GENEL - 04 Aralık 2018 Salı 09:32

VEDAŞ, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü unutmadı

A
A
A
VEDAŞ, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü unutmadı

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinde hizmet veren Vangölü Elektrik Dağıtım A.

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinde hizmet veren Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında hizmet bölgesindeki illerde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.


Ülkelerin gelişmişlik seviyesinin; sosyal hayatın, üretimin, sporun ve sanatın içerisinde yer alan engelli kişilerin sayısıyla orantılı olduğunu ifade eden VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu; “Bölgemizdeki engelli bireylerin özellikle spor alanında gösterdiği başarılar bizleri de gururlandırıyor. Bedensel Engelliler Basketbol Takımımızın birinci lige yükselme başarısı göstermesi ve diğer branşlarda elde ettikleri başarılardan mutluluk duyuyoruz. Birbirimizi yeterince seversek aşılmayacak engel olmadığını düşünüyorum. Dernekleriniz sayesinde engelli arkadaşlarımız sosyal hayatın içerisine girme fırsatı buluyor. Özverili ve gayretli çalışmalarınızdan ötürü sizleri tebrik ediyorum. VEDAŞ ailesi olarak tüm engelli bireylerimize, enerjim seninle diyoruz” ifadesinde bulundu.


Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hanefi Baykara ise, VEDAŞ ailesine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ettiğini ifade ederek, “VEDAŞ, kendimize çok yakın bulduğumuz bir kurum. Maçlarımıza gelip bizlere moral oluyorlar. Kendileri ile sürekli iletişim içerisindeyiz. Sadece 3 Aralık tarihinde değil, diğer günlerde de desteklerini esirgemedikleri için VEDAŞ ailesine teşekkür ederim” dedi.


VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu, Van İl Müdürü Beytullah Özbayram ve kurumsal iletişim çalışanları daha sonra Altı Nokta Körler Derneği ve İşitme Engelliler Derneğini ziyaret etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.