GÜNDEM - 04 Ağustos 2012 Cumartesi 13:06

Çocuk işçi konusunda muhtarlar hassas

A
A
A
Çocuk işçi konusunda muhtarlar hassas

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, fındık bahçelerinde 16 yaşından küçük çocukların çalıştırılmaması yönündeki yasağı, muhtarlar olarak desteklediklerini, yerinde bir karar olduğunu ve muhtarlar olarak bu konuda hassas davrandıklarını söyledi.

RECEP ALTUN
ORDU

Ordu’da fındık sezonun başlamasıyla birlikte Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden fındık toplamak için gelen mevsimlik tarım işçilerinin 16 yaşından küçük çocuklarının fındık toplaması bu yıl alınan karar ile yasaklanırken, Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz karara destek verdi.

Akdeniz yaptığı açıklamada, “16 yaşından küçük çocukların çalıştırılmamasını biz muhtarlar olarak destekliyoruz. Çocukların çalıştırılıp çalıştırılmadığının denetiminde de büyük ölçüde görev muhtarlara düşmektedir.Biz 16 yaşından küçük çocuk işçilerin bu şekilde çalıştırılmalarına karşı olduğumuzu her ortamda ifade ettik. Güneydoğu ve diğer bölgelerden gelen çocuk işçilerin para karşılığı çalıştırılması zaten suçtur. Bu karar çok yerinde alınmış bir karardır. Şu an fındık sezonu yeni başladı. Muhtar arkadaşlarımız konuyla ilgili araştırma yaparak, çocuk işçi çalıştıranları Ordu Valiliği’ne ve jandarmaya bildireceklerdir. Biz de bu konuda çok hassasız. Üreticinin çocuk işçi çalıştırmaması gerektiğini sürekli ifade ediyoruz. Vatandaşlar da en az bizim kadar bu konuda hassas olmalıdır” diye konuştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun 7 yıl önce elleriyle yaptıkları ev kül oldu Samsun’un Bafra ilçesinde 7 yıl önce kendi elleriyle yaptıkları evleri çıkan yangında küle dönen aile, destek bekliyor. Bafra’nın Ozan Mahallesi’nde 8 Mayıs’ta meydana gelen yangında evi tamamen küle dönen Gülay ve İsmail Demir çifti, o gün yaşadıklarını anlattı. Yangında 7 yıl önce yaptıkları evin tamamen kül olmasına üzülen aile, 3 çocuklarıyla birlikte hayvanlarına bakmak için yan tarafta derme çatma inşaatta hayat mücadelesi veriyor. Şu anda gelen yardımlarla ayakta kalmaya çalışan aile, bir an önce evlerine tekrar kavuşmak için kolları sıvadı. Desteklerle hayvanlarının başında kalan aile, umutlarını kaybetmediklerini belirterek, evlerini eski haline getirmek için AFAD’dan ve yardımseverlerden gelecek desteği bekliyor. Yangın günü evde tek başına olduğunu aktaran İsmail Demir, eşinin ve çocuklarının evde olmamasına sevindiğini belirterek birden ne yapacağını şaşırdığını aktardı. Ahırda hayvanları olduğunu aktaran Demir, evde bidonlarda benzinlerin olduğunu hatırlayınca onları dışarı çıkarmak için koştuğunu anlattı. Sonrasında komşuların yardıma geldiğini belirten Demir, komşular sayesinde hayvanları kurtardıklarını, kendisinin de dumandan etkilendiğini ifade etti. Olayı duyar duymaz Bafra’dan olay yerine gelen eşi Gülay Demir ise çok korktuğunu ve tek tesellisinin eşine ve hayvanlara bir zarar gelmemiş olması olduğunu ifade etti. 7 yıl önce büyük uğraşlarla tahtadan bir ev yaptıklarını söyleyen Gülay Demir, “Bir 7 yıl daha uğraşır tekrar evimizi yaparız. Yeter ki canımıza bir şey gelmesin” diye konuştu.