GENEL - 11 Ocak 2012 Çarşamba 13:44

11. ULUSAL TARIM VE GIDA KONGRESİ

A
A
A
11. ULUSAL TARIM VE GIDA KONGRESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Fezleke vız gelir, vız gider, gerekirse hapse girmekten çekinmeyiz. Kimse bize diz çöktüremez. Diz çökeceğimiz yer, halkın önüdür" dedi.
Türkiye Ziraatçılar Derneği’nin 11. Ulusal Tarım ve Gıda Kongresi Ankara Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda başladı. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve birçok dernek üyesi katıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, kendisinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile 1.5-2 yıldır görüşemediğini belirterek, "Ben bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti’nin kamu yararına çalışan bir meslek kuruluşunun Genel Başkanıyım" dedi.
Daha önce et ithalatı yapmayın dediklerini belirten Yetkin, "Ben bunu söylemeyeceğim de ne söyleyeceğim. Berberlerin mi sorunlarını mı dile getireceğim" diye konuştu.
"HERKESTE HESAP SORUYORSUNUZ DA, BÜYÜKANIT’TAN NİYE SORMUYORSUNUZ?"
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da, 12 Eylül 1890 darbesinin 24 Ocak Kararları’nın uygulanabilmesi için yapılan bir mıntıka temizliği olduğunu söyleyerek, sendikaların hakkını-hukukunu arayamaması için bir temizlik yapıldığını söyledi. Refah-Yol hükümetinin başarısız olduğu için değil, başarılı olduğu için çeşitli senaryolarla kenara konulduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Aynı o zaman Türkiye’ye yapılan operasyonlar, bugün Avrupa kıtasına yapılıyor" dedi.
"Bu modelin içerisinde paylaşım yok, bu modelin içerisinde üretim yok, bu modelin içerisinde alın teri yok, bu modelin içerisinde halkın çıkarı yok" diyen Kurtulmuş, yeni sistemin para babalarını koruduğunu ifade etti. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin yanlış bir şekilde devam ettiğini belirten Kurtulmuş, "Bu milletin alın teriyle kurulmuş şeker fabrikaları, teker teker satışa çıkarılıyor" diyerek tepki gösterdi.
28 Şubat sürecine de değinen Kurtulmuş, "Herkesten hesap soruyorsunuz da, 27 Mayıs e-muhtırasını ben yazdım diyen Yaşar Büyükanıt Paşa’dan niye bunun hesabını sormuyorsunuz?" dedi.
"KILIÇDAROĞLU İLE SİLİVRİ’YE GİTMEYE HAZIRIM"
DSP Genel Başkanı Masum Türker ise, konuşmasına CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na seslenerek başladı. Türker, "Sayın Kılıçdaroğlu, fezlekeden dolayı öncelikle geçmiş olsun diyorum ve sizinle Silivri’ye gelmeye hazırım. Benim dokunulmazlığım yok. İstiyorlarsa fezlekeyi yazmadan bizim hakkımızda soruşturma başlatabilirler" dedi.
Suriye sınırına döşenen mayınların neden döşendiğini kimsenin sorgulamadığını söyleyen Türker, "Biz zamanında o mayınları Türkiye’den Suriye’ye kaçak havyan geçmesin diye döşemişiz. Şimdi artık Suriye’ye geçecek hayvan kalmadığı için de, o mayınlara o yüzden gerek kalmadı" şeklinde konuştu.
İlker Başbuğ’un tutuklanması ve hemen ardından Kılıçdaroğlu hakkındaki fezleke ile parlamento dışındakilere de bir mesaj verildiğini belirten Türker, dikkatli konuşmayanların da Kılıçdaroğlu gibi olabileceği mesajı verildiğine dikkat çekti.
DP Lideri Namık Kemal Zeybek ise, izlenen yanlış politikaları AK Parti iktidarının farkında olduğunu, fakat iktidar olabilmek için bu yanlışları bile bile dış güçlere teslim olduğunu vurgulayarak anlatmaya çalıştı.
"İŞÇİLERE DESTEK VERMEYEN SENDİKACI GRUP VAR"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, dünyanın en kaliteli tütününün bittiğini, tütün işçilerinin de sendikalı olmaktan çıkarıldığını söyleyerek, "Onlara destek vermeyen önemli bir sendikacı grup var. Kendi arkadaşlarına ihanet ediyorlar. Allah aşkına eylem yapan arkadaşlarına destek vermiyorlarsa, orada sendikacılık yok demektir, orada dayanışma yok demektir" diye konuştu.
Şeker fabrikalarının zarar ettiği gerekçesiyle özelleştirilmeye çalışıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Ne oldu? Tam tersi. En çok kar eden kamu kuruluşları sırayla özelleştirildi. En büyük sendika kuruluşu olan Türk-İş de bunu seyretti" dedi.
Kendilerinin işçilere sahip çıktığını fakat işçilerin de AK Parti’ye sahip çıktığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bunu anlamakta zorlanıyoruz" diye konuştu. CHP’nin işçilerin hakkı için mücadele ettiğini, eylemler yaptığını dile getiren Kılıçdaroğlu, fakat işçilerin ise AK Parti’nin peşinden koştuğunu söyledi. "Milyonlarca arazi AK Parti iktidarı döneminde tarım arazisi olmaktan çıktı" diyen Kılıçdaroğlu, "AK Parti iktidara geldiğinde kaçak sigara sorunu var mıydı? Şimdi var. Niye, sigara fiyatlarını
artırdınız" değerlendirmesini yaptı.
"Biz sizlerin haklarını savunuyoruz, ama siz de ’nasıl AK Parti’yi iktidarda tutarız’ derdindesiniz" diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin’in Tarım Bakanı ile 2 yıldır görüşemediğini dile getirdiğini hatırlatarak, eleştiriyi kabullenebilmek gerektiğini söyledi.
"GEREKİRSE HAPSE GİRMEKTEN ÇEKİNMEYİZ"
"Ben adil yargılamayı etkiliyor muşum. Adil bir yargılama varmış bu ülkede, ben konuşarak bu adil yargılamayı etkiliyormuşum. Hangi adil yargılamayı? Sıkı yönetim olan bir ülkede adil yargılama olabilir mi? Özel yetkili mahkemeler adil yargılama yapabilir mi? Bana bir tane ülke gösterin özel yetkili mahkemesi olan" diyen Kılıçdaroğlu, basılmamış bir kitaptan dolayı bir gazeteciyi tutuklamayı Kenan Evren’in bile yapamadığını söyledi.
Tarım alanının çok stratejik bir önemi olduğuna dikkat çeken CHP lideri, "Et ithalatına verdikleri parayı bizim çiftçiye verselerdi, bizim üreticiye verselerdi biz değil Türkiye’yi, Ortadoğu’yu beslerdik" diye konuştu.
"Hak aramanın suç olduğu bir dönemden geçiyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, yılda ortalama 8 milyar dolar çiftçinin tükettiği mazottan vergi alındığını, hükümetin ise mazota sadece 550 milyon dolar destek verdiğini ifade etti. Fezleke konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Bizi konuşturmuyorlar, siz hiç merak etmeyin biz sonuna kadar konuşacağız. Fezlekelermiş. Vız gelir, vız gider. Gerekirse hapse girmekten de çekinmeyiz. Kimse bize diz çöktüremez. Diz çökeceğimiz yer, halkın önüdür" dedi.
Tutuklu milletvekillerinin de seçim öncesi savcılığa giderek milletvekili olabileceği şeklinde kağıt aldıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun da milletvekillerine onay vererek Resmi Gazete’de yayınlandığını söyleyerek, "Ama seçim oldu. Dediler ki, ’siz içerideydiniz, içeride kalmaya devam edeceksiniz’" diyerek milletvekillerinin tutukluluklarına tepki gösterdi.
"Demek ki biz demokrasiyi sağlamış değiliz, sadece demokrasicilik oynuyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekillerinin görev yapmalarının milli iradenin bir gereği olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu ayrıca alt hukuk normlarının Türkiye’nin demokrasi ayıbı olduğunu söyleyerek, bunların kaldırılması gerektiğini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir