EĞİTİM - 30 Nisan 2025 Çarşamba 13:58

Vanlı öğrencilerden Filistinli çocuklar yararına resim sergisi

A
A
A
Vanlı öğrencilerden Filistinli çocuklar yararına resim sergisi

VAN (İHA) – Van Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı soykırım politikalarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla resim sergisi açtı.


Van Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, İsrail’in uyguladığı zulme karşı dünyanın sessiz kaldığı Filistin için harekete geçti. Savaş mağduru Filistinlilere karşı uygulanan zulmü tuvallerine aktaran öğrenciler, sessiz kalan dünyanın harekete geçmesini istediler. Van-Şişli Öğretmenevi bahçesinde açılan sergide 40 öğrenciye ait eserlerin sergilendiğini ifade eden Okul Müdürü Emrah Değer, okul olarak her yıl geleneksel karma sergisi düzenlediklerini belirterek, "Her yıl farklı konu veya temayı ifade edecek sergilerimiz oluyor. Bu yıl da böyle bir sergiyi gerçekleştirmemizdeki amaç, Gazze ve Filistin’deki zulme karşı bir farkındalık oluşturmak, bir ses getirmek ve oradaki çocukların yaşadığı sıkıntıları dile getirmektir. Oradaki çocukların yaşadığı sıkıntıları, okulumuzda eğitim gören çocukların kendi gözlerinden ve kendi hayal dünyaları ile ifade etmelerini sağladık" dedi.


‘Filistin’de çocuk olmak’ adlı sergide toplam 45 öğrenciye ait eserin yer aldığını belirten Değer, "Burada farkındalık oluşturmanın yanında 45 öğrencimizin yaptığı eserleri satışa da sunuyoruz. Bu satıştan gelen gelirleri de Filistinli çocuklara destek amaçlı göndereceğiz. Sergimiz bugün Van-Şişli Öğretmenevi bahçesinde, yarın Bedesten Çarşı avlusunda, cuma günü de Edremit sahilinde sergilenecektir. Tüm halkımızı Filistin’e destek için sergimize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


Öğrenciler ise yaptıkları eserlerde, savaş ortasında kalan Filistinli çocukların yaşadıklarını aktararak bir farkındalık oluşturmak ve orada yaşanan zulmün artık son bulmasını istediklerini söylediler.


Sergiyi gezen minik çocuklar da savaşın son bulmasını ve Filistinli çocukların da herkes gibi özgür olmasını istediklerini ifade ettiler.



Vanlı öğrencilerden Filistinli çocuklar yararına resim sergisi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Öğrenciler, yangınlara karşı çevre temizliği yaptı Mersin’in Erdemli ilçesinde sıcaklıkların arttığı bugünlerde atıkların neden olduğu yangınlara dikkat çekilmesi için çevre temizliği yapıldı. Hem ormanlık alanları hem de narenciye başta olmak üzere bahçeleri ile dikkat çeken Erdemli ilçesinde bilgilendirme amaçlı etkinlik düzenlendi. Yangınlar hakkında bilgi vermek ve yangın önleme faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla öğrenciler bahçelik ve ormanlık alanlara yakın yol kenarlarında temizlik çalışması yaptı. İlçe Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın da katıldığı etkinlikte öğrenciler, yol kenarlarındaki özellikle yangına sebep olabilecek cam gibi atıkları temizledi. Etkinlikte yer alan Erdemli Orman İşletme Müdürü Murat Körlü, "Biz çocuklara orman yangınları hakkında bilgi verdik, yangın önleyici bilgiler aktardık. Amacımız yangınsız, az zararla bir yangın sezonu geçirmek" dedi. Öğrencilerden Aybars Ertürk ise, etkinliğin kendileri için verimli olduğunu belirterek, "Çok güzel bir etkinlik yaptık. Yoldan geçen arabalar gelip çöplerini, şişeleri atıyorlar. Bu kırılıyor insanların ayağına batıyor, mercek görevi gördüğü için otları yakıyor, yangın çıkıyor. Bu sefer bize zarar veriyor. Bizim yaptığımız yine bize zarar veriyor. Bence hiç kimse yere mercek görevi görecek ya da başka çöpler atmamalı. Çünkü doğamıza zarar veriyoruz" diye konuştu. Çocuklardan Çınar Ali Dağaşan da, "Beni dinleyen herkese rica ederim buralara kimse çöplerini atmasın. Doğamızı koruyalım, çevremizi temiz tutalım. Çevremizi temiz tutmazsak oksijenimiz biter. Kendi attığımız çöpün bize zararı olur. Rica ederim yerlere çöp atmayın" ifadelerini kullandı.
Van Van Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda 6 ilçede mezbahane hizmeti sunacak Van Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların kurban ibadetlerini hijyenik, sağlıklı ve güvenli şartlarda yerine getirebilmesi amacıyla altı ilçedeki mezbahanelerini hizmete açacak. Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, kurban kesimlerinin çevreye zarar verilmeden, hijyen kurallarına tam uyumlu şekilde yapılacağı belirtilerek, mezbahanelerde randevu sistemiyle hizmet verileceği vurgulandı. 2025 kurban kesim tarifesinin küçükbaş hayvan için 500, büyükbaş hayvanlar için de 2.500 TL olduğu ifade edilen açıklamada, vatandaşların yoğunluk nedeniyle mağduriyet yaşamamaları adına ilgili mezbahanelerle önceden iletişime geçerek randevu almaları istenildi. Van Büyükşehir Belediyesi, kurban kesimlerinin hem dini kurallara uygun hem de çevre ve halk sağlığına duyarlı biçimde yürütülmesini amaçlıyor. Hizmet verecek mezbahaneler ve iletişim bilgileri ise şu şekilde açıklandı: Erciş Mezbahanesi Sorumlu İsmet Kul - Tel: (505) 279 53 14, Başkale Mezbahanesi Sorumlu Nedim Yılmaz - Tel: (542) 747 88 23, Gevaş Mezbahanesi Sorumlu Tuna Delta - Tel: (543) 418 88 86, Özalp Mezbahanesi Sorumlu Taner Aykut - Tel: (539) 481 73 72, Muradiye Mezbahanesi Sorumlu Birol Dinç - Tel: (530) 119 26 54, Çatak Mezbahanesi Sorumlu Mehmet Sait Pekbay - Tel: (545) 905 18 02."
Afyon Afyonkarahisar’da Arapça şiir yarışması Afyonkarahisar’da Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları coşkulu bir katılımla yapıldı. Yarışma, Afyonkarahisar Hattat Ahmet Karahisari Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ev sahipliğinde, Müdür Yardımcısı Fatih Akçil’in koordinasyonunda gerçekleştirildi. Programa il genelinden çok sayıda okul idarecisi, öğretmen ve öğrenci katıldı. Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen yarışmada öğrenciler, Arapça şiir performanslarıyla hem dil becerilerini hem de sahne yeteneklerini sergiledi. Jüri değerlendirmesi sonucunda: Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Hatice Güven birinci, Hattat Ahmet Karahisari Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ramazan Akpınar ikinci, Sandıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Süleyman Yaşar ise üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri, Müdür Yardımcısı Fatih Akçil tarafından takdim edildi. Öğrencileri tebrik eden Akçil, danışman öğretmenlere de katkılarından dolayı teşekkür ederek, "Bu yarışmalar öğrencilerimizin dil gelişimine katkı sunarken, aynı zamanda kültürel ve sanatsal yönlerini de güçlendiriyor. Tüm katılımcıları kutluyorum" dedi. Yarışma, Arapça’nın öğrenciler arasında yaygınlaştırılması ve dilin estetik yönünün genç nesillere aktarılması açısından önemli bir etkinlik olarak değerlendirildi.