YEREL HABERLER - 18 Ocak 2012 Çarşamba 13:23

BEYDİLLİ HATİCE BELGİN SOSYAL TESİSİ EĞİTİM YUVASI OLDU

A
A
A
BEYDİLLİ HATİCE BELGİN SOSYAL TESİSİ EĞİTİM YUVASI OLDU

Şahinbey Belediyesi tarafından Bingöl’de çocuklarını ve diğer vatandaşları korumak adına canlı bomba üzerine atlayarak hayatını kaybeden genç annenin isminin verildiği Beydilli Hatice Belgin Sosyal Tesisi kısa bir süre önce açılmış olmasına rağmen adeta eğitim yuvası gibi çalışıyor.
İki katın eğitime ayrıldığı Beydilli Hatice Belgin Sosyal Tesisinde 1138 öğrenci konusunda uzman öğretmenlerden ücretsiz YGS ve LYS eğitimi alıyor. Değişik mahallelerden gelerek ücretsiz YGS ve LYS eğitimi alan öğrenciler, ailelerinin maddi durumunun iyi olmamasından dolayı dershaneye gidemediklerini belirterek, "Sağolsun Şahinbey Belediyemiz Beydilli Hatice Belgin Sosyal Tesisinde bu imkanı bizlere ücretsiz olarak sundu. Burada eğitim veren öğretmenlerimiz bizimle çok güzel ilgileniyor. Bizlere bu imkanı sunan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyoruz" dediler.
Beydilli Hatice Belgin Sosyal Tesisini ziyaret ederek tesiste faydalanan öğrencilerle sohbet eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Bingöl’de çocuklarını ve diğer vatandaşları korumak adına canlı bomba üzerine atlayarak hayatını kaybeden genç annenin ismini yaşatmak adına tesise verdiklerini söyledi. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına tesisin iki katını dershaneye gidemeyen öğrencilere eğitim verilmesi için ayırdıklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, "Beydilli Hatice Belgin Sosyal Tesisimizde 1138 öğrencimize konusunda uzman öğretmenlerimiz ücretsiz YGS ve LYS eğitimi veriyor. Mimar Sinan ve Şıhcan Gençlik Merkezi ve diğer sosyal tesislerimizde şuan toplam 6683 öğrencimiz YGS, LYS ve SBS eğitimi almaktadır. Tesisimizde ayrıca 143 öğrencimiz bilgisayar eğitimi, 31 öğrencimiz İngilizce eğitimi alırken, 225 kişi spor salonlarımızdan faydalanıyor" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir