YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 15:41

VALİ`DEN "BOKS" ESPRİSİ

A
A
A
VALİ`DEN "BOKS" ESPRİSİ

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal sorumluluk projelerinden olan, "Yetenek Sizden Destek Bizden" isimli projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Projede yer alan Polis Gücü sporcuları, Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonası’nda bir birincilik ve bir üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Şampiyon eldivenler Vali Yılmaz Arslan tarafından altın, yeni eldiven ve eşofman takımıyla ödüllendirildiler. Ödül törenine Vali Arslan’ın yaptığı şakalar damga vurdu.
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Polis Gücü Boks takımı sporcuları Kayseri’de düzenlenen Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonasında, 1.’lik ve 3.’lük kazandı. İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, beraberinde Boks Milli Takım Antrenörü de olan polis memuru Resul Çiftçi, şampiyon öğrenci Ümmühan Bulut ve üçüncü olan Aslıhan Utku ile birlikte Vali Yılmaz Arslan’ı makamında ziyaret etti. Emniyet Müdürü Ömer Aydın, bir süredir yürüttükleri, "Yetenek Sizden Destek Bizden" projesi kapsamında elde edilen olumlu sonuçların sosyal projenin ne denli doğru bir uygulama olduğunu gösterdiğini, sonuçların son derece memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Türkiye şampiyonasında başarılı olan bayan boksçulara çeşitli ödüller verilirken, boks antrenörü Resul Çiftçi’ye de başarı belgesi verildi. Sporculardan Ümmühan Bulut 46 kiloda (ferdi) Türkiye Şampiyonu, Aslıhan Utku ise 75 kiloda (ferdi) Türkiye 3.’sü olarak Balıkesir’in gururu oldular.
Vali Yılmaz Arslan, Polis Gücü antrenörü ile sohbeti sırasında boks sporunun Türkiye’de profesyonelce değil amatör spor olarak yapıldığını öğrenince şaşırdı. Profesyonel boks için büyük bir alt yapı ve bütçe gerektiği kaydedildi. Bu sporda başarılı ve iddialı olan Türk boksörlerin ise Almanya gibi ülkelerin adına uluslar arası şampiyonalara katıldığı belirtildi.
KROŞE ŞAKASI
Vali Yılmaz Arslan, sporculara yeni boks eldivenlerini giydirirken kendisi de denedi. Kroşe hareketi yapan Vali Arslan, bunlardan bir çiftin masasında hazır bulundurmak istediğini, arada daire müdürleri için lazım olacağını söyleyerek espri yaptı. Vali Yılmaz Arslan, "Bu güzel birşey. İki tane masanın yanında bulundurayım, bazen müdürlere..." dedi. Bir gazetecinin, "Müdürler yaramazlık mı yapıyor?" diye sorması üzerine kroşe göstererek, "Gazetecilere, müdürlere.. Spor olduğu için şiddet de sayılmaz. Sonuçta nasıl gidip tenis oynuyorsun, değil mi?" diye konuştu. Arslan, boks esprisini, "Maksat spor olsun" diyerek bitirdi. Vali Yılmaz Arslan’ın 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’ne tesadüf ettiği boks esprisi bazı medya kuruluşlarında, "Daire müdürleri ve gazeteciler için şakayla karışık bir gözdağı mı veriyor acaba?" şeklinde yine espriyle yorumlandı. Vali Yılmaz Arslan, altın taktığı başarılı öğrencilerin Avrupa şampiyonasında derece getirmesi halinde ne hediye vereceğiz diye sorması üzerine Emniyet Müdürü Ömer Aydın, ağırlığınca altın vermeyi önerdi. Şaka ve esprilerin uçuştuğu kabulde Vali Arslan, şampiyon bayan boksçuları ve hocalarını tekrar kutlarken, derece yapan başarılı sporcu sayısının artmasını istedi. Vali Yılmaz Arslan’ın İçişleri Bakanlığı’nda genel sekreter iken yaklaşık 2 yıl önce ilk defa vali olarak atandığı Balıkesir’de göreve başladığı günden bu yana basın kuruluşları ve çalışanlarla iyi bir diyalog içerisinde olduğu biliniyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir