SPOR - 08 Nisan 2012 Pazar 16:10

Kılıç'tan fair play mesajı

A
A
A
Kılıç'tan  fair play mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti İl Başkanlığı Kongresine katılmak üzere geldiği Kastamonu'da, Vali Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bakan Kılıç, biten lig sonrası başlayacak play-off mücadelelerinde fair play'in kazanmasını temenni etti.

VEDAT İKİZOĞLU-KASTAMONU

Vali Erdoğan Bektaş'ın makamında ziyaret eden Bakan Kılıç, Kastamonu'nun Ankara'ya çok yakın olduğunu hatırlatarak, Kastamonu için yapılacak bir çalışmada nüfusuna değil mutlaka tarihi ve kültürel zenginliklerine bakılmasının gerektiğini söyledi.

Güzelliklerinin her geçen gün keşfedilmesi sayesinde, daha fazla yerli ve yabancı turistin Kastamonu'ya geleceğini vurgulayan Kılıç, 2004-2005 yıllarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Kastamonu'ya geldiğini hatırlattı ve o zaman vatandaşların Başbakan'ın görebileceği bir şekilde 'Kastamonu'ya Üniversite istiyoruz' pankartları açtığını kaydetti. Şunda ise kendisini Valilik önünde Kastamonu Üniversitesi'nin rektörünün karşıladığına dikkat çeken Kılıç, "Bu ne demektir hayali bile kurulamayan tasavvur edilemeyen, uzun yıllardır beklenilen ama bir türlü gerçekleştirilemeyen pek çok önemli adım bu dönemde Kastamonu'ya kazandırılmıştır. Bütün bunları görmezden gelemeyiz. Bütün bunların farkında olmamız lazım. Bu şehrin en büyük hayali üniversite idi. Benim bir önceki gelişimde üniversite talebi içeren pankartlar vardı" dedi.

AK Parti hükümeti dönemlerinde Kastamonu'ya çok sayıda spor sahası, spor tesisi ve spor salonunun kazandırıldığını ve il envanterinde bulunan spor tesislerinde çok büyük ölçekte bakım ve onarım, yenileme çalışmaları yapıldığını ifade eden Bakan Kılıç, "Kayak tesislerinin iyileştirilmesi, kayak imkanlarının zenginleştirilmesi ve çeşitlendirilmesine yönelik olarak Milletvekillerimiz ve Valimizin bizi ziyaretinde, yükün yarısını Kültür ve Turizm Bakanlığının üstlenmesi halinde, kalan yarısı için bizim de katkı vermeye hazır olduğumuzu kendilerine ifade etmiştim. Tahmin ediyorum bu yaz, ölçüm, projelendirme ve ihale süreçleri ile birlikte işe başlanabilecek bir zamanı oluşturacaktır. Yetişmediği taktirde ise önümüzdeki yıl bu eserlerin Kastamonu ilimize kazandırılacağı bir dönem olacaktır" diye konuştu.

Kılıç, gazetecilerin (Spor Toto Süper Lig) play-off müsabakaları ile ilgili sorusu üzerine, bu sistemin Türkiye'de ilk kez uygulandığını, ancak dünyada ilk defa uygulanan bir sistem olmadığını hatırlattı. Sistemin başlarken çok tartışıldığını ve kendisinin de "Paydaşlarıyla konuşularak karara varılsın" dediğini belirten Kılıç, daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu'nun, dünyanın pek çok ülkesinde uygulanmakta olan play-off modelini Türkiye'de de uygulama kararı aldıklarını belirtti.

Liglerin bugün itibariyle bittiğini ve play-off müsabakalarının başlayacağını anımsatan Kılıç, nihayetinde ligin şampiyonunun, Avrupa'ya gidecek takımların ve statülerinin ortaya çıkacağını kaydetti. Kılıç, şöyle konuştu: "Bu saatten sonra 'iyi olmuştur, kötü olmuştur' demenin gereği yok. Bu saatten sonra söylenebilecek tek bir şey var; Türk futboluna ve genel anlamda Türk sporuna katkı sağlamak üzere play-off müsabakalarında fair play kurallarının, centilmenlik ilkesinin, sonuna kadar egemen olması lazım. Bu istikamette son derece temiz, son derece kurallara bağlı müsabakalar oynanarak, sezonun nihayete ermesi lazım" diye konuştu.

Vali Erdoğan Bektaş ise konuşmasında, Ilgaz Dağı'nın bu yıl içersinden tünelle delineceğini ifade ederek, "Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. Bizim özellikle Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızdan beklentimiz gerçekten çok yüksek. Biz buranın Tarihinin, Coğrafyanın bize ön gördüğü Turizm potansiyelini güzel coğrafyayı Ankara'nın insanlarıyla paylaşmak istiyoruz. Her açıdan Ankara'yı buraya taşımak istiyoruz. Bu anlamda Spor alt yapısı gerçekten çok öne çıkıyor. Yapılmış güzel hizmetlerimiz var. Güzelde projelerimiz var, sizlerin destekleriyle bunları hayata geçireceğimizi umuyorum. Tekrar hoş geldiniz şeref verdiniz diyor saygılar sunuyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir