YEREL HABERLER - 31 Ocak 2012 Salı 11:21

ECZAKONDULARA ‘’ORTAK AKILLA’’ ÇÖZÜM BEKLENTİSİ

A
A
A
ECZAKONDULARA ‘’ORTAK AKILLA’’ ÇÖZÜM BEKLENTİSİ

Adana’nın en işlek ve trafik yoğunluğunun en fazla yaşandığı yerlerin başında gelen hastaneler önündeki caddede yeniden düzenleme yapılmasının beklendiği bildirildi.
Adana Numune Hastanesi’nin TOKİ tarafından yapılan yeni hastaneye taşınmasının ardından yıllardır trafik tıkanıklığı yaşanan hastaneler önünde yeniden düzenleme yapılması çalışmaları memnunlukla karşılandı.
Numune hastanesinin yanı sıra Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi ile Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin yer aldığı caddede, yılar önce yeşil alan olarak görüldüğü belirtilen yerde eczane, çiçekçi ve tekel bayisi gibi çeşitli işyerleri faaliyet gösteriyor. Yeni düzenleme ile bu işyerlerinin kaldırılmasının buradaki tıkanıklığı gidererek, görüntü kirliliğini de önleyeceği belirtildi.
Çevre esnaflarından bazıları, Adana’ya başka kentlerin gözünde halen ‘’büyük köy’’ benzetmesi yapılmasının yıllar önce yapılan ve kentin mimarisini bozan bu tür uygulamalardan kaynaklandığı görüşünü savunarak, yeni düzenlemenin olası trafik tıkanıklığı ve kazaları önlemesinin ardından bölgeye ayrı bir çehre kazandırmasını beklendiklerini kaydettiler.
Çevre sakinleri ise, imarda yeşil alan olarak görülen mezbelelik yerlerin düzenlemesinin yapılarak, Büyükşehire yakışan bir bulvarın hayat geçirilmesini beklediklerini, bu sorunun ‘’ortak akılla’’ çözüme kavuşturulacağına inandıklarını bildirdiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir