YEREL HABERLER - 08 Şubat 2012 Çarşamba 11:09

KAR İŞSİZLERE EKMEK KAPISI OLDU

A
A
A
KAR İŞSİZLERE EKMEK KAPISI OLDU

Kars’ın Selim ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı, işsizlere ekmek kapısı oldu. İş bulamayan köylü gençler, köylerinde topraktan yapılı evlerin ve ahırların bacalarındaki karları 50 TL karşılığında temizliyor.
Yurt genelinde başlayan ve iki gün devam eden kar yağışı, Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde 1 metre 60 santimetreyi aştı. Kar yağışıyla birlikte ellerine kürek alarak ev ev dolaşan işsiz gençler, para karşılığında topraktan yapılı evlerin ve ahırların karlarını temizlemeye başladı. Ev ve ahırların bacalarını ortalama 50 liraya temizleyen gençler, günde 500 liraya yakın para kazandıklarını belirtti. İşsiz oldukları için böyle bir yola başvurduklarını dile getiren Özcan Kaptan, "Kar şimdi kimine göre
çile, kimine göre de umut oldu. Bizler de köyde vatandaşların bacaları topraktan olduğu için 50 lira para karşılığında topraktan olan ev ve hayvanların ahırlarının bacalarındaki karları temizliyoruz. Bu karları temizlemesek aşağıya akar. Evler ve ahırların içerisine kar suları damlar" diye konuştu.
Öte yandan, hiçbir güvenlik önlemi almadan yapılan iş, kazalara davetiye çıkartırken, kar nedeniyle aç kalan kuşlar ise yulaf olan ot yığınlarının üzerine konarak kendilerine yiyecek aradı.
Gürgüzler köyü yakınlarında bulunan Boyalı ormanlarında ise yer yer tipi şeklinde esti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir