YEREL HABERLER - 15 Mayıs 2012 Salı 16:35

SAHAN ÇOCUK MUTFAОI AÇILDI

A
A
A
SAHAN ÇOCUK MUTFAОI AÇILDI

Sektöründe ilkleri gerçekleştirerek liderliğini koruyan, yerel, bölgesel, ulusal ve uluslar arası arenalarda Türk mutfağının tanıtımını üstlenen Sahan Restoranlar Zinciri başardığı yeni bir ilkle isminden söz ettirmeye devam ediyor.
Sahan, İstanbul Ataşehir`de yer alan Sahan Vega Restoranda yenilenen çocuk odası içinde ölçüleri çocuklara göre uyarlanan profesyonel bir mutfağı hayata geçirdi. Çocuklara özel hazırlanan mutfakla bir anda dikkatleri üzerinde toplayan Sahan Vega sadece çocukların değil, büyüklerin de ilgi odağı haline geldi. Türk mutfak kültürünün küçük yaşta çocuklara aşılanması ve Türk yemeklerinin tanıtımının sağlanması amacıyla hazırlanarak hizmete sunulan çocuk mutfağında çocuklar sebze ve meyvelerin yıkanıp ayıklanmasından ustaca yemek hazırlanmasına kadar her türlü işlemi şeflerin gözetiminde yapıyor, hazırladıkları yemeği pişirme aşamasına geldiğinde şeflere teslim ederek pişmesini bekliyorlar.
Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, her geçen gün unutulan ve yenilik adı altında yozlaşmaya yüz tutan Türk mutfağını gelecek nesillere daha iyi anlatabilmek amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek ``Sahan Restoranlar Zinciri, Türk mutfağının ülkemizde ve dünyada tanıtımını misyon olarak üstlenmiş ve bu misyonun başarıyla gerçekleştirilmesi için üzerine düşenleri yapmayı sürdürmektedir" dedi.
Kendi kültürümüzü çocuklarımıza daha iyi tanıtmak ve Türk mutfak kültürünün bütün özelliklerini benimsetmek için İstanbul`da Sahan Vega`da özel bir çocuk mutfağı hazırladıklarını anlatan Öztan, şunları söyledi: "Tamamen yenilenen Sahan Vega`da çocuk bölümünde de önemli değişiklikler yaparak bu bölümü çocuk mutfağıyla zenginleştirirken aslında bir ilke de imza attık. Minik çocuklarımız yiyecekleri yemekleri kendileri hazırlamaya başladı. Konunun uzmanı aşçılarımızın da yardımlarıyla çocuklar yemek pişirmeyi öğrenirken Türk mutfak kültürünün bütün unsurlarını da yakından tanıma şansı yakalıyor. Birçok okul çocuklara uygulamalı yemek pişirme dersi verebilmek için bizle irtibat kurarak öğrencilerini guruplar halinde getirmeye başladı. Diğer taraftan restoranımıza gelen aileler çocuklarının bu bölümde zaman geçirmesinden fazlasıyla memnun. Çünkü minik çocuklar yedikleri yemeğin nasıl hazırlandığını ve pişirildiğini de uygulamalı görüyor ve öğreniyor. Önümüzdeki dönemlerde Sahan çocuk mutfağını Gaziantep Sahan Şirehan başta olmak üzere diğer şubelerimizde de uygulayacağız``
Sahan Çocuk mutfağı ismiyle bir anda Türk kamuoyunda gündeme giren bu uygulama bilim adamları tarafından da yararlı bulunuyor.
Konuyla ilgili değerlendirme yapan GAÜN Öğretim Üyesi Yard.Doç. Dr. İlkay Gökpınarlı, ``Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miraslarımızdan biri Türk mutfak kültürümüzdür" dedi. Bu kültürü çocuklarımıza sevdirmek, günlük yemek tüketiminde hazır yemeklerden uzaklaşmalarını sağlamak zorunda olduğumuzu anlatan Gökpınarlı, şunları söyledi:
"Sahan Restoranlar Zinciri tarafından uygulamaya konulan çocuk mutfağı aslında çocuklara yemek yapmayı, pişirmeyi ve yemeyi öğreten önemli bir okul olma özelliğini göstermektedir. Çocuklar kendileri için yapılan bu özel mutfakta yiyecek ve içecekleri tanırken şeflerin yardımıyla Türk mutfağına ait ürün ve yemekleri öğreniyorlar. Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan`ı yürekten kutluyorum.``
Çocukların yoğun ilgi gösterdiği bu mutfak sayesinde aileler keyifli vakit geçirirken çocukları da kendi elleriyle hazırladıkları sağlıklı yemekleri tüketiyor. Sahan Vega`da çocukların bulunduğu alanda yanıcı, kesici aletler ve üniteler bulunmadığı ilgililer tarafından açıklandı. Çocuk mutfağı uygulamasının önümüzdeki dönemlerde Türkiye genelindeki Sahan Restoranlar Zinciri şubelerinde de yaygınlaştırılacağı ifade edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Adalet Bakanı Tunç, çocuklarla birlikte tezahürat yaptı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın’da AK Partili belediye başkanlarını ziyaretti. Bakan Tunç, kendisini karşılayan sporcu çocuklarla birlikte "Şampiyon Kozcağızspor" tezahüratı yaptı. Bakan Tunç’a futbolcu olmak istediklerini söyleyen çocuklardan bazıları Kerem Aktürkoğlu, bazısı da irfan Can gibi futbolcu olmak istediklerini söyledi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ulus ilçesini ziyaretinin ardından önce Abdipaşa beldesine ardından Kumluca beldesine geçti. Tunç, Abdipaşa Belediye Başkanı Belediye Başkanı Yaşar Dönmez ve Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt’u makamında ziyaret etti. Belediye başkanları ve belediye meclis üyelerini tebrik eden Bakan Tunç, kendisini karşılamaya gelen vatandaşlarla da tek tek tokalaşarak, destekleri nedeniyle teşekkür etti. Daha sonra ise Kozcağız beldesine geçen Yılmaz Tunç, burada meşalelerle karşılandı. Tunç, kendisini karşılamaya gelen Kozcağız Belediyespor Futbol Okulu oyuncuları ile de bir süre sohbet etti. Çocuklarla sohbet eden Tunç, sporculara taleplerini sordu. Bakan Tunç’un, "Neye ihtiyacınız var" sorusuna ise bir çocuk ise "Her şeye" cevabını verdi. Bu cevap Bakan Tunç’u, beraberindekileri güldürdü. Bakan Tunç, çocuklara yapmak istedikleri meslekleri de sordu. Bakan’ın, "Futbolcu olmak isteyen var mı" sorusuna ise tüm çocuklar el kaldırdı. Bir çocuk, "Kerem Aktürkoğlu gibi olacağım", başka bir çocuk da ’’Ben de İrfan Can" dedi. Zonguldakspor’un lisanslı futbolcusu olan bir çocuğu örnek gösteren Bakan Tunç, "Olmaz, öncelikle okulunuzu bitirmelisiniz. Okulu bitirip meslek sahibi olmak lazım, ayrıca sporcu da olursunuz" şeklinde konuştu. Tunç, çocuklarla birlikte "Şampiyon Kozcağızspor" tezahüratı yaparak, onlara hem derslerini çalışmaları hem de spor yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Bakan Tunç, kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada destekler için teşekkür ederek, Kozcağız Beldesi’ne ilçe belediyelerinden daha fazla hizmet gelmesi için çalışacaklarını ifade etti. Bakan Tunç, seçilen tüm belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlara görevinde başarılar dileyerek, "Zorlu bir seçim süreci, büyük bir rekabet içerisinde Kozcağız’da bu Ak Partili belediyecilik anlayışı devam etsin dediniz. Buradaki ışık hiç sönmesin dediniz. Biz de sizin o güven layık olabilmek için gece gündüz çalışacağız inşallah" diye konuştu