POLİTİKA - 18 Ocak 2012 Çarşamba 14:11

TÜRKİYE`NİN IRAK BÜYÜKELÇİLİĞİ`NE ROKET ATILDI

A
A
A
TÜRKİYE`NİN IRAK BÜYÜKELÇİLİĞİ`NE ROKET ATILDI

Türkiye’nin Bağdat’ta bulunan Irak Büyükelçiliği’ne roket atıldığı bildirildi. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Irak büyükelçiliğimizin duvarı roketle vuruldu. Büyükelçiliğimize geçmiş olsun diyorum" dedi.
Türkiye’nin Irak Büyükelçiliği binasına roketli saldırı düzenlendi. Edinilen bilgiye göre saldırıda fırlatılan roketlerden birisi büyükelçiliğin dış koruma duvarına isabet etti. Saldırıyı doğrulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Ömer Çelik, Irak merkezi hükümetini ve Başbakan Nuri El Maliki’yi suçlayarak, "Irak hükümetinin Türkiye aleyhine beyanat vermek yerine, Türk büyükelçiliğinin güvenliği konusunda hassas olması gerekir. Bu saldırı ile ilgili peşinen kimseyi suçlayamayız.
Ama Irak Başbakanı’nın sürekli Türkiye aleyhine beyanat verdiği bir dönemde Türk büyükelçiliğinin en üst düzeyde korunmasını beklemek hakkımızdır. Bu Irak hükümetinin mükellefiyetidir. Irak Başbakanı Maliki, Türkiye aleyhine beyanatlar verdiği andan itibaren, büyükelçiliğimizin güvenliğini en üst düzeye çıkarmalıydı" dedi.
Irak Başbakanı Nuri El Maliki geçtiğimiz hafta ülkesinde katıldığı bir televizyon programında Türkiye’yi içişlerine karışmakla suçlamış ve Türkiye’nin de etnik ve mezhepsel yapısı nedeniyle Irak’a müdahalesinin ters tepkiler doğurabileceğini iddia etmişti. Maliki’nin bu açıklamalarına ise Hükümet sert tepki göstererek Maliki’yi "devlet adamı değil de örgüt lideri gibi konuşmakla" eleştirmişti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ayvalık’ta engellilerden Anneler Günü etkinliği Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, engellilere yönelik çalışmalarla yüreklerde taht kuran Birlik Ortopedik Engelliler Derneği (BOED) bünyesindeki engelliler Anneler Günü’nü anlamlı bir etkinlikle taçlandırdı. Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’nde bulunan BOED Genel Merkezi binasında, engelli öğrenciler ve anneleriyle bir araya gelinen etkinlikte, dernek üyelerinin el birliğiyle hazırlanan ikramlar yenildi ve keyifli bir gün geçirildi. Bir engelli annesi olmanın zorluğu duygusallığı ve mücadelesinin vurgulandığı etkinliğin ardından engelliler, dernek bünyesindeki atölyelerde kendi el emekleri ve göz nurlarıyla yaptıkları hediyeleri annelerine armağan ettiler. Etkinlikte, 18 yıldır eğitimlerini veren öğretmenlerine de çiçeklerle teşekkür eden engellilerin bu jesti duygusal anlarında yaşanmasına neden oldu. Düzenledikleri anlamlı etkinliğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan BOED Genel Başkanı Güler Çapraz Özlemiş, anneliğin dünyanın en kutsal bir görevi olduğuna işaret ederek, “Ama engelli bir bireyin annesi olmak ise çok daha fazla bir meşakati ve sabırı beraberinde getirir. Özellikle zihinsel engelli çocuklarımızın7/24 yanında olan annelerin özverileri daha mukaddes ve takdire şayandır. Bu yüzden de biz engelliler için annelerimiz, daha da çok kutsaldır. Bu bilinçle bugün bu güzel ve anlamlı etkinliği gerçekleştirdik. Annelerimizle birlikte güldük, birlikte eğlendik. Dernek bünyemizdeki engellilerimizle hoş saatler yaşadık” diye konuştu. Başkan Özlemiş, dernek bünyesindeki iş atölyelerinde engelli öğrencilerin yaptığı ve gelirlerinin tamamının kendilerine bırakıldığı hediyelik ürünleri de hatırlatarak, “Siz de annenize güzel bir armağan vermek istiyorsanız, Ayvalık Belediyesi’ne ait Türkan Saylan Kültür Merkezi ile Altınova Mahallesi’ndeki dernek binamızda sergilediğimiz hediyelik ürünleri görmeden karar vermeyin” diye konuştu.
Adıyaman Kahta’da hedef 5’te öğrenciler yarıştı Adıyaman’ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen Hedef 5 Turnuvası, Gerger, Samsat ve Sincik ilçelerinden gelen öğrencilerin katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Akıl ve zeka oyunları kapsamında anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde kıyasıya bir mücadeleye sahne olan turnuvada, öğrenciler stratejik düşünme ve problem çözme becerilerini sınadılar. Farklı stratejiler kullanarak rakiplerini yenmeye çalışan öğrenciler, turnuvaya büyük bir heyecan kattı. Yaklaşık 210 öğrencinin katıldığı turnuva sonunda, her kategoride dereceye giren öğrencilere İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Bayram tarafından ödülleri takdim edildi. Hedef 5 oyununun hem eğlenceli hem de zihinsel açıdan faydalı bir oyun olduğunu belirten Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başlı, turnuvanın, öğrencilerin stratejik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeye katkıda bulunduğunu söyledi. Müdür Başlı, “Bu yıl düzenlediğimiz Hedef 5 Turnuvası’nda bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Gerger, Samsat ve Sincik ilçelerinden gelen öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, bizler için çok anlamlı bir deneyim oldu. Hedef 5 oyunu, sadece eğlenceli bir aktivite olmanın ötesinde, öğrencilerimizin stratejik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmesine de katkı sağlıyor. Bu turnuva, öğrencilerimizin bu becerilerini sergileyerek birbirleriyle yarışmalarına imkan tanıdı ve onların başarılarını kutlama fırsatı sundu. Bu turnuvada emeği geçen Proje Koordinatörümüz Mehmet Özen, "Fatih Kuzu ve tüm öğretmenlerimize, velilerimiz ile öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.