GENEL - 26 Ekim 2020 Pazartesi 10:52

VEDAŞ’tan Saray ilçesine 2 milyonluk yatırım

A
A
A
VEDAŞ’tan Saray ilçesine 2 milyonluk yatırım

Vangölü Elektrik Dağıtım A.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Van’ın Saray ilçesinde yaklaşık 2 milyon TL bedelle yeni aydınlatma tesisi inşa etti.


Saray ilçesinin giriş ve çıkış güzergâhına yapılan aydınlatma tesisi hakkında bilgi veren VEDAŞ Van İl Müdürü İsmail Özdemir, “Ülkemizin İran sınırında yer alan Saray ilçemizin çehresini değiştirecek ve ülkemize yurt dışından giriş yapacak turistler nezdinde de prestijini artıracak yeni aydınlatma tesisimizi, yaklaşık 2 milyon TL bedelle ve 1,5 ay gibi bir sürede inşa ettik. Halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Sokak aydınlatmasına 30 milyon TL yatırım


Son yedi yılda Van’ın merkez, ilçe ve kırsal bölgelerinde gerçekleştirilen aydınlatma projeleri için yaklaşık 30 milyon TL yatırım yaptıklarını söyleyen Özdemir, “Güneşin başkenti olan Van’ımızı, geceleri de ışıl ışıl yapabilmek için merkez ve kırsal bölgelerde çok kapsamlı bir şekilde yeni aydınlatma tesisleri inşa ettik. Özelleşme sonrasında yaklaşık 100 kilometreye yakın yeni aydınlatma tesisi devreye alırken, 2 binin üzerinde yeni aydınlatma direğini şebekemize kattık. Şehrimize dışarıdan gelen misafirlerimizi aydınlık yollarla karşılamak için Karayolları ile koordineli bir şekilde çalıştık ve refüjleri tamamlanan yolların aydınlatmasını gerçekleştirdik. Şehir merkezlerimizde birçok noktada hatlarımızı yer altına alarak yeni aydınlatma tesisleri inşa ettik. Sadece şehir merkezlerimizde değil kırsal bölgelerde de yaptığımız çalışmalarla şehrimizi ışıl ışıl hale getirmek için yatırım çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” ifadelerinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.