ASAYİŞ - 01 Aralık 2011 Perşembe 10:57

İKİ ARKADAŞINI BIÇAKLAYAN ZANLI GİZLENDİĞİ EVDEN KAÇARKEN YAKALANDI

A
A
A
İKİ ARKADAŞINI BIÇAKLAYAN ZANLI GİZLENDİĞİ EVDEN KAÇARKEN YAKALANDI

Konya’da alkol aldığı arkadaşları tarafından evine bırakıldıktan sonra otomobilin kontak anahtarını alıp geri vermeyen alkollü şahıs, araç sahibini ve arkadaşını bıçakladı. Evine gizlenen zanlı, pencereden atlayıp kaçmak isterken yakalandı.
Olay, saat 03.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Molla Gürani Mahallesi Adakale Caddesi Göktepe Sokak girişinde meydana geldi. İddiaya göre, Ali A. (28), arkadaşları Mehmet Ç. (30) ve Ramazan D. (30) ile birlikte geç saatlere kadar alkol aldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde eve gitmek isteyen Ali A, otomobili bulunan arkadaşı Mehmet Ç’den kendisini eve bırakmasını istedi. Bu sırada 48 TC 544 plakalı otomobili kendi kullanmak isteyen Ali A, evinin bulunduğu sokağa geldiği sırada duran aracın kontak
anahtarını alarak aşağıya indi. Otomobilin sahibi Mehmet Ç, yürüyerek evine giden Ali A’nın arkasından giderek anahtarı geri vermesini istedi. Ali A’nın, "Anahtarı vermiyorum" demesi üzerine iki arkadaş arasında tartışma çıktı. Alkolün de etkisiyle büyüyen kavga sonrası Ali A, cebinden çıkardığı bıçakla Mehmet Ç’yi ardından kavgayı ayırmak isteyen Ramazan D’yi bıçakladı.
YARALADIĞI ARKADAŞININ BAŞINDA BEKLEDİ
Daha sonra öfkesi dinmeyen Ali A. elinden yaraladığı Ramazan D’yi yaklaşık 200 metre kovaladıktan sonra ağır yaralanan Mehmet Ç’nin yanına gitti. Burada bir süre yaralı arkadaşı Mehmet Ç’nin başında bekleyen şüpheli şahıs, daha sonra olay yerini terk ederek evine gitti. Kendisini kovalayan Ali A’nın elinden kaçarak kurtulan Ramazan D. ise yaralı arkadaşı için 112 Acil Servisi arayarak yardım istedi. Olay yerine sevk edilen ambulansla Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Mehmet
Ç’nin kalbinin durduğu, yapılan kalp masajıyla tekrar hayata döndürüldüğü bildirildi. Ramazan D, olay yerine gelen polisler tarafından gözetim altına alındı.
ŞÜPHELİNİN ANNESİ OĞLUNU POLİSE VERMEK İSTEMEDİ
Olayın ardından bölgeye sevk edilen çok sayıda polis, kaçma ihtimali bulunan şüphelinin evini çembere aldı. Güvenlik önleminin alınmasından sonra evin ziline basan polisler, balkona çıkan şüphelinin annesi Fatma A’ya oğlunu sordu. Polislere oğlunun arka taraftan kaçtığını söyleyen anne Fatma A. polisleri inandıramadı. Polislerin kapıyı açması yönündeki isteği üzerine kapıyı açmak istemeyen Fatma A, ısrarla oğlunun evde olmadığını söyledi. Bunun üzerine anne Fatma A, polisler tarafından uzun süren ikna
çabalarının ardından kapıyı açtı. Ancak temkinli davranan polis ekipleri, eve girmek yerine şüphelinin dışarıya çıkmasını bekledi. Polislerin kapıda beklediği sırada evin arka tarafında bekleyen polisler, şüphelinin kaçtığını fark edince hareketli dakikalar yaşandı. Arka sokağa koşmaya başlayan polisler, kaçmaya çalışan şüpheli Ali A’yı yakalayarak gözaltına aldı. Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edilen Ali A, ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.
Şüphelinin yakalandığı sırada olay yerine elinde bıçakla gelen bir genç ile polisler arasında kısa bir tartışma yaşandı. Elinde bıçak bulunan gencin, kaçarken evlerinin bahçesine giren şüpheli şahsı hırsız sanarak bıçakla peşinden gittiği anlaşıldı. Olay yerinde ve çevresinde yapılan incelemelerin ardından, şüphelinin kaçmaya çalıştığı sokakta sustalı tabir edilen bir adet bıçak ele geçirildi. Hastanede tedavisi devam eden Mehmet Ç’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Engelli çift, inşaatını bitiremedikleri evleri için destek bekliyor Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Çiğdem ve Orhan Dağdeviren çifti, temelini geçen sene attıkları evlerini tamamlamak için yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan destek bekliyor. Yüksekova’ya bağlı Çevreli Küme Evleri’nde yaşayan Çiğdem ve Orhan Dağdeviren çifti, 2022 yılında dünya evine girdi. Bedensel engelli olan ve tekerlekli sandalyeye mahkum bir hayat süren çift, kendilerine bir ev inşa etmek istedi. Geçen sene arsalarının üzerine temel atan çift, maddi imkansızlıklar yüzünden evlerini tamamlayamadı. En büyük hayallerinin evlerine yerleşmek olduğunu kaydeden Dağdeviren çifti, yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan destek bekliyor. Evlendikten sonra Yüksekova’da kaldıklarını kaydeden Çiğdem Dağdeviren, “Kaldığımız dairede hem kiramız arttı hem de giriş çıkışları bizim için sıkıntılıydı. Köye geldik, kaynımın evinde kalıyoruz. Onların evinin giriş çıkışı da bizim için rahatsız edici. Biz geldik bir temel attık. Malzemelerin bir kısmını borçla aldık, bir kısmı için de hayırseverler yardımcı oldu. Temeli attık ama geçen seneden beri bu temel böyle. İkimizin de engelli maaşı çok düşük. Valimiz olsun, vatandaşlar olsun, destek bekliyoruz kendilerinden. Biz de evimize girmek istiyoruz. Rahat etmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Attıkları temelin ikinci yıla gireceğini ve temelde kullandığı inşaat malzemelerinin büyük kısmını borçla aldığını söyleyen Orhan Dağdeviren ise, “Zor durumdayız, sıkıntıdayız. İmkanlarımız yok. Tek gelirimiz engelli maaşımız. Onunla da bir şey yapılmıyor. Geçen seneden beri abimin evindeyiz. İçeri girmek, dışarı çıkmak bizim için çok sıkıntılı. Gelip gidemiyoruz. Kendimize göre ev yapmak için temel attık ama tamamlayamadık. Milletimiz bize destek olursa çok seviniriz” şeklinde konuştu.
Samsun Yabancı uyruklu kadın insan ticaretinden tutuklandı Samsun’da polis ekipleri tarafından yabancı uyruklu kadınları zorla çalıştırıp fuhşa sürükleyenlere yönelik yapılan operasyonda Kırgız uyruklu kadın ile birlikte 3 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen yabancı uyruklu kadın tutuklanırken, 2 şahıs serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan istihbari bilgiler doğrultusunda yaptıkları çalışma sonucu Kırgız uyruklu M.A. adlı kadının, Özbekistan ve Azerbaycan’dan yasal yollardan kadın getirdiği, Türkiye’de kalış süresi dolan kadınları hasta bakıcılık işinde çalıştırdığı, bu kadınlardan komisyon adı altında para aldığı ve yine söz konusu kadınlara fuhuş yaptırdığını tespit etti. Göçmen polisi, H.G. adlı şahsın M.A. adlı kadının getirdiği kadınlara fuhuş yaptırdığını ve E.Y. adlı şahsın da M.A. ile birlikte kadınları zorla çalıştırdığını ortaya çıkardı. Polis yaptığı operasyon sonucu Kırgız uyruklu M.A. ile Türk vatandaşı E.Y. ve H.G.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Polisin operasyonunda 6 kadın kurtarıldı. Kurtarılan 6 mağdur kadının da sınır dışı edilmesi için çalışma başlatıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan M.A. adlı kadın ile E.Y. ve H.G. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. E.Y. ve H.G. savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye ifade veren M.A. adlı kadın mahkemece "insan ticareti" suçundan tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.