ASAYİŞ - 27 Aralık 2024 Cuma 19:07

Van’da kar yağışı trafik kazalarına neden oldu, yol saatlerce ulaşıma kapandı

A
A
A

Van’ın Başkale ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ile birlikte birçok kaza meydana geldi. Kazalardan dolayı yol uzun süre kapalı kaldı.

Etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken birçok trafik kazasının da meydana gelmesine neden oldu. Hakkari-Başkale karayolu üzerinde bulunan Kelekom Köprüsü’nde birçok aracın karıştığı trafik kazası meydana geldi.

Van’da kar yağışı trafik kazalarına neden oldu, yol saatlerce ulaşıma kapandı

Art arda meydana gelen kazalar, trafiği saatlerce aksattı. Zincirsiz araçlarla yola çıkan sürücüler, kaygan zeminde kontrolü kaybederek kazaya karıştı. Olay yerine gelen vatandaşlar, yolda kalan sürücüleri kendi imkanlarıyla kurtarmaya çalıştı. Kazalar sonucu sadece maddi hasar oluşurken, trafik uzun süre durdu.

Van’da kar yağışı trafik kazalarına neden oldu, yol saatlerce ulaşıma kapandıYetkililer, sürücülere kış şartlarında dikkatli olmaları ve araçlarında zincir bulundurmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Feyzullah Taş - Mimar Kaya

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beşiktaşlılar ikebana sanatıyla buluştu Beşiktaş Belediyesi, ilçede yaşayan 65 yaş üstü komşularını Japon çiçek düzenleme sanatı ikebana ile buluşturdu. Beşiktaş Belediyesi ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation Shaka Kachi iş birliğinde düzenlenen etkinlikte katılımcılara ikebana sanatı hakkında uygulamalı eğitim verildi. Prof. Dr. Aykut Barka Deprem Parkı’nda gerçekleşen etkinlikte katılımcılar; dallar, çiçekler ve saksılar kullanarak estetik düzenlemeler yaptı. Katılımcılar uygulamalı çalışmanın yanı sıra ikebananın felsefesi, doğayla kurduğu bağ ve sanatsal yaklaşımı hakkında da bilgi edindi. İkebana uygulamalı gösterim eğitmeni Neslihan Noyan, bu sanatın Türkiye’de tanınması için çalışmalar yürüttüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı: "İkebana, Japonca’da ‘yaşamak’ anlamına gelen, canlı çiçeklerle yapılan bir sanat olarak bilinir. Esasen doğaya duyulan saygının sanata dönüşmüş halidir. Japonların çok eski, geleneksel ve kadim bir sanatıdır. Bu sanatın Türkiye’de tanınması için çalışmalar yapıyorum. Teknolojiyle çevrili bir dünyada yaşıyoruz; doğayla bağ kurmanın önemini yeniden hatırlamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu kapsamda Zen bahçeleri kurulması için de çalışmalar yürütüyorum." Sumitomo Mitsui Banking Corporation adına konuşan Esra Aksoy ise etkinliğin amacına ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Bankamızın vizyonlarından biri, yaş almış bireyleri sosyal hayata daha fazla katmak ve onlarla birlikte üretmek. Bu doğrultuda Beşiktaş Belediyesi ile ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Japonların doğayı hayata katma sanatı olan ikebanayla, yeni yıla dair güzel dileklerin paylaşıldığı küçük saksılar hazırladık. Katılımcılar kendi çiçek düzenlemelerini yaparak yeni yıl dileklerini yazdı. Yeni yılın herkes için güzellikler getirmesini diliyoruz."