DÜNYA - 16 Ocak 2012 Pazartesi 10:42

BOTAŞ`TA `DERBİ` SEVİNCİ

A
A
A
BOTAŞ`TA `DERBİ` SEVİNCİ

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin (TKBL) 13. haftasında oynanan; ’Adana Derbisi’nde Ceyhan Belediyesi’ni 88-83’lük skorla geçen Botaş Spor büyük sevinç yaşanıyor. Kırmızı-Beyazlılar, şimdi de gözünü ’Avrupa Kupası’na dikti.
Menderes Spor Salonu’nda dün oynanan derbide, rakibi karşısında ilk 3 periyodu açık ara önde götürmesine rağmen, son çeyrekte sayı üretmekte zorlanan Botaş Spor, bitime 2 dakika kala toparlandı ve farkın daha fazla kapanmasına izin vermeyerek, sahadan zorda olsa 88-83’lük galibiyetle ayrıldı. 2 hafta aradan sonra galip gelen Kırmızı-Beyazlılar, puanını da 19’a yükseltti. Karşılaşma sonrasında Kırmızı-Beyazlılarda büyük sevinç yaşanırken, Başantrenör Olcay Orak ise, son çeyrekteki düşüşü yorgunluğa
bağladı.
İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Orak, Ceyhan Belediyesi karşılaşmasının, her iki takım açısından da çok zorlu geçtiğine dikkat çekerek, "Rakibimiz de son haftalarda önemli bir çıkış yakaladı. Galatasaray gibi bir takımı kendi sahalarında yendiler. Ama maçın genelinde biz çok iyi oynadık. Hücumda etkili olarak, direnç gösterdik" dedi. Oyunun son bölümlerde farkın kapanmasıyla birlikte; ’eyvah bu maçı kaybediyoruz’ diye bir endişeye de kapılmadığının altını çizen Orak, bu durumun da gayet normal
karşılanması gerektiğini savundu.
TKBL’de çok güçlü takımların yer aldığını hatırlatan Orak, "Maçın son 2 dakikasında iyi konsantre olup, doğru işler yaptık. Hücumda istediğimizi alıp, savunmada da rakibimize geçit vermedik. Bunun sonucunda da galibiyete uzandık. Ligde her takım birbirini yenebilecek güçte. Fark 17 sayıya yükselde dahi hiç kimse; ’Tamam maç burada bitti’ diye düşünmemeli. Biz de böylesi bir düşünce içinde değiliz. Son dakikaya kadar savaşıyoruz" ifadesini kullandı.
Gerek ligde, gerekse de ’Avrupa Kupası’nda oynanan karşılaşmalarda, takımın özellikle son çeyrekte zorlanmasının nedenini; ’yorgunluk’ olarak gösteren Orak, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Kadroda rotasyona gidip de çok sık değişiklikler yapamıyoruz. Bu nedenle de oyuncularımız yorgun düşüyor. Bu da önemli bir sorun olarak öne çıkıyor."
Öte yandan, Botaş Spor, ’FIBA Kadınlar Avrupa Kupası’ ikinci tur rövanş maçında Fransa’nın USO Modeville Basket takımıyla 19 Ocak Perşembe günü Menderes Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek.
İlk maçta rakibine 69-58’lik skorla teslim olan Adana temsilcisi, turu geçen taraf olacağına inanıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.