YEREL HABERLER - 21 Mayıs 2012 Pazartesi 19:17

ÇANAKKALE BAROSU BAŞKANI ÖMERCİOОLU`NDAN ÇANLI AVUKATLARA VEDA ZİYARETİ

A
A
A
ÇANAKKALE BAROSU BAŞKANI ÖMERCİOОLU`NDAN ÇANLI AVUKATLARA VEDA ZİYARETİ

Çanakkale Barosu Başkanı Tülay Ömercioğlu, Çanlı avukatlara veda ziyaretinde bulundu.
Üç dönemdir Çanakkale Baro Başkanlığı yapan Tülay Ömercioğlu, yeni dönemde başkanlığa aday olmadığını açıklayarak, ilçelerdeki avukatlarını ziyaret etti. Çan`a da gelen Ömercioğlu`nu Adliye Sarayı`nda ilçede görev yapan avukatlar karşıladı. Avukatlar odasında gerçekleşen ziyarette Baro Çan Temsilcisi Erhan Dilli, Başkan Ömercioğlu`na yaptığı hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür etti.
Baro Başkanı Ömercioğlu, Baro Saymanı Erdener Can ile Yönetim Kurulu Üyeleri Şerefnur Çakır Demirtaş İle Gültekin Yıldız`ın da hazır bulunduğu ziyarette Çan Temsilcisi Erhan Dilli`ye hediye de verdi.
Avukatlar ziyaretin sonunda Çan Adliye Sarayı binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş ‘81 İlde 81 Orman’ projesi Kahramanmaraş ile devam ediyor Türkiye İş Bankası, Orman Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı iş birliğiyle yeniden başlatılan ‘81 İlde 81 Orman’ projesi ile Kahramanmaraş’ta 30 bin fidan toprakla buluşuyor. Toprağı koruyan, su varlıklarını besleyen, havayı temizleyen ve sayısız canlıya ev sahipliği yapan ormanlar, ekosistemin kritik bir parçası. Bu yüzden küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliği, orman yangınları, kontrolsüz kentleşme ve insan faaliyetleri gibi nedenlerle zarar gören ormanları ve doğayı korumaya; yaşanabilir bir geleceğe katkı sunmaya yönelik her çaba çok kıymetli. Türkiye İş Bankası, Orman Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı iş birliğiyle ilk olarak 2008-2017 yılları arasında gerçekleştirilen 81 İlde 81 Orman projesi, 2024’te yeniden hayata geçirildi. Bankanın ikinci yüzyılının ilk yılında da devam eden projeyle beş yıl içinde toplam 2,2 milyon fidan dikilecek ve sonraki üç yıl boyunca ağaçlandırma sahalarının düzenli bakımları yapılacak. Yeniden başlatılan projenin 23’üncü durağı olan Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Maksutuşağı mahallesinde fidan dikim töreni düzenlendi. Törene Dulkadiroğlu Kaymakamı Hicabi Aytemur, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Yusuf Karartı, TEMA Vakfı Kahramanmaraş İl Temsilcisi Abdurrahman Abdulkerim Akbolat’ın yanı sıra Kahramanmaraşlı öğrenciler ve bölge halkı katıldı. Kahramanmaraş’ta 30 bin fidan dikilecek 81 İlde 81 Orman projesiyle yüzde 36’sı ormanlık alanlardan oluşan Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu Maksutuşağı köyü sınırları içerisinde yer alan 18 hektarlık bir alanda 30 bin fidan doğaya kazandırılıyor. Projenin 2008-2017 yılları arasında gerçekleşen ilk aşamasında, 2008 yılında Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Kelibişler köyünde yapılan dikimlerde 30 bin fidan toprakla buluşmuştu. Düzenli bakımı yapılan bu alanda zamanla çeşitli canlı türleriyle ekosistem gelişmeye başladı.
İstanbul Sultangazi Belediyesi BESYO, PMYO, POEM ve Bekçilik kurslarını başlattı Sultangazi Belediyesi, kariyerine sporla yön vermek isteyen gençleri bu yıl da yalnız bırakmıyor. Ücretsiz olarak düzenlenen BESYO, PMYO, POEM ve Bekçilik kurslarına katılan gençler sezon boyunca uzman eğitmenler eşliğinde hem fiziksel hem de zihinsel olarak sınavlara hazırlanıyor. Sporu ve sporcuyu her fırsatta destekleyen Sultangazi Belediyesi, 2025-2026 sezonu BESYO, PMYO, POEM ve Bekçilik kurslarını başlattı. Ücretsiz olarak verilen kurslar, kariyerine sporla yön vermek isteyen gençlerin sınav dönemine kadar en iyi şekilde hazırlanmasına yardımcı oluyor. BESYO kursları Lise son sınıf ya da lise mezunu gençler, uzman eğitmenler eşliğinde üniversitelerin Spor Bilimleri Fakültelerinde bulunan Beden Eğitimi Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük bölümleri yetenek sınavlarına hazırlanıyor. Dayanıklılık, teknik beceri ve cross antrenmanların yanı sıra parkur çalışmalarıyla da gençlerin sınavlarda başarılı olmaları için sıkı bir çalışma yürütülüyor. Gençlerin sınav streslerini en aza indirmek için sınav provası da yapılıyor. PMYO, POEM ve bekçilik kursları Sporculara destek BESYO kursları ile sınırlı değil. Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) VE Bekçilik Kursları ile de gençlerin meslek sahibi olmaları için gerekli eğitimler veriliyor. Gençler uzman eğitmenler eşliğinde sınavlara en iyi şekilde hazırlanıyor. "Gençlerimizi hayallerine yaklaştırıyoruz" Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, "İlçemizde sporda güçlü bir çalışma yürütüyoruz. Geçen hafta Brüksel’de Avrupa Parlamentosu tarafından Avrupa Spor Şehri ünvanına layık görüldük. Spordaki başarılarımızın görülüyor ve takdir ediliyor olması bizleri ayrıca motive ediyor. Sporu meslek edinmek isteyen gençlerimizi de yalnız bırakmıyor, BESYO Hazırlık kurslarımızda ücretsiz olarak onları en iyi şekilde sınavlara hazırlıyoruz. Kurslarımızda haftada üç gün verdiğimiz eğitimlerde gençlerimizin fiziksel becerilerini en üst seviyede kullanabilmelerine yardımcı oluyoruz. BESYO, PMYO, POEM ve Bekçilik Kursları ile gençlerimize ücretsiz eğitimler veriyor, onları gerçek sınavlara hazırlıyoruz. Kazandıran Akademilerimiz bu yıl da bir çok gencimizi hayallerine bir adım daha yaklaştıracak" dedi.