ASAYİŞ - 24 Ocak 2012 Salı 14:48

MERSİN`DE TERÖR OPERASYONU

A
A
A
MERSİN`DE TERÖR OPERASYONU

Mersin’de bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, örgüt adına çeşitli eylemlere karıştıkları belirlenen 5’i çocuk 8 kişi yakalandı.
Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin kentte değişik tarihlerde bölücü terör örgütü adına ’el yapımı patlayıcı madde atma, bıçakla yaralama, yağma, molotoflama, kundaklama, güvenlik kuvvetlerine taşlı ve havai fişekli saldırılarda bulunma’ suçlarına karışan ve örgüt içerisinde faaliyet yürüten kişilere yönelik başlattığı çalışma kapsamında 5’i çocuk 8 kişi yakalandı. Mersin Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerin, ’bir muhtarın özel otosunun
kundaklanması, ikametine molotof kokteyli atılması, 5 iş yerine molotof kokteyli, el yapımı patlayıcı atılması ve iş yerinde park halinde bulunan araçlara zarar verilmesi, gazete dağıtıcısının bıçaklanması, gazetelerinin gasp edilmesi ve aracına zarar verilmesi, bir şahsın darp ve tehdit edilmesi ile 2 güvenlik mensubunun molotof atma neticesinde yaralanması’ suçlarına karıştıkları tespit edildi. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda bölücü terör örgütüne ait örgütsel not ve dokümanlar bulundu.
Gözaltına alınanların ise M.A’nın sorumluluğunda bulunduğu ve M.A.’nın eylem talimat ve istihbaratlarını vererek şüphelileri organize ettiği belirtildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 şüpheli, bugün sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir