YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 12:18

GENEL KURUL ÖNCESİNDE ÇAKIRCA’YA KARŞI GÜÇ BİRLİĞİ YAPTILAR

A
A
A
GENEL KURUL ÖNCESİNDE ÇAKIRCA’YA KARŞI GÜÇ BİRLİĞİ YAPTILAR

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 22 Ocak’ta yapılacak AK Parti İlçe Başkanlığı kongresine günler kala, mevcut İlçe Başkanı Melih Çakırca ve yönetimine muhalif partililer önceki akşam yaptıkları bir toplantı sonrasında sandığa güç birliği halinde gitme kararı aldı.
Ayvalık’ta AK Parti İlçe Başkanlığı’nın 22 Ocak günü saat 13.30’da İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılacak genel kurul toplantısı öncesinde parti içinde havanın gittikçe ısınmaya başladığı gözleniyor. AK Parti Ayvalık İlçe Teşkilatı’nın mevcut yönetiminin başarılı olmadığına inanan muhalif guruplar önceki akşam bir arkadaşlarının iş yerinde gece yarısına kadar süren toplantı sonrasında birleşerek sandığa daha güçlü gitme kararı aldı.
AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı’na aday olacağı söylenilen Hanefi Şendil’in ilçe başkanlığına aday Enis Özdemir’i destekleme kararı almasının ardından, önceki akşam yapılan toplantıda bir araya gelen muhalif kanat tek yumruk halinde Ahmet İlmen’i destekleme kararı aldı.
Hanefi Şendil destekli İlçe Başkanı Adayı Enis Özdemir’in gece yarısına kadar süren toplantının ardından gurup olarak Ahmet İlmen’i destekleme kararı almasında, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı’nın eski ilçe başkanı Ali Osman Yazıcı’nın etkili olduğu öğrenildi.
Yapılan toplantı sonrasında görüşlerini aldığımız ve İlçe Başkanı adaylığından Ahmet İlmen’in lehine çekilen Enis Özdemir, Ayvalık’ın geleceği için adaylıktan çekildiğini kaydederek, “Önümüzdeki Pazar günü yapılacak genel kurul toplantısında yapılacak ilçe yönetimi seçimleri öncesinde, mevcut delege listesini masa başında hazırlayan şu anki İlçe Başkanı Melih Çakırca ve yönetiminin karşısına iki ayrı adayla çıkmak istemedik. Bu nedenle de bu akşam bu toplantıyı düzenleyerek, Çakırca ve yönetimine karşı AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı’na aday olan Ahmet İlmen ağabeyimizin öncülüğünde güçlü ve tek liste hazırlayarak girmenin mantıklı olacağını düşündük” diye konuştu.
Pazar günü yapılacak seçimlerde partinin güçlü isimleri Hanefi Şendil ile Enis Özdemir’in de desteğini alarak girecek olan Ahmet İlmen de, AK Parti iktidarında Ayvalık’ın önünü açmak için bu yola çıktıklarını kaydederek, “Yaptığımız toplantının ardından gücümüze güç kattığımıza inanıyorum. Bize göre Ayvalık’ta AK Parti’nin tutarsız, dengesiz ve zayıf bir şekilde yönetildiğini düşünüyoruz. Biz iktidar partisine yakışan yepyeni bir kadroyu oluşturarak, Ayvalık’taki istihdam, iş ve aş gibi birçok sorunlarla sıkıntıların giderilebileceğine inanıyoruz. Gelecekte iyi bir yerel yönetimin oluşturulacağına inanarak bu yola baş koyup bu birlikteliği sağladık. Başta partimiz olmak üzere, Ayvalık ve halkımız için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” diyerek, Pazar günü yapılacak İlçe Başkanlığı seçimleri öncesinde kendisini destekleme kararı alan Enis Özdemir ve arkadaşlarıyla, bu birleşmenin en büyük mimarı olarak kabul edilen AK Parti Ayvalık eski İlçe Başkanı Ali Osman Yazıcı’ya teşekkür etmeyi ihmal etmedi.
İKİ ADAY VE LİSTELERİNİ BİRLEŞTİREN YAZICI İLK KEZ KONUŞTU
AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığına aday olan Hanefi Şendil, Enis Özdemir ve arkadaşlarının Ahmet İlmen’i destekleme kararı almasında en büyü paya sahip olduğu belirtilen Ayvalık AK Parti İlçe Örgütü’nün eski başkanı Ali Osman Yazıcı ise; “Partimizin Pazar günü yapılacak genel kurulu öncesinde, ilçe başkanlığına aday birbirinden değerli iki arkadaşımız ve onları destekleyen gurupları bir araya getirmekte katkımız olabilmişse ne mutlu bize. Benim kitabımda, ‘ahde vefa’ her zaman ön planda olmuştur. Vefasızlığın olduğu yerde ben hiçbir zaman olmadığım gibi, vefasızlıkların karşısında da sönük kalmadım. Partimizin mevut İlçe Başkanı Melih Çakırca, bizim dönemimizde İl Genel Meclisi Üyesi ve ardından İlçe Başkanı olmasını ben ve arkadaşlarım sağlamıştık. Ama maalesef, Melih bey Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı olduktan sonra, başta etrafı olmak üzere, partililer ve parti dışındakilere karşı göstermiş olduğu tutum ve davranışlarda bulunmuştur. Bu yüzden de Pazar günü yapılacak ilçe başkanlığı seçimlerinde onun karşına mutlaka bir liste çıkması gerektiğini ve o koltuğu bırakması yönünde karar almamızı zorunlu kılmıştır” dedi.
Kendisinin iki dönem Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı görevinde bulunduğunu hatırlatan Yazıcı, “Ben bu partinin Ayvalık’taki kurucularındanım. Ayvalık gibi sosyal demokrasi düşüncesinin yoğun olduğu bir ilçede, 2 bin 600 olan oyumuzu 10 binlere çıkardık. Gelecek seçimlerde bu güzel ilçede partimizin yerel yönetimi kazanma şansının çok büyük olduğuna inanıyorum. AK Parti’nin Belediye Başkanlıklarının olduğu Anadolu’nun birçok il, ilçe ve beldesinde birçok hizmetler olurken, Ayvalık’ta halk yerel yönetimden doğru düzgün bir hizmet göremiyor. Bunda Ak Parti’nin herhangi bir kusuru yoktur. Çünkü ilçenin yararına olabilecek herhangi bir talep gitmemiştir, Proje üretilmemiştir. Kısacası buradaki yerel yönetim çalışmamıştır. Ayvalık’ta siyasi görüşü ne olursa olsun bütün herkesi kucaklayacak partimizin ilçe başkanına ihtiyacının olduğunu düşünüyorum. Bu amaçla iki arkadaşımız yola çıkmıştı. Ancak, partimizin mevcut ilçe başkanı anti demokratik bir anlayışla delege listesini masa başında yapmıştır. Ama buna rağmen biz Pazar günü yapılacak genel kuruldaki seçimlerde son derece iddialıyız. Bu işin hesabını kitabını iyi biliyoruz. Kazanamayacağımızı bile bile biz hiç kimsenin karşısına çıkmayız. Kazanacağımıza kesinlikle inanıyorum” ifadelerini kullandı.
“AK PARTİNİN AYVALIKTAKİ BAŞARISI ERDOĞAN SAYESİNDEDİR”
İlçe başkanlığının ötesinde siyasi bir beklentimde olmadığı için yeniden aday olmak istemediğini vurgulayan Ak Parti Ayvalık eski İlçe Başkanı Ali Osman Yazıcı, “Sürekli köylerde ve ilçemizdeki partililerimiz ve vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Şu anda çok büyük bir kitlenin, Çakırca ve yönetimine müthiş bir olumsuz tepkinin olduğunu görüyoruz. Ben parti yönetimini Sayın Çakırca’ya bıraktıktan sonra ne yazık ki Ayvalık’ta yapılmış olan hiçbir hizmet göremedim. Son genel seçimlerde Türkiye genelinde Ak Partinin oranı yükseldi. Bu yükselişten Ayvalıkta nasibini aldı. İlçemizden partimize gelen oylar tamamen Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a duyulan güven sayesinde geldi. Bunun yanında Ayvalık’ta da diğer partilerin oy oranında büyük bir düşüş yalandı. Kısacası son seçimlerde partimizin Ayvalıktaki oy oranın sıçramasındaki başarıda ilçe teşkilatının bu nedenlerle büyük bir katkısı olmamıştır” dedi.
AK Parti eski Ayvalık İlçe Başkanı Ali Osman Yazıcı’nın, birleşen Enis Özdemir ve Ahmet İlmen’in hazırladığı ortak yönetim kurulu listesinde yer alacağı belirtilirken, Pazar günü yapılacak genel kurulda çoğunluğun sağlanamaması halinde seçimlerin 29 Ocak günü aynı yer ve saatte yapılacağı öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir