ASAYİŞ - 30 Mayıs 2012 Çarşamba 12:18

BOŞANMA KOMEDİSİ HSYK`YA UZANDI

A
A
A
BOŞANMA KOMEDİSİ HSYK`YA UZANDI

İzmir`de eşinin kendisini dövdüğü iddiasıyla şikayetçi olmak için gittiği karakolda kendisine hiçbir tebligat gelmeden boşandığını öğrenen genç kadın, hakim hakkında Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu`na (HSYK) şikayette bulundu.
Milli Eğitim Müdürlüğü`nde özel kalem memuru olarak görev yapan Güzide T., geçen yıl Eylül ayında kendisini döven eşinden şikayetçi olmak için karakola gitti. Bilgisayar kayıtlarında boşanmış olduğunu öğrenen genç kadın, boşanmayla ilgili kendisine hiçbir tebligat gelmediği halde mahkeme hakimi C.B.`nin kendisini tam kusurlu bularak boşadığını öğrendi. Bunun üzerine avukatı aracılığıyla işadamı eşi Giray T.`ye karşı suç duyurusunda bulunarak ceza davası açmayı başaran Güzide T., ayrıca yeniden boşanma davası açtı. Büyük bir tesadüf eseri dava, boşanma kararını veren İzmir 1. Aile Mahkemesi Hakimi C.B.`nin bulunduğu mahkemeye düştü. Tüm delilleri sunan ve eşinin kendisini habersiz boşadığını belirten Güzide T., oldukça varlıklı olan eşinin kendisine tazminat ödememek için gizlice boşadığını söyledi. Eşi tarafından açılan davada kendisine hiçbir tebligat gelmediği halde davanın boşanma ile sonuçlandığını belirten Özel Kalem Müdüresi Güzide T., boşanma ile sonuçlanan davanın geçersiz sayılmasını istedi. Uzun bir süre geçmesine rağmen taleplerinin değerlendirilmediğini belirten Güzide T., davaya bakan İzmir 1. Aile Mahkemesi Hakimi C.B.`yi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı`na şikayet etti.Film gibi boşanma davası HSYK`ya kadar uzandı.
HSKY Başkanlığı`na sunduğu şikayet dilekçesinde İzmir 1. Aile Mahkemesi Hakimi C.B.`nin objektif ve tarafsız davranmadığını belirten Güzide T., "Evliliğimizde her evlilikte yaşanabilecek bazı sorunlar yaşadık. 15 yıllık eşim geçen yıl mayıs ayında benden boşanmak istediğini söyledi. Özveride bulunarak sorunları aşmaya çalıştım. Meğerse kendisi geçen yıl ekim ayında boşanma davası açmış. Bana hiçbir tebligatın ulaştırılmadığı boşanma davası 3 ay gibi kısa bir sürede sonuçlanıp kesinleşmiş. Davaya bakan İzmir 1. Aile Mahkemesi Hakimi C.B., Milli Eğitim Müdürlüğü gibi yüksek bir makamda özel kalem müdürü olarak çalışmama ve adresim sabit olmasına rağmen hiçbir savunma imkanı vermeden benim tam kusurlu bulmuş. Aynı hakim, tam kusurlu olduğuma kanaat getirip, bana ve kızıma hiçbir tazminat ve nafaka bağlamamış. Ben eşimden dayak yedikten sonra şikayetçi olmak için gittiğim karakolda boşandığımı tesadüfen öğrendim" dedi.
``AÇTIОIM DAVA TESADÜFEN AYNI HAKİME DÜŞTÜ``
Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu`na hakim C.B. hakkında iki sayfa şikayet dilekçesi yazan ve olayı anlatan Güzide T., "Boşandığımı karakolda öğrenince büyük bir şok yaşadım. Meğerse haberim olmadan beni boşayan eşimle aynı evi paylaşmışım. Gerçeği öğrendikten sonra avukatım aracılığı ile eşimin hakkında Cumhuriyet Savcılığı`na suç duyurusunda bulundum. Savcılık eşim hakkında ceza davası açtı. Ceza davasının yanı sıra boşanmanın iptali davası açtım. Ayrıca ben yeni bir boşanma davası açtım. Açtığım boşanma davası büyük bir tesadüf eseri İzmir 1. Aile Mahkemesi`ne düştü. Yani beni habersiz boşayan hakime düştü. Avukatım aracılığı ile tüm delilleri ortaya koyarak, eşimin açtığı boşanma davasından haberim olmadığını ve evliliği yürütmek için çaba sarfeden taraf olduğumu anlatmaya çalıştım. Mahkeme hakimi C.B., daha önce yaptığı hatayı düzeltir diye bekledim. Davanın üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen hakim C.B.`nin açtığımız davada objektif ve tarafsız olmadığını gördüm. Avukatımın bildirdiği delillerin toplanması için hiçbir girişim ve çaba göstermiyor. Eşim hakkında bu davayla ilgili ceza davası açıldığını beyan ettik. Ayrıca yine tanıklarımızın olduğunu söyledik. Hakim hiçbirini dinlemek için karar vermedi. Tüm bu gerekçelerle İzmir 1. Aile Mahkemesi Başkanı C.B.`den şikayetçiyim. Hakkında gereğinin yapılmasını talep ediyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.