çok fazla pozisyon vermedik ama final paslarındaki tercihlerimiz sonucu etkiledi" ifadelerini kullandı. "Topa sahip olma alışkanlığımızı kazanmamız lazım" Ligin ikinci yarısının daha zorlu geçeceğine dikkat çeken Metin Diyadin, takımın oyun anlayışındaki gelişime de değinerek şunları söyledi: "Takımın genelinde bekleyip geçişleri hızlı yapma yönünde bir alışkanlık var. Bunu Trabzon ve Samsun maçlarında kırmıştık, bu doğru oyunu devam ettirmemiz gerekiyor. Bu tip maçlarda pozisyonları iyi değerlendirmek ve bu tarz basit golleri yememek gerekiyor. Ligin ikinci yarısı biraz daha duyguya dayalı oynanabiliyor. Topa sahip olma alışkanlığımızı tam anlamıyla kazanmamız lazım. Özellikle deplasmanlarda bu kimlik bizim için çok önemli olacak."
Eskişehir Bakan Bak: "Türkiye Yüzyılı sporun ve gençliğin yüzyılı olacak" Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, amatör kulüplerin çocuklar ve gençler açısından önemine değinerek, "Türkiye Yüzyılı sporun ve gençliğin yüzyılı olacak" dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Eskişehir’de amatör spor kulübü temsilcileri ile buluştu. Bir organizasyon salonunda gerçekleşen etkinlikte Bakan Bak, amatör kulüplerin önemine değinerek, "Antrenörlerimize özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bir çocuğu evinden alıp sahaya getirmek, toplumun dengesini sağlamaktır. Sizler mahallenin sigortası, gençlerin ağabeylerisiniz. Eskişehir’deki 282 amatör spor kulübüne hem tesis olarak hem de destek vermeye kararlılıkla devam edeceğiz. Bu tesislerden Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları yetişecek, ay-yıldızlı bayrağımızı en yükseklerde sizler dalgalandıracaksınız. Türkiye Yüzyılı sporun ve gençliğin yüzyılı olacak. Bugün Eskişehir’de bereketli ve coşkulu bir gün geçirdik. Hepinizi saygıyla selamlıyor, ’Es-Es-Es, Ki-Ki-Ki, Eski Eski Es’ diyerek Kırmızı Şimşekler’e selamlarımı gönderiyorum" dedi. Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Eskişehir’in spor potansiyelini el birliğiyle daha yukarıya taşıyacağız. Tesisleşmeden malzeme desteğine kadar her alanda yanınızda olmaya devam edeceğiz. Kulüplerimizin yanında olmaya, destek vermeye ve birlikte başarmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı buluşmanın spor kültürümüzün daha da güçlendirilmesine vesile olmasını diliyor, tüm kulüplerimize ve sporcularımıza üstün başarılar diliyorum. Sözlerime son verirken Eskişehir sporuna kattığınız değer için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizleri bu anlamlı günde yalnız bırakmayan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak’a şükranlarımı sunuyor, tüm kulüplerimize başarılar diliyorum. Sporun ve sporcunun şehri Eskişehir sizinle çok daha güzel." "Eskişehirspor’un şu anda kullandığı tesisler o dönemde yapıldı" AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, "Eskişehirspor’un şu anda kullandığı tesisler o dönemde yapıldı. Geçen yıl yapılan yeni tesisler de yine hükümetimiz marifetiyle, Bakanlığımızın marifetiyle inşa edildi. Bu yüzden sayın bakanımıza bir kez daha Eskişehir ve Eskişehirspor adına çok teşekkür ediyorum. Bu yatırımların devamı konusunda da bugün bakanımız gerekli direktifleri verdi. Amatör spor kulüplerimizin istediği sahaların hem bakımı, tadilatı ve yenilenmesi hem de yeni sahaların yapımı konusunda kendisi bizlere çok güzel sözler verdi. Ben kendisine tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Rize Joao Pereira: "Avantajlı durumda yapmamamız gereken ne varsa takım olarak hepsini yaptık" Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Çaykur Rizespor maçının ardından, "Maça rakibimizin çok hızlı bir şekilde 10 kişi kalmasıyla başladık. Ancak bu avantajlı durumda yapmamamız gereken ne varsa takım olarak hepsini yaptık" dedi. Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında Corendon Alanyaspor, deplasmanda Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, açıklamalarda bulundu. Çaykur Rizespor’un 10 kişi kaldığı dakikadan sonra yapmamaları gereken ne varsa yaptıklarını ifade ederek takımının oyununu eleştiren Pereira, "Maça rakibimizin çok hızlı bir şekilde 10 kişi kalmasıyla başladık. Ancak bu avantajlı durumda yapmamamız gereken ne varsa takım olarak hepsini yaptık. Bir kişi fazla oynadığınızda daha hızlı, daha agresif olmanız; daha fazla orta yapıp bire birde etkili olmanız gerekir. Biz ise tam tersine çok yavaş ve agresiflikten uzak bir oyun sergiledik. Siz oyunu bu kadar yavaşlattığınızda, rakibiniz de maçı çevirebileceğine inanmaya başlıyor. Devre arasında oyuncularıma neyi yanlış yaptıklarını açıkça anlattım. İlginçtir ki, 10’a 10 kaldığımız anlarda 11’e 10 olduğumuz süreden çok daha iyi bir performans sergiledik. İkinci yarıda Güven, Juan ve Joe ile net fırsatlar yakaladık ama değerlendiremedik. Rize ise kendi hatamızdan kaynaklanan bir pozisyonu gole çevirdi. Futbolda bunlar olabiliyor. Yine de son ana kadar mücadeleyi bırakmadık, oyuna giren arkadaşlarımızın katkısıyla beraberliği yakaladık. Sonuçtan mutlu değilim ama bir puan bir puandır" diye konuştu.