YEREL HABERLER - 22 Haziran 2012 Cuma 14:53

5 AYRI ÜLKEDEN 35 ÖОRENCİNİN ZİYARETİ

A
A
A
5 AYRI ÜLKEDEN 35 ÖОRENCİNİN ZİYARETİ

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Avrupa Birliği`nin Gençlik Değişim Projesi kapsamında bir grup AB üyesi ülkelerine mensup öğrencilerin Melikgazi Belediyesini ziyaret ederek belediye çalışmaları hakkında bilgi aldıklarını söyledi.
Kayseri Teknik ve Endüstri Meslek lisesi Genç Tiyatrocular topluluğunca sunulan ve kabul edilen ``˜Dramaterapi projesi` ile Gençlik Değişim Projesi gerçekleştirildiğini ve 5 ayrı ülkeden 35 öğrencinin Melikgazi Belediyesinde misafir edildiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç``AB projesi ile İtalya, Polonya, Litvanya, Bulgaristan ve Romanya`dan 35 öğrenci, yerel yönetimler, belediyenin görevleri ve çalışma alanları gibi konularda bilgilendirildi. Belediyemizce açılan yılsonu el işi sergisini gezerek Anadolu el sanatları hakkında bilgi aldılar.`` dedi
Melikgazi Belediyesi Meclis salonunda Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Karaaslan tarafından Melikgazi Belediyesi çalışmaları hakkında bilgilendirilen öğrencilere Erciyesspor`un atkı ve forması hediye edildi.Öğrencilerde ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri Başkan Yardımcısı Hayati Karaaslan`a verdiler.
Bulgaristan öğrenci grubu içerinde yer alan Türk Soydaş öğrenciler ilk kez Türkiye`ye geldikleri ve çok mutlu olduklarını söylediler. Öğrenci kafilesi Melikgazi ilçe sınırları içerisinde kültür turuna iştirak ederek Melikgazi İlçesini de yakından görme imkânı buldular.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Bu iş yerine ‘akraba’ giremez Adana’da bir kişi akrabalarından zarar görünce açtığı iş yerine, ‘Akrabalarımız giremez’ ve ‘Akrabalarım oturamaz’ dövizleri astı. İş yeri sahibi, “Ne gelirse akrabadan gelir derler. Akrabalarım olmayınca her şeyin sahibi oldum” dedi. Merkez Yüreğir ilçesinde yaşayan Şahin Ataban (40), Sinanpaşa Mahallesi’nde 3 sene önce sıkma ve ev yemekleri satmak için küçük bir iş yeri açtı. Ancak iddiaya göre Ataban’ın akrabaları iş yerini sürekli zabıtaya şikayet edip Ataban’ın iş yapmasını engelledi. ‘Akrabalarım giremez’ dövizi astı Akrabalarıyla sürekli sorunlar yaşayan Ataban, en sonunda akrabalarıyla görüşmemeye başladı. Ayrıca Ataban, iş yerinin girişine ‘Akrabalarım giremez’ ve ‘Akrabalarım oturamaz’ dövizleri astı. Dövizleri görenler ise fotoğrafını çekip sosyal medyada ve aile gruplarında paylaşmaya başladı. “Akrabalarınızla görüşmeyin” İhlas Haber Ajansı’na konuşan Şahin Ataban, “Ne gelirse akrabadan gelir derler. Yabancıdan bir sorun gelmez. Akrabalarım olmayınca her şeyin sahibi oldum. Ben su satarak bu işlere başladım ve kendi iş yerimi açtım. Akrabalarım beni gördükçe su satıyorum diye küçümsediler. Rabbim onları ters çevirdi ve bana böyle bir yer nasip etti. İnsanlara tavsiyem akrabalarınızla görüşmeyin” ifadelerini kullandı. “Daha büyük yazı asacağım” Hiçbir akrabasından yardım göremediğini anlatan Ataban, “Amcamın çocuklarının durumu çok iyiydi ama bana hiç yardımcı olmadılar. Buraya gelmeyen kalmadı. Vergi dairesi, polis, zabıta hepsi geldi. Ben burada ekmeğimin peşindeyim. Ben de en sonunda böyle bir yazı astım, akrabalarım da bunu gördüler. Eğer Allah nasip ederse daha büyük bir yer açarsam daha büyük yazı asacağım” diye konuştu. Öte yandan Şahin Ataban, yazıyı görenler tarafından olumlu tepkiler aldığını da belirtti. Yazıyı görüp şaşıran müşterilerden Mustafa Coşkuner, “Benim bildiğim akraba akrabaya destek verir ama bu adam demek zarar görmüş. Haklı da olabilir” dedi.
Konya Konya Büyükşehir Belediyespor, Başantrenör Volkan Ertetik ile yola devam edecek Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’ne yükselen Konya Büyükşehir Belediyespor, Genel Menajer Gökhan Yalçın ve Başantrenör Volkan Ertetik ile yola devam etme kararı aldı. Önümüzdeki sezon Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nde (TBL) mücadele edecek Konya Büyükşehir Belediyespor’da yeni sezon planlaması şekilleniyor. TB2L’de lig etabında çıktığı 14 maçın tamamını kazanarak Türkiye’de tüm basketbol camiasının takdirini kazanan Konya Büyükşehir Belediyespor’da yeni sezon için antrenör ekibiyle yapılan görüşmeler sonucunda Genel Menajer Gökhan Yalçın ve Başantrenör Volkan Ertetik ile yola devam etme kararı alındı. Başantrenör Volkan Ertetik için Konya Büyükşehir Belediyesi’nde imza töreni gerçekleştirildi. Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Koyuncu’nun da katıldığı imza töreni sonrası duygularını paylaşan Ertetik, herkes için çok zorlu ve güzel bir sezonun geride kaldığını söyledi. “Konya’yı en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyorum” Haklı bir gurur yaşadıklarını ifade eden Volkan Ertetik, “Öncelikle başkanımıza ve başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bize çok destek oldular. Konya olarak yeni sezonda Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele edeceğiz. Yeni bir heyecan, yeni bir soluk. Bizim de yeni olacağımız bir lig. Büyükşehir Belediyespor olarak Konya’yı en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyorum. Bana güvenen başkanlarıma çok teşekkür ediyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıp alnımızın akıyla bu işten de çıkacağız” diye konuştu.
İstanbul Küçükçekmece’de özel yetenek sınavları hazırlık kurslarında büyük başarı Küçükçekmece Belediyesinin ücretsiz kurslarında eğitim gören eğitim gören öğrencilerin yüzde 80’i istediği okula yerleşerek, hayallerine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Belediye, ihtiyaç duyulan alanlarda öğrencileri istihdam ederek, iş imkanı da sağlıyor. Küçükçekmece Belediyesi eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle ücretsiz sürdürdüğü Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları (BESYO) ve Spor Liselerine hazırlık kurslarıyla gençlerin yüzünü güldürüyor. Başarı çıtasının her geçen gün yükseldiği kurslarda, eğitim gören öğrencilerin yüzde 80’i istediği okula yerleşerek, hayallerine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Küçükçekmece Belediyesi mezuniyetleri sonrası, ihtiyaç duyulan alanlarda öğrencileri istihdam ederek, iş imkanı da sağlıyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen özel yetenek sınavları hazırlık kurslarında öğrenciler, alanında tecrübeli eğitmenler eşliğinde haftada 10 saat eğitim alıyor. Parkur desteği ile sürat, çabukluk, güç, denge, koordinasyon ve dikkat gibi alanlarda 9 ay boyunca salon antrenmanı eğitimine tabii tutulan öğrencilere; fitness, diyetisyen hizmeti, koşu antrenmanı, TYT deneme sınavları desteği ve etüt hizmeti de veriliyor. Kurslardan son 5 yılda bin 830 öğrenci yararlandı. ‘Eğitim aldığım kurumda, öğretmen oldum’ Küçükçekmece Belediyesi Spor Eğitmeni Yunus Emre Dinç, eğitim aldığı kurumda öğretmenlik yapmanın mutluluğunu dile getirerek, “2019 yılında belediyemizin özel yetenek sınavları hazırlık kurslarıyla hayal ettiğim bölüme hazırlandım ve kazandım. 2023 yılında BESYO’dan mezun olup, Küçükçekmece Belediyesi’nde işe başladım. Bu gerçekten mükemmel bir duygu. Burada eğitim aldığım dönemde, arkadaşlarımızla mezun olduğumuzu ve burada başka öğrencilere eğitim verdiğimizi düşünürdük. Tam olarak o hayali gerçekleştirdim. Hayallere bir adım daha yaklaşmayı sağlayan, zorlu süreci kolaylaştıran ve yardımcı olan Küçükçekmece Belediyesi’ne ve Başkanımız Kemal Çebi’ye teşekkür ederim” diye konuştu. ‘Yüzde yüz başarı hedefiyle teorik ve pratik eğitim veriyoruz’ Bu zorlu süreçte tüm öğrencilere disiplinli çalışmayı tavsiye eden Küçükçekmece Belediyesi Spor Eğitmeni Doğukan Yücekaya ise “BESYO, Spor Lisesi ve POMEM hedefleyen tüm gençlere zayıf yönlerini güçlendirmeyi, fiziksel hazırlık yapmayı, motivasyonu yüksek tutmayı, test çözme alışkanlığı kazanmalarını öneririm. Burada yüzde yüz başarı hedefiyle öğrencilere teorik ve pratik eğitim vererek, öğrencilere çok yönlü bir eğitim desteği sunuyoruz. Bu kursun Küçükçekmeceli öğrenciler için fırsat olduğunu düşünüyorum. Ben de bu kurslar sayesinde hayalime ulaştım ve bir eğitmen olarak bu kurumda yoluma devam ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Kurslara başvuru yapmak isteyen öğrenciler, 444 4 360/7996 numaralı telefonu arayarak ayrıntılı bilgi edinebilirler.
Rize Rizeli balıkçılar ağlarının ve teknelerinin bakımlarını yapmayı sürdürüyor Denizlerde av yasağının 15 Nisan’da başlamasıyla birlikte Rizeli balıkçılar karaya çıkardıkları tekne ve ağlarını gelecek sezon için onarım yapıyor. 1 Eylül 2023 tarihinde ‘vira bismillah’ diyerek denizlere açılan balıkçılar, 15 Nisan 2024 tarihinde denizlerde, endüstriyel avcılık yapan gırgır ve trol tekneleri için av yasağının başlamasıyla gemilerini limanlara yanaştırdı. Balıkçılar, teknelerini karaya çıkartarak bakım onarım işlemlerine başladı. Gelecek sezon için hazırlık yapan balıkçılar, şimdiden ağlarını ve teknelerini tamir etmeye başladı. Yeni av sezonu 1 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Sezonun bitmesiyle birlikte gemi ve ağlarda bakım yaparak yeni sezona yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Emrullah Turan, “Yeni sezona hazırlık yapıyoruz. Ağlardan başladık. Sonrasında tekneleri karaya çekeceğiz. Sezon başlayana kadar yetiştirmeye çalışacağız. Yetişmesi için gecede çalışıyoruz. Yetiştirmek zorundayız. Bu sezon iyi geçti. Hamsi açısından iyi geçti. İstavrit biraz küçük kaldı. Fakat hamsi çok şükür iyiydi. Aynı zamanda masraflar çok yükseldi. Keşke biz çok iyi kazanabilsek de tayfaya 100 bin verebilsek. Balıklar satışa gönderildiğinde yüzde 10-12 komisyon kesiliyor. Bunun vergisi var. Her şeyin fiyatı çok yukarı çıktı. Çok şükür ki bu sezon iyi geçti. Ayakta kalabildik ama bir dahaki sezona bakacağız. Haziran-Temmuz aylarında palamutun olabileceğini görürüz” şeklinde konuştu.
Manisa Manisa Büyükşehir’in spor tesisleri artık Manisalıların Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nda, aylık 500 TL gibi düşük bir ücretle Manisa Futbol Kulübü’ne tahsis edilen spor tesislerinin işletme devrinin iptaline karar verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in “Burası, Manisa Futbol Kulübü adlı şirketin belediyemizden kullandığı tesisler. Aylık 500 TL gibi komik bir rakama yıllardan beri tesislerimizi kullan bir şirket” şeklinde tanımladığı işletme devri, oybirliğiyle iptal edildi. Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinin Mayıs ayı olağan toplantısında, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının “Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.11.2020 tarih ve 495 sayılı meclis kararı ile 01.01.2021 tarihinden itibaren BESOT AŞ’ye işletme devri yapılan spor tesislerinin işletme devrinin iptal edilmesi konusunun değerlendirilmesi” teklifi oylandı. Maddenin oylaması öncesi kısa bir açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Burası, Manisa Futbol Kulübü adlı şirketin belediyemizden kullandığı tesisler. Aylık 500 TL gibi komik bir rakama yıllardan beri tesislerimizi kullan bir şirket. Bu şirketle Besot A.Ş. arasındaki yapılan sözleşmenin iptali söz konusu” dedi. Açıklamanın ardından sözleşmenin iptal edilmesi teklifi oybirliğiyle kabul edildi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan spor tesisleri, Manisalıların oldu.
Ankara Bakan Yerlikaya: "FETÖ taktikleriyle Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize yönelik kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize sosyal medya destekli ’oyun kurmaya’ çalışıyorsa; onların oyunlarını da, kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz" dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize sosyal medya destekli ’oyun kurmaya’ çalışıyorsa; onların oyunlarını da, kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dün olduğu gibi bugün de organize suç örgütlerine, şehir eşkıyalarına, uluslararası kartel haline gelmiş zehir tacirlerine, uluslararası örgütlenmiş göçmen kaçakçılarına, yabancı istihbarat servisleriyle irtibatlı illegal yapılara ve suç odaklarına göz açtırmadık, açtırmıyoruz ve açtırmayacağız" dedi. "Kimler FETÖ’vari gizli tanık taktikleriyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını istiyorsa onların o düzenlerini de başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Yerlikaya, şöyle devam etti: "Hangi kurum içinde Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize yönelik bir yapılanma varsa, sonuna kadar gidip, o yapıları tespit edip adalete teslim edeceğiz. Mülkiye müfettişlerinin ilgili raporu kısa süre içinde tamamlanacak. Atılan her adımı, telefon kayıtlarını tek tek inceliyorlar. Hazırlanan bu raporu en ince ayrıntısına kadar kamuoyu ile de paylaşacağız. Ve gereğini yapacağız. Aziz milletimiz müsterih olsun; nasıl bölücü terör örgütü (BTÖ) ve FETÖ ile mücadelede hainlerin inlerine kadar girdiysek; bu suç odaklarını da saklandıkları her delikten bulup çıkartacağız."