YEREL HABERLER - 01 Ocak 2012 Pazar 13:57

ODUNPAZARI BELEDİYESİN 2700 İŞYERİNE TÜRKÇE İSİMLİ RUHSAT VERİLDİ

A
A
A
ODUNPAZARI BELEDİYESİN 2700 İŞYERİNE TÜRKÇE İSİMLİ RUHSAT VERİLDİ

Türkçe’nin korunmasını ve kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmaları tüm hızıyla sürdüren Odunpazarı Belediyesi, ruhsat verme işlemlerinde, marka ve yabancı firmaların isimleri dışında, yabancı kökenli isim sahibi olan iş yerlerine kesinlikle ruhsat vermiyor.
Gerçekleştirdiği çalışmalarla Türk Dil Kurumu Tarafından Onur Ödülü kazanan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu ülkenin birer ferdi olarak dilimize sahip çıkmak hem vatandaşlık, hem de tartışılmaz asli görevimizdir. Kültürel değerlerimizin nesilden nesile aktarılmasında köprü görevini yapacak olan en temel öğe dildir." dedi.
İş yeri sahiplerinin bu hususta gösterdikleri hassasiyet Türkçe’ye verdikleri değeri ortaya koyma bakımından son derece önemlidir diyen Başkan Sakallı, 2011 yılında 2700 işyerine Türkçe isimle ruhsat verildiğini belirtti.
Sakallı açıklamasında şunları söyledi; "Ayrıca Türk şiirinin kurucusu ve Türk halk şairlerinin tartışmasız öncüsü olan Yunus Emre, Türk dilinin tüm sadelik ve güzelliğini ortaya koyan, Türk kültür ve medeniyetinin oluşumuna büyük katkılar sağlayan bir gönül adamıdır. Onun yaşadığı şehrimizde Türkçe’yi koruma ve kullanma görevini layıkıyla yerine getirmeli, bu görevi ondan bize miras olarak görmeliyiz."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir