YEREL HABERLER - 08 Şubat 2012 Çarşamba 16:12

GENEL SEKRETER KARAHASAN, BASIN MENSUPLARIYLA KALVALTIDA BULUŞTU

A
A
A
GENEL SEKRETER KARAHASAN, BASIN MENSUPLARIYLA KALVALTIDA BULUŞTU

Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek yapılan çalışmaları değerlendirdi.
İl Özel İdare misafirhanesinde sabah kahvaltısında basın mensuplarına yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, son olarak KİK’e yapılan itirazın reddedildiğini belirterek, Şubat ayı içersinde yüklenici firmayla sözleşme imzalayacaklarını söyledi. Toplantıda basın mensuplarından bazı ricalarda da bulunan Karahasan, “Nereye el atsanız bir noktadan yerine sıfırdan başlıyoruz” dedi.
Bir işin yapılabilmesi için öncelikle etüt yapılması gerektiğini belirten Karahasan, “Etüt bile birçok işte yok. Etüt çalışmaları pozitif çıktığı zaman proje çalışması başlıyor. Ödenek ve diğer konular başlıyor. Bu da bir yıl alıyor. Süreklilik çok önemli. Bir yandan işleri hızlıca yapmaya çalışırken bir yandan da bizden sonraki gelenler için etütler yapıyoruz” diye konuştu.
Daha önceki yıllarda Kastamonu göç verdiği için ’konut ihtiyacı yoktur’ şeklinde rapor verildiğini hatırlatan Karahasan, yeniden yaptıkları çalışmalarla etüt ettiklerini ve altyapı olarak düzeltmeye çalıştıklarını kaydetti. İyi yolda ilerlediklerine vurgulaya Karahasan, “Son 10 günlük Organize Sanayi Bölgesi altındaki arazinin 1/5000 çalışmalarını bitirdik ve hazırlamıştık. Yolun her iki tarafı 2 km uzunluğunda 500 metre derinliğinde hazırladık. Bini belediye başkanlığında sunduk. Mücavir alanına alınmasını bu akşam görüşecekler” dedi. Bakanlıkların hizmet içi eğitim seminerlerin olduğunu belirten Karahasan şunları söyledi:
“Bu seminerler 700, 1000 kişilik. Bunların Kastamonu’ya çekilmesini düşünün. Bu göreve geldiğimizde üç büyük proje duruyordu. Birisi polis okuluydu hizmete açıldı. Pilot ortağını çektik. Duygusal baskı sağladık. Adı için 2 trilyon eksi ile yaptı. MİEM’in müteahhidi kalsaydı emniyette kalırdı. Pilot ortağı yoktu. Hukuka götürdük. Hukuk süreçleri yaşanıyor. Hukuk süreçleri biter bitmez MİEM en kısa sürede Kastamonu’ya kazandırmak istiyoruz. Doğa Kültür Köyü üzerine koymuş olduğu kararlar vardı. Alt yapı çalışmaları yapıldı. Atıl kalan bakım oranım işlerini tamamladık. Projesi bitmiş 50 yataklı otel vardı. Biz Doğa kültür köyünü özel müteşebbise gelir hale getireceğiz. Hazineden tahsis arazi olduğu için üçüncü şahıslara veremiyor. Tapusu üzerimize almak için takas önerdir. Fen lisesini takas ettik. Umuyorum ki 1-2 ay içinde gerçekleşir. Bütün raporlar bitti. Biz burayı üzerine 5 yıldızlı otel yapacak müteşebbise vereceğiz. Burası Kastamonu turizm yönünden katkı sağlayacak bir mekan olacak.”
MİEM’de ki hukuki sürecin bu sene bitmesini beklediklerini belirten Karahasan, aynı zamanda buradaki proje çalışmalarını revize etmek için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Daha önceden yapılan teknik incelemeler sonucunda TUREM binasının türbülans etkisi yaptığı için yıkılması gerektiğini hatırlatan Karahasan, sor görüşmelerde bu binayı yıkmak yerine restore edilerek, DHMİ tarafından eğitim tesisi olarak kullanılacağını açıkladı. Karahasan, her sene 150-200 kişilik grubun buraya gelerek 2-3 ay boyunca eğitim kursları göreceğini belirterek, bunun ise Kastamonu’ya çok büyük katkı sağlayacağına inandıklarını kaydetti. Kadı Dağı’nda 2-3 tana futbol sahasının bulunması gerektiğine işaret eden Karahasan, Ilgaz Dağı’nın kamp alanı olarak bulunmaz bir nimet olduğunu söyledi. Kadı Dağı kampus alanı içersine futbol sahası yapmak için girişimlerinin bulunduğunu belirten Karahasan konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bu proje 3 bin 40 metre. Dağlarda ana artere vardır onlar yapılır. Ondan sonra da kısa dik pistler yapılır. O projenin ana atar damarını yapıyoruz. Günü birlik tesisi olan bin 200 metre, ikinci etap olmak üzere pistler yapıyoruz. Dağın değişik yerlerine pistler yapılabilir. Bana kalsa Davos yapmak istiyorum. Gücüm yetse param olsa. Allah vergisi burası. Proje bağırır beni yap yap diye bağıran bir yer. Biz geç kalmışız. Uzmanların görüşü bilimsel teknik bültenler araştırdık. Mesela denime pistlerin kuzeyde olması. En ideal yükseklik 0 derece çok önemli. 0 derece mukayese bin 800 metre. 2bin 280 ve bin 810 bitecek. Uzmanlar en ideali bu rakamlardır diyorlar. Bu proje bittikten sonra Uludağ’dan daha üstün bir Türkiye’nin en uzun kayılabilir bir pisti olur. Burada her zaman Nisan 15’e kadar kayılabilir. İklimin bahsettiği önemli bir şey kar yağıyor üzenine kalıyor. 0 dereceyi yükselmiyor. Karı tahlil ediliyor. Kristal kar iki tane özeliği hızlı buzlanmıyor ve erimiyor. Yani kalıcı bir kar. Kaliteli bir kar tanesine sahip. Çok önemli bir kayak merkezi olacak. Mutlaka konaklama ve ulaşımı yapmak zorundayız. Doğa şartlarında yol yapmak kolay değil. İnsanların oraya kolay ulaşması lazım.
Ilgaz tünelinin ihalesi var. 2015 yılına bitirilmesi hedefleniyor. Çıktığı nokta diphan mevki kırık tüneli viyadükünde birleştiriyor. Bu yola girilecek. Ankara’dan çıkan bir insan en geç 9. 30’da pistte kayacak. Akşam yemeğine evine dönebilecek. Ankara’yı hiçbir pist bu kadar yakın değil. Potansiyeli arkasında sağlıyor. Tünel bittikten sonra çok büyük bir potansiyele sahip olacak. tünel 4 dakika da geçilecek. Bugün bir saatte geçersiniz. Yol standardı çok yüksek olarak geleceksiniz. Ankara’da şuanda 4.5 milyon nüfus var. Gözümüzden kaçırdığımız bir konu. Havaalanı için tam donanlı itfaiye verilecek. Türkiye bundan yurt dışından 5 tane alıyor. Biri Kastamonu’ya geliyor. Hızlı ve güzel çalışıyoruz. İyi niyetimiz ve inadımızdan başka bir şey yok. Ayrıca Bora Jet ve Anadolu Jet Kastamonu’ya uçun için izin aldı. Sadece havaalanını açılmasını bekliyorlar. Belki ileride burayı aktarma merkezi bile olarak ta düşünenler var.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 3 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Adana Demirspor’u 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Balotelli’nin uzun pasında ceza sahası içine hareketlenen Mendoza’nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 53. dakikada Maestro’nun ceza yayı üzerinde kontrol edemediği topu alan Hakim Ziyech’in yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1 62. dakikada Kerem Demirbay’ın ters dokunuşunda kaleciyle karşı karşıya kalan Mendoza’nın vuruşunu kaleci Muslera kalesini terk ederek uzaklaştırdı. 63. dakikada topla ilerleyen Mendoza’nın pasında ceza sahası içine hareketlenen Yusuf Barasi’nin şutunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 64. dakikada ceza sahası içinde sağ tarafta topla buluşan Kerem Demirbay’ın çizgiye inip uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2 90+1. dakikada Dries Mertens’in pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Maurı Icardi düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3 Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y. Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut (Tayfun Aydoğan dk. 66), Maestro, Yusuf Barasi (Alioui dk. 66), Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli (Aimbetov dk. 85) Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Dorukhan Toköz, Fougeu Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan (Aurier dk. 82), Abdülkerim Bardakcı, Victor Nelsson (Davinson Sanchez dk. 88), Derrick Köhn, Lucas Torreira (Berkan Kutlu dk. 82), Kerem Demirbay, Hakim Ziyech (Kerem Aktürkoğlu dk.71), Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz (Tete dk. 82), Mauro Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Sergio Oliveira, Ndombele, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk Goller: Hakim Ziyech (dk. 53), Kerem Demirbay (dk. 64), Mauro Icardi (dk. 90+1) (Galatasaray) Sarı kartlar: Mendoza, Gravillon (Y.Adana Demirspor)