YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 00:23

TÜRKİYE BÜYÜKLER KARATE ŞAMPİYONASI UŞAK’TA YAPILIYOR

A
A
A
TÜRKİYE BÜYÜKLER KARATE ŞAMPİYONASI UŞAK’TA YAPILIYOR

Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası ile Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası Milli Takım seçmeleri Uşak’ta yapılıyor. Vali Özdemir Çakacak, bu tür spor etkinliklerinin kentin tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi.
Atatürk Spor Salonu’nda dün öğle saatlerinde başlayan şampiyona Pazar günü yapılacak Milli Takım seçmeleri ile sona erecek. Şampiyonaya 30 ayrı ilden 76’sı bayan toplam 259 sporcu katılıyor. Dün öğle saatlerinde başlayan Türkiye şampiyonası çekişmeli müsabakalara sahne olurken sporcular ile yakınları büyük heyecan yaşıyor. İlk gün yapılan müsabakaların ardından ilk üçe giren sporculara madalyalarını Vali Özdemir Çakacak ile İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş verdi. İlk gün sonunda Türkiye Şampiyonası için düzenlenen açılış seronomisine ise Vali Özdemir Çakacak, Vali Yardımcıları Mustafa Yıldız, Bayram Öz ve İsmail Gürsoy, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Uşak Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran,
İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, Karate Federasyonu Başkan Vekili Hikmet Yanartaş ile davetliler, vatandaşlar ve sporcular katıldı.
Açılış töreni sporcuların seronomi geçişi ile başladı.Ardından bir konuşma yapan Karate Federasyonu Başkan Vekili Hikmet Yanartaş, 2011 yılında uluslar arası şampiyonalarda 432 madalya kazandıklarını bildirdi. Türkiye genelinde 477 karate spor kulübünün bulunduğunu da anlatan Karate Federasyonu Başkan Vekili Hikmet Yanartaş, konuşmasında şunları söyledi; “ Karate federasyonu olarak 2011 yılında uluslar arası şampiyonalarda en fazla madalya kazanan federasyon olduk. Ülkemiz genelinde 477 kulübümüz, 105 bin lisanslı ve 29 bin faal sporcumuz var. Faal ve lisanslı sporcu sayıları açısından da en fazla sporcuya sahip federasyon yine biziz. Federasyonumuz öncülüğünde bin 342 antrenörümüz genç sporcularımızı yetiştiriyor. Yine 2 bin 237 hakemimiz ulusal müsabakalarda hizmet veriyor. Türkiye şampiyonasını Sayın valimiz ile yaptığımız çalışmalar sonucu Uşak ilimizde yapmaya karar verdik. Federasyon olarak doğru bir karar aldığımızı düşünüyoruz. Şampiyonada 30 ilimizden gelen toplam 259 sporcumuz madalya için yarışıyor. Turnuvanın son gününde Milli Takım seçmeleri yaparak şampiyonayı tamamlayacağız”
Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu anlatan Vali Özdemir Çakacak ise konuşmasında kentin sahip olduğu zenginliklerin tanıtılması için yürüttükleri çalışmaları anlattı. 2011 yılını Uşak için tanıtım yılı ilan ettiklerini ve bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Vali Özdemir Çakacak, “İlimizin her platforma tanıtılması için 2011 yılını Uşak için tanıtım yılı ilan ettik. Bu kapsamda bir yıl boyunca çeşitli seminerler, organizasyonlar ve yöresel etkinlikler gerçekleştirdik. Ülkemizin tüm illerinin olduğu gibi Uşak’ta doğal, kültürel ve tarihi zenginliklere sahip. Biz bu zenginlikleri insanlara tanıtmak ilimizin adını ön plana çıkarmak istiyoruz. Ayrıca tanıtımın belirli bir sürede yapılacak bir iş olmadığını iyi biliyoruz. Bu anlamda Uşak’ın tanıtılması ildeki zenginliklerin daha çok insanlara ulaşması için tanıtım faaliyetlerimizi sürekli hale getireceğiz” dedi.
Spor müsabakalarının ve kentlerdeki kulüplerin tanıtım faaliyetlerine ciddi katkı sağladığını da hatırlatan Vali Özdemir Çakacak şunları söyledi; “ Bu tür organizasyonlar kentin tanıtımına katkı sağlıyor. Ayrıca kentlerdeki spor kulüpleri ve başarılı sporcularda bulundukları kentle bütünleşiyor.Ülkemizde bu konuda örnek olarak gösterilebilecek bir çok spor kulübümüz var. Biz de Uşaklı genç sporcularımızın ulusal ve uluslar arası müsabakalarda başarı elde etmesini arzu ediyoruz. Bunun içinde amatör sporcularımızı imkanlarımız ölçüsünde sahip çıkmaya çalışıyoruz. Spor aynı zamanda dostluk ve barış anlamına geldiği için gençlerimizi spor yapmaya teşvik ediyoruz”
Konuşmaların ardından Karate Federasyonu Başkan Vekili Hikmet Karataş, Vali Özdemir Çakacak’a şampiyonanın Uşak’ta gerçekleşmesi için verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi verdi. Tören daha sonra şampiyonanın ilk gününde ilk üçe giren sporcuların madalyalarının verilmesiyle sona erdi. Sporculara madalyalarını Vali Özdemir Çakacak ile diğer protokol üyeleri verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir