YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 12:57

NİNELER CHATTE

A
A
A
NİNELER CHATTE

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı mobil eğitim projesinde 7’den 70’e herkes bilgisayar kullanmayı öğreniyor. Üniversite öğrencilerinden ninelere kadar her kesimin katıldığı kurslarda 8 ayda 3 bin kişiye eğitim verildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs 2011’de başlattığı mobil eğitim projesine her yaştan insanlar ilgi gösteriyor. Yaklaşık 8 ay içinde 3 bini aşkın kurslarda eğitim gördü. Ağırlıklı olarak ev hanımlarının ilgi gösterdiği kurslara gençlerden ninelere kadar her yaştan kursiyer katılıyor. Şu an bin 500 civarında vatandaş mobil bilgisayar eğitimi almak için sırada beklerken, bir sezonda yaklaşık 4 bin 500 kişinin kurslardan yararlanacağı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi 5 otobüs ve 11 personel ile vatandaşın ayağına kadar gidiyor. Otobüslerin her birinde 11 adet bilgisayar bulunurken, eğitimlerde ofis programları ve internet kullanımı üzerine ağırlık veriliyor. Word, excel gibi ofis programlarının yanı sıra, güvenli bir şekilde internet kullanımı ve ınternetin günlük hayattaki işlevleri kursiyerlere anlatılıyor.
Hafta içi her gün 09.00-12.00, 13.00-16.00 ve 16.00-19.00 saatleri arasında olmak üzere üç grup halinde kurslar gerçekleştiriliyor. Her bir araçta günlük 33 kusiyer eğitim görürken, vatandaşlar evinden uzaklaşmadan ve konforlu bir ortamda bilgisayar eğitimi alıyor. 5 hafta süren bir dönemlik programı tamamlayan vatandaşların eğitimleri katılım belgesi ile tescilleniyor. Tamamen ücretsiz olarak yapılan eğitimlerde sadece şehir merkezi değil, uzak mahallelere de otobüsler giderek vatandaşları bilinçlendiriyor. Mobil eğitim kursunun 2012 Şubat sonunda tamamlanacağı bildirildi.
Proje sayesinde toplumun her kesiminden vatandaşların bilgisayar kullanmayı öğrendiğini, teknolojiyi daha çok kullanmalarının sağlandığını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Günümüzde internet kullanımı çok önemli. Hem öğrencilerin hem de genel olarak vatandaşların bilgiye kolayca ulaşması internetle mümkün. Ancak bilinçsiz internet kullanımı sonucunda yaşanan kötü olaylar da her gün basında yer alıyor. Bizim bu projemiz sayesinde vatandaşlarımız interneti güvenle kullanmayı öğreniyorlar. Bununla birlikte, internette bir bilgiye kolayca ne şekilde ulaşılacağını da öğreniyorlar. Öğrencilerin ödevlerini artık ınternet üzerinden yaptığı günümüzde Mobil Bilgisayarlı Eğitim Projesi büyük bir ihtiyacı karşılamakta" dedi.
NİNELER DE EĞİTİMDEN GEÇİYOR
Bilgisayar ve ınternetin artık tüm hayatın en önemli iki unsuru olduğunu ifade eden Altepe, "Bilhassa mahallesinden ayrılıp şehir merkezine gitme sıkıntısı olan vatandaşlarımızın bilgisayar ve ınterneti kullanabilmesi için kurslar başlattık. Bilgisayarlarla donattığımız araçlarımız mahallelerde, vatandaşımıza en yakın noktalarda konuşlanıyor ve eğitimleri gerçekleştiriyor. 2011 yılında başlattığımızda doğrusu bu kadar ilginin olacağını beklemiyorduk. Kayıtlar başladığında gördük ki her mahalleden ve her kesimden vatandaşımız bilgisayar öğrenmek, ınterneti öğrenmek istiyor. Vatandaşlarımız yaşamı kolaylaştıran bilgisayar ve ınternet teknolojisini hem kendi hayatlarına dahil etmek hem de öğrenci olan çocuklarının gerek ödevleri için gerekse çocukların ınterneti güvenli kullanabilmesi için öğrenmek istiyor. Her yaştan ve her eğitim grubundan katılım oluyor. Annelerimiz, teyzelerimiz, genç kızlarımız bu eğitimlere yoğun ilgi gösteriyorlar. Önümüzdeki mart ayında daha geniş bir kadro ile, daha fazla araç ve bilgisayar ile kursları tekrar başlatmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir