YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 17:42

(ÖZEL HABER) İSKİLİP BELEDİYESİ`NDE SEZER`LE BİRLİKTE DEĞİŞİM RÜZGARI ESİYOR

A
A
A
(ÖZEL HABER) İSKİLİP BELEDİYESİ`NDE SEZER`LE BİRLİKTE DEĞİŞİM RÜZGARI ESİYOR

Çorum’un İskilip ilçesi, son yıllarda turizm ve şehircilik alanında yapılan çalışmalarla hızlı bir değişim ve gelişim gösterirken, İskilip Belediyesi de dışa doğru açılım gösteren daha modern bir kent oluşturma adına çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
2009 yılında yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde AK Parti’den belediye başkanlığına seçilen Numan Sezer, İskilip’i geleceğe bugünden hazırlıyor. Başkan Sezer’in öncelikli hedefleri arasında İskilip’i bölgesinde her alanda yıldız yapmak yer alıyor. Altyapı alanında köklü değişimlere giden İskilip Belediyesi, şehre modern bir vizyon kazandırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
İskilip’in sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasa da sahip çıkan İskilip Belediyesi, kentin köklü geçmişini gelecek nesillere aktarmak için yoğun çaba sarf ediyor. Sosyal kültürel etkinliklere de ayrı bir önem veren İskilip Belediyesi, eğitime de ayrı bir önem veriyor.
İhlas Haber Ajansı’na (İHA) yaptığı çalışmalar ve hedeflerini anlatan Belediye Başkanı Numan Sezer, İskilip halkının her şeyin en iyisine layık olduğunu belirterek, yüklendikleri sorumluluğun farkında olduklarını söyledi.
Tahsilat servisinde vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet etmek için belediyeyi ilk kez bilgisayar ağı ile donattıklarını dile getiren Sezer, "Geçmiş yıllarda bilişime geçtim mantığıyla devam eden belediyemizde ilk kez bilgisayar ağırı kurarak tahakkuk ve tahsilat birimlerini disiplin altına aldık. Günümüz şartları neyi gerektiriyorsa, hizmetin o yönde kendini yenilemesi gerekir. Bugün internet üzerinden birçok bürokratik işlemler gerçekleşiyor. Bizde belediye hizmetlerimizin halka hızlı bir şekilde
ulaşması için ne gerekiyorsa onu yaptık" dedi.
"İSKİLİP’İ SAFRANBOLU, BEYPAZARI GİBİ KÜLTÜR TURİZM MERKEZİ YAPACAĞIZ"
Göreve geldiği günden itibaren İskilip’in sahip olduğu tarihi ve turistik değerlere sahip çıkarak gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli çalışmalara imza atan Belediye Başkanı Numar, hayata geçirdiği projelerle de kenti Safranbolu ve Beypazarı gibi turizm merkezi yapmayı hedefliyor.
Bugüne kadar İskilip’in tarihi bir şehir olduğunu her platformda dile getirdiklerini anlatan Sezer, "Bununla ilgili en ufak bir adım atılmamışken, en ufak bir proje yapılmamışken Biz İskilip’te ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Ayakkabıcılar Arastası projemiz devam ediyor. Proje kapsamında 50’nin üzerinde dükkan, 10 civarında eski konağın restorasyonu devam ediyor. Bu kapsamda Valimiz Nurullah Çakır’ın destekleriyle 12 marangozumuz Kastamonu’ya gönderildi. Bu gençler orada eğitimler alıp tekrar
ilçeye döndü. Halk Eğitim Merkezi ile birlikte restorasyon çalışmalarımıza destek verdiler.
Biz İskilip Belediyesi olarak restorasyon ekibimizi kurduk. Birileri durdurmaya kalksa bile devam edecek. Kurumsallaştık. Kendi restorasyon atölyemizi de kurduk. Önce restorasyon işini dışarıdaki firmalara ihale ediyorduk. Artık İskilip Belediyesi olarak tarihi vasfı olan bir binayı alıp baştan aşağı restore edip hizmete sunacak gücümüz var. Buda aradaki bürokrasiyi kaldırdı maliyetleri düşürdü. Çalışmalarımıza ivme kazandırdı. Kale ile ilgili projelerimiz Kültür ve Turizm bakanlığında. OKA’ya önceki
dönemde Kaymakamlığımızla birlikte proje sunduk. Bunlardan sonuç alamadık ama üzerinde çalışmalarımız sürüyor.
Gelecekte restorasyon çalışmaları üzerine yatırımlar yapacağız. Biz bunu başaracak, gelecek nesillerde devam ettirecek. Ve tüm bunların sonunda İskilip, Beypazarı ve Safranbolu’dan daha doğal bir tarihi şehir konumuna kavuşacak. Turizm ve kültür merkezi olacak. Bedri Rahmi Eyüpoğlu Sürekli Sergi Salonu açıldı. Tarihi çarşılarda çalışmalar devam ediyor. Biz tarihimize sahip çıkıyoruz" dedi.
Belediyeye kazandırdıkları yeni araçlarla araç parkını güçlendirdiklerini anlatan Sezer, İtfaiye Müdürlüğü’nün her türlü araç ve ekipman ihtiyacının giderildiğini söyledi. Yeni alımların yanı sıra parkta bulunan diğer araçlarında revizesinin yapıldığını dile getiren Sezer, şu an İtfaiye Müdürlüğü’nün 20 yıl boyunca herhangi bir harcama yapılmayacak konuma getirildiğini bildirdi. İtfaiyenin yanı sıra Zabıta, Fen İşleri Müdürlüğü diğer birimlerinde araç ihtiyacının karşılandığını dile getiren Sezer,
belediye olarak şehir yaşamının her aşamasında olduğu gibi yaşamın sonlanmasından sonraki hizmetlerde belli bir standardı yakalamak için yeni bir cenaze aracı satın aldıklarını kaydetti. Başkan Sezer, sürekli yeniledikleri araç parkında tamirat ve yedek parça giderlerini aşağı çekmekle beraber, kaliteli ve hızlı hizmet sunma gayreti içinde olduklarını belirtti.
GELECEĞE BUGÜNDEN YATIRIM
İskilip Belediyesi olarak ilçenin geleceğini bugünden planladıklarını dile getiren Sezer, "Belediyemize ait hiçbiryerin satışını yapmadan belediyemize 14 tapulu yer kazandırdık. Buralar belediyenin aktif olarak iş yapabilecek yerler. Bunlardan bir tanesi Obruk barajı kenarında. Buradan belediyemiz adına 40 dönüm yer satın aldık. Belediye imkanlarıyla önümüzdeki süreçte burada yatırım yapabileceğiz. Öte yandan gelecekte bölgeye gelecek olan Avcılık, Su ürünleri fakültesi gibi yarımlarında bu sayede alt
yapı sorununu çözmüş olduk" ifadelerini kullandı.
"SU SORUNUMUZ YOK"
Geçmiş yıllarda ilçede su sorunu yaşandığını anlatan Sezer, "Yaz mevsiminde ve kurak dönemlerde kuyulardan pompa ile su alınıyordu. Özellikle DSİ 5. Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Türkiye’de ilk kez ilçemize yapılan yer altı göleti desteklerimizle bitirildi. Yer altı göletinden şehir merkezine kadar ana isale hattını tamamen değiştirdik. Bu konuda kimseden destek almadık. Bunun yanında isale hattındaki aspesli borularla değiştirildi. Göleti hizmete açtıktan sonra İskilip’te su sorunu
kalmadı. 3 ay içerisinde normal kaynaklarımızı da gölete vereceğiz. İskilip’te tamamıyla su problemi aşıldıktan sonra artık şelaleler, havuzlar yapmaya başlayacağız. Bunlar sırasıyla. Eskiden İskilip’in günlük 4 bin ton kullanımı ve su çıkmayan yerleşim bölgelerimiz vardı. Ama şimdi elimizdeki verilere göre yaklaşık olarak 8 ila 10 bin ton arasında su geliyor. Yaşam standardı yükseldi insanlarımızın. Suya da zam yapmadık. İskilip Belediyesi, belediye olduğundan bugüne kadar su, kanalizasyon, yağmur suyu
yoktu. Su ve kanalizasyonda şahıslara bağlı çalışıyordu. Bu ne demek emekli olduğu zaman bir şahıs komiktir ki hattı bulabilmek için emekli olan şahsı evinden getiriyorlardı. İskilip belediyesi belediye olduğundan beri su ve kanalizasyonda tamamen şahıslara bağlı olarak projesiz çalışmış. Biz bunu temelden çözmek için İller Bankasıyla çalışma yaptık. Kanalizasyon projesi tamamlanmak üzere yağmur suyu ve su projesi bitti. İlk bu dönemde projeli bir çalışma yaptık. Bu yıldan itibaren de mahalle bazındaki
altyapıyı değiştirmeye başlayacağız. Dere yataklarıyla ilgili çalışmalarımız oldu. Temizliklerini yaptık" ifadelerini kullandı.
"HİZMET GİTMEYEN, PARKESİ OLMAYAN MAHALLE KALMADI"
İskilip Belediyesi üst yapı çalışmalarının yanı sıra, alt yapıda köklü değişimlere imza attı. Bu dönemde İskilip Belediyesi’nin hizmet götürmediği, parkesi bulunmayan bir mahalle kalmadığını anlatan Sezer, şunları bugüne kadar yaptığı hizmetler hakkında şunları kaydetti:
"Tüm mahallelerimize hizmet götürdük. İskilip’te parkesiz hiçbir şey yar kalmadı. 150 bin metrekare parke çalışması yapıldı. Bunları yaparken de eskiyen yerlerde çalışmalar devam ediyor. İskilip en ücra köşesine kadar her tarafına parke taşı döşendi. Hizmet gitmeyen yerleşim bölgesi kalmadı. Bundan sonra tadilat ve bölge bölge yenilemeye geçiyoruz. Projeleri bitti. kanalizasyon yağmur suyu bundan sonra mahalle bazlarında eksiklikleri gidererek yeni yatırımların planlarını yapmak.
Şehir girişinin asfaltı atıldı. Çorum Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü destek verdi. Başkan Külcü’ye verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Şehir girişinde ilçe stadyumu topraktı, şelaleler akmıyordu. Şehitlik anıtı harabe durumda idi. Buraları ayağa kaldırdık. Stadyumumuz çimlendirilerek çocuklarımızın ve spor kulüplerimizin hizmetine sunuldu. İlçe girişinden itibaren ile şehir estetiğini düşünerek şelaleler yaptık.
Şu anda İskilip atık suyunun arıtma projesi yapıldı. Yeri belli, proje ihalesi bitti. Şu an sadece yapım aşaması kaldı. İskilip genelinde yaklaşık 5 bölgede sokak, cadde ve yol açtık imarla ilgili.
İLÇEYE GELEN VEYA GELECEK HER YATIRIMA DESTEK OLDUK
Devlet yatırımlarının hızlanması ile ilgili çalışmalarımız oldu. Tamamlanan, devam etmekte olup tamamlanmayan yatırımlarla ilgili Ankara ve Çorum bazında çalışmalar yapıp elimizde gelen çabayı gösterdik.
Adalet sarayı bizim olduğumuz dönemde tamamlandı. Yeni eğitim kurumlar kazandırıldı. İskilip’in hayali olan Meslek Yüksek Okulu ilk kez bu dönemde kuruldu. Üçüncü bölüm açılmak suretiyle eğitime devam etmekte. MYO’nun açılmasında destek verdik. Okulun ilçeye kazandırılmasında elimizden gelen gayreti gösterdik.
Meslek Yüksek Okulu , Halk eğitim ve Belediye restorasyon bölümünü devam ettirmesi için istihdam garantili bölümler açılmasını sağladık. Takı tasarım bölümü rektörümüzün ilçeye bir hediyesidir. Teşekkür ediyoruz. Sosyal güvenlik kurumu ile ilgili belediyemiz yer tahsisi yaptı. TSO, İş Kur şubeleri belediyeye hizmet veriyor. Karayollarının yaptığı 5 kilometrelik çift şeritli yol milletvekillerimiz ve valimizin destekleriyle bitti.
Tosya yolu şehir içi geçişi dahil Bayat yol ayrımına kadar tamamlanacak. Yüzde 80’i tamamlandı. Şehir içerisinde karayollarından devraldığımız yolun alt yapısı bitmek üzere. Bu ilçe trafiğini rahatlatacak şehrin görüntüsünü değiştirecek.
100 yataklı Devlet Hastanesinin yer teslimi yapıldı. Süreç başladı. 2 yıl sonra hastanemiz bitecek. Çorum-Çankırı karayolunun şehirler arası yol projesinin bir an evvel yapılması için çalışmalar devam ediyor. Çorum, Uğurludağ, İskilip’ten başlayan Harami deresine kadar devam eden yolun ihale edileceğini AK Parti İl Başkanımız Ahmet Sami Ceylan, İskilip’te düzenlenen bir toplantıda açıklamıştı. Bu konuyu da takip ediyoruz.
Bir Belediyenin çalışabilmesi için maddiyatın önemli olduğunu herkes biliyor. Torba yasa ile birlikte personel sayımız 46’ya kadar düştü. SKK ve maliye borçlanmaları aylık önceki dönemlere göre 10’da bire düştü. Kapattığımız borcun yüzde 20’si kadar borçlanıyoruz. 100 lira ödeme yapıyorsak 20 lira borçlanıyoruz. 5-6 yıl sonra İskilip kendi ayakları üzerinde duran, SSK borcu olmayan emlakları üzerinde hacizi olmayan bir belediye olacak. Tazminatların hepsini kapattık.
İnsanımızın bize olan güvenini hiçbir zaman boşa çıkartmamak için gayret gösteriyoruz. Sorumluluğumuz büyük, yükümüz ağır. Bunun bilincinde hareket ediyoruz. Yaptığımız her çalışmada insanımızı merkeze alarak ona göre adımımızı atıyoruz. Amacımız İskilip’i marka bir kent yapmak"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir