GÜNDEM - 26 Ekim 2011 Çarşamba 14:07

MHP'li İrbeç: "Bu parti benim yuvam"

A
A
A
MHP'li İrbeç: "Bu parti benim yuvam"

Partisinin Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, mücadelesine devam edeceğini belirterek, "Bu parti benim yuvam. İnsanlar yuvalarından istifa etmezler" dedi.

EDA IŞIK
ANKARA

 

İrbeç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yaptığı bir açıklamada, kendisine yönelik olarak,'dengesiz ve disiplinsiz' nitelemelerini kullandığını anımsattı. Hiç kimsenin itibarının kamuoyu önünde siyasi tartışma konusu yapılamayacağını belirten İrbeç, şunları söyledi:


"Şahsıma yapılan hukuki dayanaktan yoksun suçlamalar, siyasi korkutma, linç ve bel altında vurma seviyesine inmemelidir. Ben şu anda bana atfedilen hangi olayın dengeli veya dengesiz olduğunu bilmiyorum. Milletime karşı oldukça duyarlı bir milletvekiliyim. Şehit ailelerini bir milletvekilinin ziyaret etmesini ve güzergah üzerinde bulunan illere uğramak istemesini mayın ve tuzağa benzetmek, hukukun insaf ölçüleri içinde kabul edebileceği bir davranış değildir. Sayın Genel Başkan, hayatı boyunca bir defa
bile karakola davet edilmemiş birisini, nasıl olur da 3 ay içerisinde 'siyasi bir mayına' dönüşür? Nasıl bir suç unsuru tespit ettiniz? Bu konuyla ilgili bizzat Genel Başkan'dan tatmin edici bir açıklama beklemek hakkımdır. Geçmişte örnek davranışlarıyla birçok üst düzey görev üstlenmiş bir milletvekilini 'disiplinsizlik ve dengesizlikle' suçlamak, iki gün sonra da 'o içimizdeki siyasi mayın' açıklaması yapmak çok büyük bir kusurdur ve TBMM adına görev üstlenmiş bir milletvekiline karşı siyasi nezaketten oldukça uzak ve itibar zedeleyici bir söylemdir. Bu durum hele bir parti liderine hiç yakışmaz."


İrbeç, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?"sorusuna İrbeç, "AK Parti'den prensiplerim gereği istifa etmiştim ama bu parti benim yuvam. İnsanlar yuvalarından istifa etmezler. Mücadele burada devam edecek" karşılığını verdi.


Başka bir gazetecinin, "İhraç kararı gelirse o zaman nasıl bir tavır takınacaksınız?" sorusu üzerine İrbeç, "Türkiye, bir hukuk devleti. Suçumun ne olduğunu bilmiyorum halen. Basın aracılığıyla bir suçlama yapıldı. Tarafıma yazılı, tespitli bir suçlama ulaşmadı. Bugün yurtdışına çıkıyorum ama avukatıma talimat verdim. O alacak suçlamayı" dedi.


Bir başka soru üzerine ise İrbeç, suçlamayı öğrendikten sonra hukuki sürecin çalıştırılacağını ifade etti.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir