SAĞLIK - 20 Ağustos 2025 Çarşamba 19:39

Van’da QR kod temizlik uygulaması başlıyor

A
A
A
Van’da QR kod temizlik uygulaması başlıyor

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından farklı illerde pilot olarak uygulanan "QR Kod Temizlik Uygulaması" Van’daki sağlık tesislerinde de hayata geçiriliyor.


Uygulama kapsamında sağlık tesislerindeki tuvalet ve asansörlere yerleştirilen QR kodlar sayesinde hastalar, hasta yakınları ve personel, cep telefonlarıyla kodu okutarak temizlik durumunu "Temiz", "Kısmen Temiz" veya "Kirli" olarak değerlendirebilecek.


Yapılan değerlendirmeler, ilgili personel ve yöneticilere anlık bildirim olarak iletilecek. Böylece temizlik hizmetlerindeki eksiklikler kısa sürede giderilecek.


Van İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, uygulamayla hijyen standartlarının daha etkin korunmasının, çalışan, hasta ve ziyaretçi memnuniyetinin artırılmasının ve sağlık tesislerinde daha güvenli bir ortam oluşturulmasının hedeflendiği belirtildi.



Van’da QR kod temizlik uygulaması başlıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile karşı tarafın talebine binaen bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile karşı tarafın talebine binaen bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği duyuruldu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi; "Cumhurbaşkanımız görüşmede, diplomasi kapısının açılmasına ihtiyaç olduğunu, Türkiye’nin bunu sağlamak için çaba harcadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’a yönelik hukuksuz müdahaleleri ve İran’ın bölgemizdeki kardeş ülkeleri hedef almasını doğru bulmadığımızı, bilakis kardeş ülkeleri hedef almanın hiç kimsenin faydasına olmadığını ve bunların sonlandırılması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin tarafı olmadığı çatışmalardan olumsuz etkilendiğini, her ne sebeple olursa olsun, hava sahamızın ihlal edilmesinin mazur görülemeyeceğini ve Türkiye’nin buna karşı gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanımız görüşmede Pezeşkiyan’a, Menab’daki okul saldırısında öldürülen çocuklar başta olmak üzere yaşanan can kayıplarından derin üzüntü duyduğumuzu ifade etti. İran Dini Lideri Ali Hamaney için başsağlığı dileklerini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mücteba Hamaney’in yeni dini lider seçilmesinin, bölgede barışa vesile olmasını temenni ettiğini dile getirdi. Pezeşkiyan da Türkiye hava sahasına giren füzelerin İran kaynaklı olmadığını ve konuyla ilgili kapsamlı bir araştırma yapacaklarını söyledi."